Tweet tweet

Idag har jag thongs på mig (flippisar betyder detta tråkigt nog, inte underdelen ;) eftersom jag mot bättre vetande tog kilklacken på mig när jag gick till skolan idag. Dock i närheten av Hederskornas plejs fick jag världens skoskav och ringde ett skobreakdown-samtal till Jenny som lånade mig hennes blingblingsandaler för 5 dollar från Fiji. På resten av vägen till plugget höll jag på att svettas bort, så jag tog av mig jackan och kände mig extremt sommrig. Första dagen sen Mars känns det som...=)



Tur att jag hade målade naglar (färgvalet hade dock kunnat diskuteras)...



Jag och Linnea (aka Gunnar) sitter för tillfället och pluggar (aka stalkboookar)

Holy cow!...

...är en grafisk designstudio i Surry Hills som mitt team FIC (=friendly is cool) gjorde ett studiebesök hos i Fredags och fick intervjua en trevlig tjej där(som faktiskt gått på Billy Blue tidigare). Detta ingår nämligen i kursen Studio practice, där vi ska lära oss allt om industrin nu inna vi tar det stora klivet in.

Roligt var det att få komma till en byrå i Sydney och se hur de har det, jämföra lite med hur det brukar se ut i Stockholm och se om det är några gigantiska skillnader. Det var det inte direkt, dock är Holy Cow en byrå som är otroligt inriktad på kundrelationen och att alla på jobbet får vara med och säga sitt. Hela kontoret var öppen planlösning och när de har möten så sitter de som i ett hål i en "skateboardramp" så att det hörs runt i hela lokalen. Men jag diggar ko-stajlen och deras coola approach, skulle vara kul att jobba på ett sådant här ställe i framtiden as well!

I Fredags var jag på min lilla dejt eller vad man ska kalla det, blev ju bjuden av en pilotstudent från Melbourne att hänga i Kings Cross och se några band. Någon spelning blev det dock inte för det var på en annan våning än den vi var på, men det led jag ingen brist på direkt... ;) Det är verkligen kul/fascinerande att träffa andra människor och framförallt aussies som håller på med något annorlunda, transportflygpilot inom air force...jag säger då det. Fick jag lite annat än design att snacka om, och så går det väl sådär med att försöka låta flygtekniksmart. Pfff... Det brukar lösa sig om man avslutar allt med att säga "I'm a viking", vilket brukar låta ganska klämkäck oberoende samtalsämne.

På Lördagen drog the girls till Manly och gick på värsta boganstället (lantis) med bästföredatumgubbar och kärringar plus diverse vilsna ungdomar som inte vet var som faktiskt går för sig. Och ja vi råkade också vara där, fråga mig inte varför dock. Det var även ett liveband som spelade massa gamla godingar, dock sjöng de helt fel och hade noll koll på lyrics..jag blev lite smått irriterad. Ni vet hur jag är med låttexter.... ;)

Idag har jag städat, roligheten själv, sen har jag dragit mitt strå i stacken i ytterligare ett gruppprojekt genom att ha höftat ihop en pdfpresentation till imorgon. Nu är det bara middagen kvar, sen är jag fit for fight för en mysig tvkväll med Modern Family och aussieserien Offspring.

Hoppas ni har det bra vart ni än är, jag börjar stå stadigt med fötterna nu.

//miot



Boganställets väggmålning



FIC på Holy Cow



Kärnklyvning in action



Notes in the making

Things' r looking brighter

Sedan senaste inlägget har allt faktiskt börjat gå mycket bättre, som att min blogg på något mystiskt sätt förstod hur jobbigt det var och bestämde sig för en snack med den Allsmäktige. Helt plötsligt får jag en ny flatmate (den trevliga tjejen som var på besök i Söndags) och som vill flytta in om en månad, sedan ringer även landlorden och säger att ja, jag får förnya kontraktet med 6 månader, och sen så har jag ju lyckats få mitt visum, csnpengar och skolavgiften betald. Puh!

Torsdagen är stundande och dagens lektion är i Culture of Change and Innovation. Får se ett antal dokumentärer om samhällsutveckling och det nya projektet vi fått går ut på att vi ska framställe en ny teknikidé till fördel för människor/annat bra. Jag och Jenny har spånat och har kommit fram till en trygg gps-baserad tjänst för tjejer/kvinnor när de ska ta sig hem på natten. Berättar mer sen när vi vet mer ;)

Här kommer lite bilder på min mockup på fruktförpackningen som ska innehålla små exotiska frukter såsom Lychee och snakefruit. De ska ligga i lådan ungefär som tennisbollar. Men detta är bara en sketch och det är långt kvar. Men ni får en liten sneak peek ändå =)



Tah!

ps. Kommentarer är alltid trevligt! ;D

Flatmate hunting

Ja och det är absolut inte kul som många av er verkar tro... även om jag själv bestämmer vem som får bo hos mig så är det krångligt. Har inte fått asmånga svar, vissa kan inte passa tider och andra är väl inte helt beredda på att jag bor i vardagsrummet. Men jag har haft 2 tjejer över än så länge och jag kämpar vidare. Dessutom är det ju inte helt hundra att jag får bo kvar i flatten för de som äger den vill ha ett nytt lease på 12 månader, plus att de tänker höja hyran i november med 10 dollar i veckan. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att det då är högsommar.

