Några reflektioner

Hallå hallå där ute,

sitter med Jenny och pluggar flitigt (temporär undvikelse) med att förbereda inför resterande veckas 3 presentationer. Har redan haft en första i Måndags, sen har det varit lektionsfritt fram tills imorgon. Jag har suttit lite i bibblan också, men det behöver jag ju inte skriva så mkt om(undviker nära-döden-upplevelser så ofta som möjligt)...

Vi har lagat nyttiga muffins i veckan, med wholegrain fluor, olika fibrer, riven frukt, en gnutta honung, lite råsocker och kanel. Platsade dock inte i nått skyltfönster om man säger så, som master chef'en T:s gör... jäkla tävlingsexemplar, ville nästan säga till henne att blunda när hon skulle äta våra. Menmen, något får väl svikta när det åtminstone är nyttigt.

På gymmet häromsistens stod jag som en tomatröd galning med lösvikter vid stretchhörnan och kämpade med lite tyngre grejer, man försöker ju öka allt eftersom...ibland önsketänkande, men skam den som ger sig tänker jag. Passande också då att en svärmorsdröm kommer fram till mig och instruerar helt utan vidare hur jag skall fixa min taktik och ta bort några vikter, varav jag svarar (med tanke på alla killar med ojämn kropp) "haha, well... I mean, I dont want to look like a chicken". Snett smajl till mötes. Kom samtidigt på att det lät som att jag stod där och ville se matcho ut med tyngre vikter än jag klarar av. Eh...varning för kroppsbyggartjejen vid stretchen liksom....

Idag på gymmet, för att spinna vidare på ämnet, såg jag en av deltagarna från MasteChef (tvprogrammet) här i Australien. Stackars kille, kände väl pressen efter allt han stoppat i sig. Synd dock att han bestämde sig för att lyfta skrot efter programmet istället för innan, hur dålig planering får man ha egentligen? Han kanske visste att en svenne skulle vara där och slå på djungeltrumman (såklart man ställer upp).

Har börjat märka nu att vi sakta men säkert förvandlas till aussiesnackande engelsktalande svennar. Jenny slänger sig med typiska slangcitat, och jag försöker mest apa efter. En grej kan man iallafall garantera, aussien blir bara oattraktivare ju mer man hör den.
Värsta kombinationen är: hillbillyaussie från förorterna i väst (också kallade vogs). Fulla aussies är inte heller en höjdare, låter ungefär som måsarna i Hitta Nemo. MaaaaaAAAAjjn?...så hett. Och tjejerna pratar jämt i falsette. Det är nästan värst. Jag kan inte ens härma.

Nu ska jag återgå till studierna.

Byebye!



Vegetarisk ultranyttig "pizza" made by me, med tofu, keso och diverse grönsaker.



Grön filur som låg och kuttrade i Jennys handväska och som orsakade en smärre hjärtattack.



Filosofiska tankar någon?



Skolans kurs i hur man pudrar näsan för den som inte vet.



Svens Viking Pizza som öppnat i Neutral Bay besökte vi med Jennys kille och några polare i förra veckan.



Det är ju såhärt det ser ut i var mans hem i gamla Svea, inte sant?



Jennys kille excited över lite svensk "husmanskost".

I underjorden (aka biblioteket)

Åter på bibblan i kvarteret, skönt att sätta sig någon annanstans och få saker och ting gjorda, det finns i princip inget alternativ, tyst som det är här. Lät som andra världskriget när jag skulle ta ur lunchen ur plastpåsen, trodde jag skulle bli utslängd med huvudet först av någon übertrevlig filur med för stora glasögon och noll livsglädje.

Har haft en trevlig vecka både i skolan och utanför. Pluggade hos Evelina i Sydenham i Onsdags med Jenny, hon bjöd på hemmagjord paj (gud vilken lyx!) och lax vilket bara det var värt den entimmes långa bussresan dit. Jag och Jenny försökte insupa husmiljön och hunden Max och allt annat familjärt som man känner sig hemmastadd i, härligt med ett break från kollektivet i lägenheten.

