Whiplash weather

Och så gick vi in på de sista 2 veckorna i skolan för denna semester, samt nedräkning för hemfärden den 12 Juni. Hoppas då att vädret är liiite bättre där hemma än vad det är här.

För att illustrera väderväxlingen i denna stad visar jag dessa två bilder.

För 5 min sedan utanför skolan:



Nu ser det ut såhär:



Det är stormen som kommer säger man. Bäst att hålla mac:en tryckt till hjärtat och stanna inne.

I Torsdags fyllde Jenny 25, och det firade vi med att i Fredags ha en helkväll med restaurangbesök i Surry Hills, och sedan helnattspartande på The Club i kings cross.

Dagen till ära hade Jenny fått paket skickat från Sverige, där vi insåg att hennes mamma måste köpt upp hela ica:s godissortiment efter detta:



Jag fick bära hem 1 kg godis till mig för att syrrorna inte skulle äta upp allt på en gång. Mycke faaarli!

Och här kommer min hemsida till Gradually som jag presenterade för vår lärare förra veckan. Not so fun.

















Nu måste jag göra ngt nyttigt, syns snart igen!

ps. rest in peace Henke, granens söta golden som inte finns med oss längre... =(

Vardag down under

Skola skola skola, sova, äta äta äta, utgång utgång, plugga plugga, kaffe kaffe kaffe kaffe kaffe.

Så lyder en vanlig vecka för mig. Och jag är inte ens en kaff:oman.

I helgen vart gänget (eller jag då) bjudna på fest av en kille på en klubb i darling harbour, jag drog med mig the gang och vi hade en gratis helkväll. Inte fyskam. Jennys hand gästades av x antal champagneglas under kvällen, och jag x antal romcola. Sen gratis taxi hem är inte heller nått att klaga på. Andrea summerade dock upp den australiensiska mannens fysik som en smäck: Short and stocky. Där har ni sanningen.

De resterande 3 veckor handlar om deadlines som jag just nu försöker att göra klart. Ska lägga upp lite av de saker jag gjort här, när de är fina nog att läggas ut till offentligt skådande.

Än så länge får vardagsbilderna läggas upp, här kommer ett axplock:



På lektion i en av de största salarna, not.



Kunde vart sverige, är tyvärr sydney.



På väg från skolan kan man skåda vyer som dessa : massa short stocky aussie men playing footy.



drägglandet (jenny, inte jag)



Regnbågen hägrar över military road.



Sedan har jag en lista på fulheten av byxmode. Detta är de jag lyckats föreviga, håller den till höger på prispallen.

Sedan är det ett jädrans tjatande om ett ord som låter som en socker ros på tv. Har googlat ljudet och kommit fram till veckans konstiga aussieord: Soccerroos (Aussie football player).

Tah

Rain on

Det verkar som att vi gått in i en tropisk regnperiod - minus varmt väder och grönskande beväxtlighet. Det fullkomligt öser ned, är pretty cold och därmed kommer också möglet. Igår var två snubbar på besök och kollade upp just detta i Andreas rum som blivit angripet. Hade det vart i Sverige skulle man rivit upp mattan, förmodligen sanerat  och gått till grunden med problemet. Här i Sydney frågar man efter disktrasan och torkar rent och slätt av möglet från väggen - och problemet är som bortblåst! Japp, det var de gjorde hos oss as well. Inte ett förvånat ansikte någonstans. Det enda vi skulle göra för att preventa detta är att ha öppet fönster några gånger i veckan och ställa in ett element. Vi får väl se hur det löser sig, annars blir det en omgång med trasan igen...harkel.



Påväg från gymmet igår : rain, cold and traffic.



Det beiga huset längst bort med ett minitorn på är vårt! Toppen(eller kanske botten) att ha så nära till lö gym.



I förra veckan var bondi, vi och 150 pantertanter på Mind/Body/Spiritmässan i Darling Harbour. Där hade vi bokat in readings samt aurakort och annat spännande som den andliga världen hade att bjuda på.



Vi strosade runt i 6h bland massa underliga och roliga utställningar, vi blev masserade, spådda, sjugna till, healade och tittade snett på. Sinnlig fredag helt klart!



