Är det inte det ena så är det det andra.

Sitter här o snurvlar framför datan medan jag ger mig ett försök på att så smått skriva inledningen till min community case study om Greenpeace och Zoofriends. Detta handlar då såklart om de organisationer vi ska fördjupa oss i och analyser designmässigt sätt. Har vart ett himlans hitande och ditande om vilken org. jag egentligen skulle ta, och det där med att fixa intervjuer var ju precis som man hade trott, inte lika enkelt som lärarna vill få det att verka. "You are designers, it's your job to work it out" my ass. Jäjä, har nu en vecka på mig innan allt ska vara klappa och klart och inbundet i finaste guldpapper.   
    Hade tänkt att ta mig till Taronga zoo och våldgästa Zoofriends office idag, men vaknade tyvärr med en täppt näsa och röd hals så det där med att krångla sig fram med buss på eftermiddagen kändes inte så lockande. Får ta det imorrn kanske, slutar 3.30, och zoofriends stänger 5, blir lite brådis, annars får jag ta det på Lördag och gå upp i ottan. De kanske till och med är på glatt humör sådär under helgen? Let's hope so.

Sitter ensam i flatten som vanligt, men inte klagar jag över det, megan brukar komma inramlandes runt 11 och slå upp en flaska vin vilket brukar vara ganska trevligt. Denna helg blir i pluggandets tecken, men däremot nästa Fredag blir det cocktail battle och inflyttningsfest för mig! Har bjudit in svennarna och andra peeps från klassen, sen kommer megan och camerons polers as well. Hoppas det blir bra, ska bli kul att föra ihop lite okända människor.

Förra Fredagen bar det av till Bondi och Malin och Jennys flat, där satt vi och förade med 3 britter för att sen fortsätta kalaset i Kings cross. Där delades alla som vanligt upp och jag försvann in på candys och mötte upp cameron och hans killpolare som btw ääälskade stockholm (jag frågade vad han hade för källor, han har tydligen vart där..) och däänsade loss. Najs att ha sällskap ända hem, love being a flattie =)

Nä, jag borde faktiskt plugga nu. Får beta av allt eftersom. Just det, ska ju fixa ihop en hemsida också...easy peacy pancake. Uh. Får väl vända mig till min datajunkie granen som vet allt om webb och design.

Hoppas ni har det bra och njuter av sensommarn. Här håller vintern i sig. Sommaren börjar inte förren i november enligt Seymour som jag btw fikade med häromsistens.

See ya later! Ing and ting.



Lö vardagsrum!



Mitt och megans badrum med en liten sneak peak in i mitt cribb!

The top of the iceberg

Tjohej på er,

Mia här igen, japp, ibland händer det faktiskt att jag uppdaterar bloggen..höhö. Sitter just nu framför tvn med datorn i famn och googler efter organisationer i Sydney att skriva ett projekt om. Måste dessutom hitta 3 pers från just den organisationen och intervjua face to face. Inom en vecka. Lycka till. Sade jag föresten att vi ska skriva om TVÅ organisationer? Och det är bara toppen av isberget, har sjukt mkt annat att göra i skolan till de andra ämnena. Men äsch, klaga får man göra en annan gång, nu är jag ju faktiskt här för att slita *rslet av mig.

Så, till att beskriva de mer nöjesamma stunder jag fått njuta av den senaste tiden kan jag börja med all härlig mat på recept jag börjat laga. Efter 6 månader börjar man ju liksom tröttna på den där jäkla Lidl-korven och kycklingfärsen. Fick nog, googlade recept, och begav mig till Woolworths, lite finare, lite bättre. Här om sistens blev det en skinkpaj med mushrooms, paprika, steklökar, persilja, ägg... you name it. Och så räckte den till 6 måltider också, that's what I call a bargain! Imorrn ska jag nog faktiskt va lite svensk och göra stuvade makkisar...mmm!

Nu har jag fått smaka på exakt det jag ville när jag bestämde mig för att bli flattie, man får oväntat trevligt besök av brorsor och morsor och man får prata med folk man kanske aldrig skulle stött på annars. I löv it!
Har också städat som en gäälning i gamla lägenheten, till och med fått den urfräscha heltäckningsmattan cleanad av en otroligt pratglad gubbe (som påstod att folk tog honom för att vara svensk, what an insult! och att han ville åka till "sweden, switzerland and scandinavia and all those places up north") jag orkade inte ens kommentera... kalaset gick på 70 dollars.

I Fredags var jag uppe i Crows nest och åt middag med Kristin, sen drog vi till ett Bulvarian beer café och drack "the wife beater" som ölen kallades. Måttlig populär, specielt på hemmafronten. Tog sedan en promenad hem, kollade lite på sex and the city, sen kom Megan och vi delade på en flaska vin och hade skittrevligt, åter igen ett bevis på att jag flyttat till rätt ställe! De vill at vi ska ha en inflyttningsfest snart för mig och bjuda in alla våra vänner, och det skall det bli! =D

På Lördagen drog jag till Matt och Manly, kom dit och han hade skurit upp ett helt fat med jordgubbar, ananas (eller anananas?;) äpplen och banan, med en skål med smält choklad i. Mmm! Han gav mig också en liten present, ett kort på oss han hade gått och fått fotoutprintat... =) Nästa dag bjöds det på en brasiliansk rätt med kött och ris med bönor, beacon och en brasiliansk krydda. Olala!

Nu ska jag nog ta lite paj..sista munsbiten, sen är det off till Woolworths igen!
Hoppas ni har det bra därute, jag tänker på er, det vet ni =)

Många kramar!


Och så finns det killar som gör det lilla extra.



Så inspirerande.



Sannas 22 årstårta som jag och Jenny bakade, a sight for sour eyes!



Ett av alla lass som gick från Kirribilli till Waverton. Vi vikingar tar inte tunnelbanan inte.

RSS 2.0