Easter feast

Hallå i påskfirandet!

Här i Sydney spöregnar det förfullt, men det var inget som hindrade mig från att ge mig ut 9 imorse med (min senaste förälskelse) pulsklockan och dra några varv i ovalen. Blev lite kladdigt i slutänden, men det kändes skönt att bränna bort några chokladpraliner.

I Fredags morse tog jag o Jenny tåget till Terrigal, ett ställe en bit ovanför Palm Beach, där Rebecca och Grant hyrt en lägenhet över påsken. Det tog oss ungefär 2,5 h att åka dit genom skog och sjöar, men det är inte förren vid sådana små utflykter som man faktiskt inser att man befinner sig i Australien.

Väl vid Gosfordstationen kom Rebecca och Grant i bil och hämtade oss, varav inhandling av diverse seafood och annat smått o gott gjordes. Sen åkte vi till lägenheten som låg längs med kusten ganska centralt i Terrigal, precis bredvid stranden med utsikt över hela oceanen. Otroligt fint (lägenheten var sjukt stor) och inte mindre än 4 sovrum där vi kunde crasha. Jenny och jag sov dock över en natt, vilket räckte alldeles utmärkt.

Med på plats var också ett annat par, några bekanta till R&G, och på Lördagen kom Eve och Christian över från Sydenham. Vi hängde på balkongen, drack lite drinkar, åt brunch på ett ställe i närheten när det började ösregna och satt sedan ett tag på en pub och "mös". Hemma lagade vi otroligt god mat, Grant har ju en restaurang i Sydneys hamn lite längre in, så han lagade inbakad bläckfisk i ugn, Eve gjorde en härlig paj, vi tillagade räkor, ostron, lade upp sashimi och sist men inte minst de traditionella ägghalvorna med rom och dill.

Hemmåt bar det somsagt för mig och Jen på Lördagkvällen, härlig tågtur sådär i buschen mitt i natten. Men det gick bra, kom hem och i princip svimmade av raklång i sängen. Och sen dess har det regnat.

Men men, synd att klaga.

Hoppas ni också haft en mysig påsk och ätit många chokladägg och annat smaskens.

Nu ska jag försöka vara en duktig skolflicka och plugga...good luck.

Toodles!



Terrigal ligger på Central Coast, och inte längre i Sydneyområdet.



Lite svenskt att fördriva tiden med



Ville dock titta ut genom tågfönstret mest





Väl framme i lägenheten, högst upp med utsikt över vattnet



A sight for sore eyes



Jag och 'värdparet'



Stället hade separat bar, typ samma storlek som köket här hemma.....



The beach



som vi har längtat efter en proper ostbricka!



Solnedgång vid kusten, utsikt från vårt sovrum



Härlig tantsnusk i bokhyllan



Regnet i antågande



Hoppas på hajfritt



Pubbesök



Brunchdags



Påvägen till puben ser jag, otroligt lägligt, en hare i busken! Kanske den riktiga påskharen har befunnit sig i Australien hela tiden...vem vet



Frukostutsikten vid restaurangen med dimma, regn, vind.



Dags för påskfest



stolta kockar



Eve och jag



Praktiskt taget en hel helg med mig och paren...wiie.



Ohh....lovely!

Life goes on

and on and on, men jag måste erkänna att det börjar dra ihop sig så smått för hemfärden till Sverige. Ser så otroligt mycket fram emot det, känns som att få starta om på nytt och skapa ett vardagsliv anpassat för *den lite äldre*. Det finns så mycket grejer som jag vill ta upp när jag kommer hem och det ska bli så otroligt kul =D Den femte Juli lämnar jag underlandet och börjar om på nytt.

Den senaste veckan har spenderats antingen i skolan, hemma i lyan eller på gymmet. Stod vid vattenkranen på gymmet när en personlig tränare kom fram och erbjöd mig en halvtimme gratis med honom nu på Onsdag, ska försöka scora några nya heta tips. På gymmet kör jag träning på balansbollar som bosu, swissebollen och sen lösvikter etc. Inga viktmaskiner här inte, bättre att använda alla balansmuskler i kroppen. Så jag ska försöka få ut några fler maskinlösa övningar av pt:n.

I skolan är det mycket som vanligt, men det är jätteskönt med 2 dagar ledigt mitt i veckan, och nu när det är påsk blir det några dagar extra som faller bort. Då kanske det blir tid för lite mer experiment i köket, här senast gjorde jag en GI-chokladkaka med 70% choklad, kaffe, honung, ägg, koshersmör och valnötter, mumsigheten blev det. Åkte in i frysen dock så den blir lite knaprig. Sen har jag och Jenny gjort våra nyttiga muffins med rivna äpplen och morötter, bildbevis följer här nedanför. När man sitter och pluggar behöver man något kul som mellanmål, och doften som sprider sig i lägenheten gör allting mycket hemtrevligare, samtidigt som det egentligen är ganska livsfarligt för gottegrisar som mig.

I Fredags gick jag och Eve till en nyöppnad bar (Tree house) bredvid skolan, tog några glas vin och oliver och njöt av veckans sista skoldag. Väldigt trevlig atmosfär, och massa snubbar i suits...mehhee. Sen tog jag mitt pickoåpack, gick hem och tog hand om Jenny som vart hos doktorn och var lite sjuk. En lugn Fredag blev det, men på Lördagen kom Andy över (hon har flyttat hit till den rätta sidan nu när hennes syrra Paula åkt hem) och sen gick vi till klubben Minsky's i Cremorne, där Fin och hans fotbollspolare firade någon slags födelsedag i svart/vitt tema.