På Torsdagen åkte vi till Paddington för ett besök i utställningslokalen där Billy Blue ska ha sin slutexhibition för oss studenter som tar bachelorn nu i Juli. Detta är ett av ämnena som vi kunde bestämma oss för om vi ville jobba med, vilket jag såklart gjorde. Sjukt kul att få anordna utställningen och komma på konceptet och allt däromkring. Eventdesign går inte av för hackor det inte.

På Torsdagen var det även St Patricks day som firas rejält här i krokarna, jag, Jenny och Rebecca möttes upp för en liten afterworkare på baren/puben Firefly i Neutral Bay. Något speciellt firande var det inte där direkt, kanske då förutom servitörens gröna hatt o treklöver på kinden. Åt dock världens godaste fried zuchini, nästan för god för ens eget bästa. Måste väl erkänna att fritösen gjorde sitt....inget är för bra för att vara sant.

I Fredags följde vi med Fin och några fotbollskompisar till honom på en liten barrunda i Dee Why och sedan tillbaks till old Oakee. Åt även där en sjukt god spenat/fetapizza som vi delade på, måste väl även där erkänna att bröd och ost gör underverk (det går inte att förneka). I övriga fall brukar jag streta veckorna igenom som en tofuätande snurresprätt. Jenny är vegan så jag blir ju lite smått påverkad.

Nu ska jag packa ihop och bege mig till gymmet, hoppas lugn utan horder av klimakterietanter och testosteronstinna schtekare.

Adïos!



någons underbara (framförallt fräscha) bibliotekspoesi



vår masterchef Evelinas verk



frestelsens vagga - zuchini fries, ow maj gaad.



Shcnygga tjejer



fler firande flanörer på St Patricks day

Det går fort när man har roligt

För nu fyllde jag redan 23, vilket också är min tredje födelsedag i underlandet, och kanske också den sista. Dagen började redan klockan 6 då Jenny väckte mig och gav mig ett kort där det stod att vi skulle fira morgonen på ett italienskt café här i Mosman med champagne och mumsig frukost. Redan vid 06.50 stod vi med näsorna tryckta mot entrén som faktiskt var stängd eftersom det inte hade öppnat än, men in kom vi strax efter sju, och fick ganska många blickar där vi satt och pimplade champagne innan folk ens hunnit ta morgonkaffet.

Eftersom det också var Torsdag och skolterminen börjat igen så var det bara att skynda iväg till första lektionen redan vid 8.30 i North Sydney. Har fått så många briefs och information om terminen att min hjärna knappt hinner med allt, men tids nog klarnar det nog. Vid lunchen gick jag, jenny och eve(-lina) ned till Greenwood Plaza (centrumet) så att jag fick köpa en relig tårta till kvällen; vit/mörk choklad som såg himmelsk ut. Ah jamm!

När skolan var slut följde eve med oss hem och så småningom åkte vi ut med Tara till Manly för en liten pre-drink på Hugos, sedan kom Paula och vi åt en supergod middag på The Winery vid havet. Restaurangen hade världens skönaste atmosfär, det kändes nästan som att man satt på någons landstället i sommarsverige, med tända ljus, skulpturer och små söta blommor på borden. Hade inte kunnat bli ett bättre födelsedagsmiddag!

Fick också några söta samtal från Sverige som gjorde mig väldigt lycklig! Tack snälla ni för att ni ringde, päronen, farfar o maud och dessi!



06.50 utanför italianokafeet.



Det var med nöd och näppe som personalen hann ta ned stolarna från borden, parasollen hann de dock inte lika långt med.



På Hugos i Manly med Eve, Tara o Jenny samt en härlig jug.



Nya favoritrestaurangen i Manly. Fick en häst bakom mig också, scoore.



Precis vid stranden.....aaaah. Och att mamma-mia slapp säga till om ljus är bara för bra för att vara sant.



Fina presenter från paula, andy och eve



Stort mångfald när det kom till inredningen



restaurangen visste hur ett födelsedagsbarn skall tas.



vackra blommor och kort från Tara, och Jenny.