May Lynne blev tillfångatagen vid scientologikyrkan med två batteridolkar placerade i händerna som skulle mäta tankestress. Bara tanken av scientoligiTomC är rent av livsfarligt. Vi andra sprang skrikandes mot korsetterna.



Priset på dessa var, förutom nöjet av looken, skyhögt.

Så - nu tillbaks till skolarbetet. Här kommer en bild av hur mitt organisationsspejs ser ut just nu, ska adda färg, tapet och lite annat småttogott bara.





Har försökt använda fantasin och skapa möbler av det jag hittade i dollarshopen och sånt som ligger å skräpar hemma. Ni kan ju försöka lista ut vad  det är för grejer jag användt..

Frosting

Imorse sades det på radion att det var den kallaste morgonen på 4 år i Sydney. Vi har det tom svalare än i Svedala, är inte det helt sjukt? Och detta ska vara Australien? Inte okej. Då gör man ju inget annat än rätt för sig att fly hem i några veckor.

Igår hade vi helvetesdagen med våra typografilärare, Hitler1 och 2. Vi små fångar satt och kämpade inpå kvällskvisten med fyrkantiga ögon och layouter som dödade livslusten. Och sen blev det ju inte direkt bättre av att hela lärarkåren stod utanför glasväggen och gottade sig i snittar och sushi från en temporär buffé. Det var droppen.



Apropå typografi så är nätdejting en het potatis just nu, specielt en sida då som är extra fängslande (för att spinna vidare på taglinen) nämligen http://prisondate.se/. Där kan man som kvinna finna äventyrliga män i alla åldrar som man kan ta hand om som sitt eget personliga projekt. Väldigt fyndigt om man lider brist på idéer och kärlek.

Kanske vore Daniele en man för dig?





"Jag är en snäll rolig kille generös gentleman hehe".... hmm...

Tänk det mötet då denna idé kom upp, nobelpriset!

Toddelidoo

Lorem Ipsum

Mia här, surprisesurprise.

Sitter på webblektionen, skapar en mock up i illustrator till min organisation-hemsida. Såhär lyder mina brainstormingsanteckningar (detta är copy past:at - alltså noll bryande om stavning/språk/förståerlighet):

"membership based site, competition, winner gets intership abroad for a couple of weeks/week, the jury are people at the agency. have 2 agencies on each continetnt (america, sout america, europe, asia, australia). kolla flygbolaginspirerad type, categorier i färger anpassade till contineten.

Att göra till sidan: ALLA rubriker/klickmöjligheter måste ha en sida. Gör neonet skinande i photoshop. På kartan gör färgkodat istället. Ingen rollup - låt den gå från kan t till kant ist. Profilbilden 4kantig. - kommer ut från höger sida, som en slide. gör bakgrunden mindre röd, men kanske mörkare.
"

Så såhär kan alltså mina snabbanteckningar gå till. Och såhär kan en mockup se ut, alltså ej färdigt alster;






View from under the school. Får alltid en svag läskig aning om att det plötsligt ska falla en människa från ett av fönstrena och ladda rakt på glaset och över mig. Tvångstankar.



På väg hem på Military Road.



Rolls-roycen av datamusar. Jag vet inte om jag tyckte att detta var helt OK.



Jag och Jenny tog en tripp till Chatswood, upptäckte där vart Lidingöborna beställer pizzan ifrån. Vi blev tvungna att lugna ned varandra, såhär får det helt enkelt inte gå till.

Just so perfect!

Smälter man inte som kvinna åt denne man?
Skämt å sido, ibland kan man faktiskt skåda en någorlunda bra reklam i Aussieland.





Och så var man av med skiten, trodde man

Ja, men precis när man lämnat in en riktigt jobbig uppgift så upptäcker man att man har en uppsjö av grejer till att göra. It freaking sucks. Det känns lite halvsugigt att lämna in ngt som är värt 60% av ens betyg, och som man själv känner gör ens egen stil orättvisa. Men. Den enda man kan skylla är sig själv. Och då är det bara rätt att be sig själv om ursäkt. Så, förlåt Mia, du hade vart värd ngt bättre.