Under Söndagen blev jag utskälld av en granne för att min kära rumskompis T:et torkade största tvättladdningen med grannens kontakturtag. Till råga på allt hade grannen knackat runt så att alla andra grannar stod med sina dörrar och bevittnade min förnedrelse. T:et är väldigt.....tankspridd ibland. Ska bli skönt att komma hem och ro om mitt eget hem helt själv, det frestar på att bo med människor.



MammaMia & the side kick's muffin



The Tree house bar, otroligt skarp bild



Entré



Såhär firas påsken i shoppingcentret runt knuten här i Mosman. Vart är kaninerna, den gratis chokladen eller äggen är min fråga?



Studiobild på the duo under degreefirandet



När bachelorn är klar har jag väl inget annat val än att photoshopa på en mössa...:/

BB graduate ceremony

I Torsdags var det dags att fira att vi alla nu tagit en associate degree i kommunikationsdesign (för typ ett år sedan), och det innebar råck och färgglad krage samt sist men inte minst gratisbar och snacks!

Vi delade händelsen med bachelorstudenterna från förra året som fick ha hatt och riktigt kåpa på sig (avis!). Inför en publik på säkert flera hundra ropades våra namn upp i tur och ordning, och in på scenen fick man gå helt själv fram till rektorn, skaka hand, ta emot diplomet med andra handen, samtidigt som man lade av ett smajl mot fotografen nere under scenen. Såg riktigt roligt ut, och jag måste erkänna att jag var lite skakig på benen i mina 10 cm-klackar när jag gick in där inför alla människor. Kändes som att varje steg tog en evighet, och jag tänkte *snubbla inte snubbla inte*. Som tur var höll jag mig på benen, och skakade rätt hand ;)

Efteråt gick vi ett gäng till en bar i Surrey Hills och firade våra erövringar. Helt klart ett toppenminne från tiden här, och tänk att man skulle få bära en såndär exotisk råck tillslut ändå. Lite tråkigt bara att bachelorn firas så sent efteråt också, jag kommer ju inte vara här när det är dags för det nästa år...=(

Här kommer lite pics:



Väntar man på något gott väntar man aldrig för länge



Här ses bachelornas outfits



Svenskorna Jenny, Eve, jag och Rebecca



Faktiskt väldigt fint i lokalen där ceremonin hölls



Stoltheten!



Rektorn håller tal



Väldigt seriöst. . .



Oh happy day!

On the Rocks

Låt mig säga att denna helg verkligen har tagit mig tillbaka till livet och gjort mödan värd sedan förra veckan. Vilken pärs! Inte mindre än 4 presentationer på 3 dagar, varav den sista stod jag själv framför organisationen Oxfam och lade fram min kampanjidé. Psykiskt utmattad kom man hem och föll raklång på sängen (aka klädhögen). Men det är bra att man blir lite pressad, annars utvecklas man väl inte, sant?

Hursomhelst. Anledningen till att helgen vart så bra är att den kickstartade med gymmet på Lördagsmorgonen, följt av en shoppingtur med Rebecca och Jenny i schyssta köpcentret Westfield i stan, med lunch i The Rocks där vi åt pannkakor. Titta på bilderna så vet jag en och annan mun som kommer börja dreggla.

På kvällen gick vi på en inflyttningsfest i Kirribilli/Neutral Bay hos en av T:ts vänner, en pytteliten studio med fin utsikt dock. Saknar INTE att bo i studiolägenheter! Inte för att mitt sovrum/vardagsrum är värsta mansionet, but still, separat kök är ändå trevligt....! Kvällen fortsatte på Kirribilli Hotell med veggie plates, liveband och umgänge. Sen flydde vi in till stan och träffade upp Fin och hans soccer-polare på Cargo (klubb) nere vid vattnet i Darling Harbour.

Igår Söndag vann vi en timme här i Sydney, drog klockslaget tillbaks så nu sitter man här 8 på morgonen en ledig Måndag. Åkte till gamla kära Manly igår och hängde lite med Fin o killarna på Wharf-bar vid färjbryggan, det var ganska svalt dock. Blåsten i detta land är inte nådigt! Spelar ingen roll att det ska vara "22" grader, det känns som 17. Resten av natten dansade vi ut på Shore club på andra sidan Manly där vi vart några gånger tidigare, dock är det omgjort nu så det finns plats för vilda rörelser om man säger så. Till och med en och en annan danspåle fanns på plats för den som kände för det =/

Denna vecka är production week som det kallas, har några läxor som ska fixas med, annars två lektioner och resten ledigt. Haleleluja!

Dyker upp inom kort igen!

Cïao



Jaaaaaam.



Som ett barn under julgranen



Vem kan klandra mig dock?



Jenny njöt av bananen som är en sällsynt råvara här nuförtiden (dyr också, pga orkanen)



Man sparar inte på sylten här inte.



Stället ligger lite i skymundan, folk hittar dit ändå.



Bröllopskortege mitt i stan. Ah hästar!!



Veggieplate på Kirribilli-hotel



Tara and Moi

RSS 2.0