Nu är det tillbaks i skolan som gäller och försök med att göra någonting nyttigt, vilket det inte blivit mycket av förra veckan. Tog en tripp med tjejerna till stan och gick på museum, kollade på förpackningar och brainstormade fruktförpackningar och fruktnamn. Tänker nog göra en förpackning som är försluten med band, och kalla märket fruit ribbon. Vi får se =)

I helgen var det full fläkt, på Fredagen gick vi ut i Neutral Bay på Oakan som vanligt, hängde med Jennys killes polare som alla skulle åka till Nya zeeland och snowboarda i en vecka. Den ena killen hade gått på BB innan, och verkade ha ett bra jobb för tillfället, låter lovande.

På Lördagen var syrrorna Hed bjudna på födelsedagsdrinkar på en klubb i the cross, och jag följde med som stöd...höhö. Där var det somsagt lite gratisstuff och roliga människor, träffade en kille som var pilot/fotograf som bjöd med mig på en releasefest nu på Fredag. Kul att se lite nytt och göra lite nytt också.. ;)

Nu tillbaks till pluggandet och flatmateletandet.

//miha


En busschaufför, det är en man med GLATT humör.

Hejhej,

nu är jag här igen efter en vecka full av presentationer, deadlines och innovativa projektskapelser. Idag hade jag till exempel en presentation om hur jag skulle vilja att Billy Blue's nästa prospekt ska se ut, det innebar att jag skulle berätta om klienten, historia, researchplan och sedan gå igenom alla mina primära och sekundära metoder (intervjuer, surveys och en röstningsbox). Sen skapade jag en informationsgrafik av allt det jag tagit reda på, för att sedan skapa 3 strategier som skulle föra Billy Blue framåt. Nog om det, satt i klassrummet i 3 h och lyssnade på 20 pressar så nu är det nog!



Igår var det premiär för mig att bli utskälld av en busschaufför här i Sydney. Jag gick på en buss utanför skolan där chauffören sade att den enbart skulle stanna i Mosman (där jag bor). Jag visste inte exakt vilken adress han sade, men jag antog att om jag plingade och bussen inte stannade så skulle det inte vara mer med det. Sagt och gjort så plingade jag och steg ned mot mittenutgången. Dörren stod dock helt fastlåst och jag släpptes inte ut, vilket ledde till att jag fick halvspringa fram till fören och stiga ut där. I samma veva som jag stiger av bussen skriker chauffören efter mig inför hela bussen och säger ngt i stil med "I SAID THAT I WASNT GONNA STOP UNTIL ------, BUT STILL YOU DONT UNDERSTAND. YOU LOOKED ME STRAIGHT IN THE EYE WHEN I TOLD YOU THAT" samtidigt som han pekade med hela armen på mig. Lite av ren chock lyckas jag häva ur mig att jag är "foreign", men om jag inte hade varit lika lamslagen skulle jag nog börjat göra teckenspråk och betett mig som dövörat själv. Men iallafall, snacka om att ha en dålig dag, jäkla mupp seriöst. Orka att jag ska få skit av att hans äktenskap går i krash, att hans ungar inte vill veta av honom och att han har Sydneys sämsta jobb? Puh, det kan jag lätt klara mig utan. Och varför stanna bussen då om han absolut INTE kunde tänka sig att släppa av mig? FREAK.

Så, där var jag klar med den gallan.

Nu är det iallafall Fredag, och jag ska åka hem, städa och ta det easy peasy. Kanske ska gå ut i helgen som vanligt, men denna gången blir det nog Manly, där funkyfemmorna ska möta upp en arbetskamrat.

Här kommer ett axplock bilder från veckan:



Vår diskho förvandlas ibland till ett bubblande inferno av skum, matrester och annat grannen har att bjuda på. Så här såg det ut sist efter en sjudande konsert.



Inför min presentation om BB tog jag lite kort i commonroom. Jenny till vänster och några klasspolare runt omkring.