Men för att hoppa till andra häckar, provjobbet gick väl relativt okej. Verkade dock ganska tricky med tanke på att det är ett litet företag med massa olika varor, och kunder som kommer in och har krav som inte är av denna del av sydney. Jag fick stå och putsa smycken i några timmar, som tack fick jag en vas. Menmen, får se mig omkring efter ngt annat, har på känn att det där var lite väl mycket nu när jag går i skolan å allt. Sen kanske det inte är supersmart att söka jobb veckor innan man ska åka hem i en månad. Det är bara att ta nya tag till våren, aussievåren då.

Idag har förövrigt varit en typisk höstdag med regn och sol om vartannat. Jag vet att ni fortfarande inte förstår att det FAKTISKT kan vara chilly här. När jag gick upp var det alldeles immigt på fönstrena för jag hade haft värmeairconden på. Tack gode gud för aircond säger jag bara. De har ju inga tätningar i detta land.
Imorgon kommer nått snille förbi lägenheten och ska kolla på möglet vi upptäckt i Andreas rum som ansluter till badrummet. Vet inte om det kan ha ngt med dessa jädrans heltäckningsmattor att göra.  Aja, sålänge de står för kostnaden..mouhaha.

Och för att hoppa till nästa häck så måste jag bara säga att jag och Andrea slaviskt följer Masterchef för att på ngt vis balansera ut våra egna (o)färdigheter. Det enda störiga är dock att när man själv sitter framför tvn med en jädrans proteinshake så lagas det efterrätter al'a kungligheter i rutan, och man har liksom lust att slicka upp tvskärmen. Sen följer vi självklart också Bondi rescue, lite kul när man kan relatera till omgivningarna och händelserna som man själv faktiskt var med om. Typ som igår då det var den s.k tsunamin på g vid stranden. Lite av ett antiklimax eftersom inget hände, blev faktiskt lite besviken.





Alltså, kan man något annat än att hoppa av förtjusning över en tvkväll som denna? BYEBYE HOMEWORK.



Mycket tveksam beskrivning av studenterna på BB.

By the way, Jenny har kommit på hur man åker billigare i lokaltrafiken här. Man ska tydligen slänga fram en svensk tia istället för 2 dollarsmyntet som är mycket snarlikt. Living on the wild side is the shit.

Hörs och ses, förhoppningsvis

Butiksbiträde på Nordic Fusion

Hallåhallå!

Har ni hunnit hämta er efter tatueringsnyheten än? Jag har knappt, men jag kan glädja mig själv med att koalan nästan är helt färdigläkt snart. Har ansat lite skinn, men snart är han klar för sommaren och för alla härliga bikiniturer.

Sitter i skolan, en halvtimme innan klassen börjar, och kollar igenom lite ditt och datt. Har det ganska stressigt nu, har en visual diary som ska in på Onsdag bland annat, har inte skrivit klart men designen på verket är färdig i princip. Sen ska den printas i tid och beskäras, men det får väl skjutas upp till 2 min före deadline as usual.

Imorgon är min vanligtvis lediga dag, men ser ni, jag ska nämligen provjobba på Nordic Fusion i Mosman! Skulle vara trevligt att ha något annat att göra än att plugga, vara i skolan och sitta hemma. Känna sig lite duktig och tjäna ihop lite stålars. Jag hoppas jag lär mig kassan och sådant snabbt, och att jag orkar vara övertrevlig mot alla snobbiga mosmantanter. Smör är A & O i denna bransch enligt Jenny, Sanna och Andrea som alla jobbar på samma klädbutik 'Funky Femme' i Mosman. Där har de fått utstå en del kan jag meddela. Men jag är glad att man på  Nordic Fusion inte behöver surva i provhytter och utbrista "that's just gorgeous on you love, gorgeous!" med ett fejksmile på läpparna medan en asfet kärring pressar på sig en pantermönstrad slimbody. Nä, då står jag hellre och slår in marimekkohanddukar.

Så, nu ska jag försöka plugga vidare, ingen rast och ro. Ni får hålla tummarna för mig imorgon, jag kommer säkert vara lite nervös!

Nordic Fusions hemsida:

http://www.nordicfusion.com.au/


//mijoo

RSS 2.0