På Fredagen var det middag hos Rebecca för att fira lite till, här är återigen dem finfina utsikten från hennes (och blivande makes) mansion i Lane Cove.



På semmeldagen fanns det inget annat val än att sätta igång med bakandet av årets semla, med egengjord mandelmassa - det ni.



lyckades fånga en av de stora fjärilarna på bild på väg till gymmet. stor bedrift.



(mintgrön bubbla) Har börjat samla bilder på cab-bubblorna här i området. Hittills har jag 2, vet dock att det bor en metallicblå runt hörnet som jag bara väntar på att föreviga.



...(krämvit bubbla) och lite längre bort vid affären. übertrevlig!



Igår på promenade till skolan var jag och Jenny extra glada över att slippa ta bussen när man ser att kön sträcker sig runt halva kvarteret.

Just nu sitter jag förövrigt i Mosmanbiblioteket och läser igenom 'brifferna' samt utnyttjar internet, det börjar nämligen sina där hemma.

Kommer snart tillbaks. So long!

What a girl wants, isn't always what a girl needs...

Tittar just nu ut genom fönstret (jag är specialist på simultanförmåga numera) och noterar att det är högst ett moln på himlen med en höstlig solglimt i norr. Dock är klockan bara 10 på morgonen, men vi får hoppas att det håller i sig ett tag till.

Förra veckan var jag solo mestadels eftersom Jenny firade reunion med Fin, så jag hade sängen helt för mig själv...lovely! ;) Gick på gymmet, läste böcker i parken här i Mosman, köpte en dataväska i Chatswood, och gick på bio och såg King's Speech. En väldigt avslappnad sista vecka innan skolan börjar nu imorgon med buller och brak. Men det ska bli spännande och se vad den nya, och sist men inte minsta, terminen har att bjuda på. Herregud sista terminen på Billy Blue - maj gaad. Tänk vad tiden går fort, som Budgifvarna brukar säga. Eller också "i tidernas begynnelse" eller som jag trodde var "i Tinas begynnelse" framtills för några år sedan då jag förstod att mamma faktiskt inte alltid refererade till mosters barndom.

I Fredags blev det några cider på Oakan i Neutral Bay med Fin och hans gäng, och hela stället bokstavligen bubblade av testosteron eftersom det just hade varit någon footie-match på tv och alla dudes var samlade på ett och samma hak.
För mig blev det lite efter/slutfest hos några av grabbarna i gänget i Crows Nest, och redan när jag steg in gladdes jag åt att vara tjej och slippa bo på ställen som det jag just betredde. Kan meddela att även fast bachelorpads kan låta intressant och lite farligt styggt, så for den bilden bort lika snabbt som en bil på autobahn. Myror på köksbänen, häxblandning i kaffekopp, fläckig och ej dammsugen grå heltäckningsmatta (kan ha varit vit från början, men det vet man inte), övervuxen bakgård med frysboxar som sittplats, läderfotöljer med mer hål en hela ytor, och badrummet....BADRUMMET! Jag ska nog inte ens gå in på det ämnet. Efter denna chock känner jag en oerhörd värme inför mitt egna hem och framförallt detta rum, som jag nu kommer ägna 3 bilder åt.

Vår badrumskonst:



Lite småkul för ämnet, inte sant?



kunde vart taget ut "Min Häst" men se det är det inte!



Och så lite fashion på det så har vi ett fullfjädrat female (fräscht) bathroom.



Hoppar nu till en förstorad lådbil jag såg här om sistens.



När 'thinking outside the box' inte riktigt går hela vägen. (på bussen till chatswood)



Supersött gratulationskort som jag fick på posten av moster Tina och c:o. Min flatmate utbrast "oooh myyy Goooood how cute is that!". Tack!!! Förövrigt vårt matsalsbord...mkt exklusivt från IKEA.

Imorgon börjar som sagt skolan kl 8.30, så inför den 45 minuter långa promenaden till skolan blir det att stiga upp någongång vid 3 på natten...

Syns snart igen!

RSS 2.0