Har börjat gå fram och tillbaks till skolan nu, tar cirka 45 min per gång. Genom parken i slutet av spurten nära skolan har nu dessa härliga högljudda fåglar/papegojar funnit sin rätt. Exotish!



Finns inget roligare än att prata om vädret.



Jehoo nu kommer Stieg Larsson 2 på bio down unda. Enjoy all aussies!

Har nu skaffat Skype to go



Detta beror på att så fort någon från kära sverige ringer mig så måste även jag betala multum, därför får ni som vill prata med mig skicka ett sms till mitt vanliga nummer och så ringer jag upp.

Så för att vara på det klara: RING INTE MIG, OM NI VILL PRATA MED MIG, SKICKA ETT SMS OCH BE MIG RINGA UPP =)

Tah!

Comme ci, comme ca

Ohoj

Livet i Sydney rullar på, och det mesta tas upp av skolarbeten, research och idékläckande. Igår hade jag min lediga dag, och passade då på att slita mig till gymmet efter ett alldeles för långt break. Även fast jag var där på en Onsdagsförmiddag så var det packat med folk, men jag lyckades roffa åt mig en hörna där jag kunde utöva mina magiska kom-i-formknep. Om jag tänker på att de första gångerna av gymbesök inte gör så värst skillnad så bli jag bara deprimerad, istället byter jag nu namn på gymgåendet till att bli Muskelaktiveraren. Då känns det mycket bättre, och värt besväret, för visst är det ett besvär att stå där bland barfotamän och anorexiafruar...

Jag hann även med en tripp till frillan och kom undan någorlunda billigt för en gångs skull. På eftermiddagen drog jag till syrrorna för att intervjua Sanna om hennes bild av Billy Blue. Blev bjuden på en härlig sojamjölkspannkaksmiddag med frukt och tranbärssylt. Det är annat det än tonfisksmet med majs (vilket har varit en stor del av mina matintag sedan en tid tbks).

Häromsistens hade vi en grupppresentation om fruktbranding i affären David Jones (typ Åhlens/NK). Presentationen gick ganska bra, och nu ska vi gå på paketeringen av frukten, vilket är en individuell uppgift. Ska bli kul/helvetiskt att komma på ett bra koncept...detta idékläckande!!

Åtnjöt nyligen en mixed frozen yogurt nere från foodcourten, haleleluja. Det var lite men naggande gott, och det enda roliga under denna dag. Har slutat dricka kaffe (går dock inte lika långt som jenny som slutat äta i princip, kött alltså) så det kändes som att jag kunde unna mig den där lilla arma yogurten.

Nu ska jag fortsätta med min BB research och sammanfatta ett antal lärarintervjuer/dylikt - research är guds gåva till studenten.

Toodle.



Presentationförberedelser i klassrum



KitKaten blev Tisdagens middag, godisautomaten var den enda kvarvarande matleverantören.



Min favoritlogga i Cremorne påväg hem från skolan, tillhörande en ny sushitrain-restaurang. Så sött med de små tonfiskarna simmande i smått panik.



En stackars elev som gått åt, designen sviktade...

Crystal clear

Söndag idag och pluggandet står högst upp på listan som inte ligger högst i topp på min favoritsysselsättning. Ska bara vänta på att Jenny pallrar sig hit så att vi kan börja, ska nämligen göra klart presentationen om David Jones och vår fruktbranding i deras foodhall. Vi ska lansera exotisk frukt för överklassen och få dem att köpa singelförpackad frukt. Rolig uppgift, dock är research inte det mest underhållande man kan ha för sig, men det måste göras.

I Onsdags hade jag sanna och andrea en välbehövd filmkväll i australiens tecken med Wolf creek, black baloon och lite annat smått och gått. Är otroligt glad att jag såg Wolf creek innan vinterns aussieturné på vischan med päronen. Huga. Och mördare går fortfarande lös...och dom är fler... Gick och köpte italianokäk och åt Jennys snickerskaka som hon lagat åt ragget sitt (hon hade lagat svenska köttbullar också som tydligen försvunnit i ett nafs). Väldigt mysigt att ha ett avbrott mitt i veckan och bara få koola ner.

Igår gick jag runt lite i Mosman och ordnade lite småbestyr, frisörtid, byte av jacka hos syrrorna på funky femme, och lite True Bloodtittning (har just köpt säsong 2). Fundar fortfarande på att gå och se Inception på bio igen, den var verkligen bra annorlunda.

Tittar ut genom fönstret nu medan jag vädrar lite, blå himmel och frisk luft. Tror att vintern börjar gå mot sitt slut här förhoppningsvis. Det är fortfarande svalt, men inte så att man lider dagarna igenom. Längtar till sommaren och Balmoral beach...



I'll be back.

RSS 2.0