Kitesurfing i Long Reef

När man är i Australien är det ju kanske passande att man någon gång ibland spenderar bakissöndagen på stranden - och helst då påväg dit i nedcabbad bil med två brats. Kommer man från de centrala finkvarteren i stockholm city är det en självklarhet, är man från da hodemn ses det som en engångshändelse man inte vet om man ska skratta eller gråta över (eller för den delen berätta för andra om eller inte) Mitt beslut har härmed avslöjats.

Det var nämligen så att Andreas svenneragg (namn okänt dvs vi håller det under sekretess) bor här i Bondi, med skrytlyan, caben, och det egna kitesurfingföretaget. Dagen till ära skulle denne okände man lära sin andra o(ö)kända kamrat finessen med kitesurfing. Vi blev bjudna att följa med och studera kampen om vinden, vågorna och backslicken som kämpade i det främmande klimatet. Min egen frisyr kanske vi inte ska nämna, den blev totalt omtumlad i baksätet likt en gigantisk torktumlare.

Long Reef är förövrigt en strand som ligger en bit förbi Manly, där håller de flesta kitesurfare till eftersom de inte får surfa där folk badar. Alltså var idén med bikini och badprylar ganska onödigt, tanke var dock god.

På stranden befanns sig även flygande maskar och andra spännande karaktärer som nödlandade rakt över våra huvuden. Spännande var bara förnamnet.



Smygbild på den enes instant-classic outfit. Högre upp kunde skildras ett par matchande knallgröna shorts.



Dagen började lungt, blev dock mer befolkad allt eftersom. Bland annat pga vigselfest där vi smög oss in med blöta och sandiga fötter på toaletten. Fick mig en skymt av gruppfotot som togs just i stunden. Hoppas ingen satte i halsen när de såg oss.



Andrea försöker dra på smilbanden



Första modiga surfaren för dagen



Operation veckla upp och fixa till pattrasket



Finns alltid rum för en pose



"håller'u med en hand fixar du även tjejerna"



Vi satt snällt och tittade på. Hoppades på en krock så det skulle bli lite action. Hallå, ja va desperat.



Äntligen! Min önskan slår in då det från det blå plötsligt kommer en flygande puppa ned över stranden.



Sexigt är bara förnamnet.



Inget beachhäng utan radio.



"fjortis som hamnat fel" looken



Jag föredrog när den var på bekvämt  avstånd.



Kan man lita på att dessa 'styr' upp det hela ? ;) ho ho ho



Hilfeeee!



How romantic.

Och sist men inte minst de döäckliga spindlarna som bor runt furstukvisten här i Mosman





Vi sprang iväg, skrikandes.

Time of our life

Godkväll alla, nu går vi i Australien in på vintertid och drar bak klockan en timme. Därför har vi också en timme extra under dagen idag, och jag passar då på att lägga upp lite sköna bilder från veckan som gått.

Jag har det verkligen hur bra som helst nu. Det är somsag nästan som att man väntar på att en bomb ska slå ned här utanför. Jag menar, vi svennar är ju vana att inte trivas för bra, då händer det ju alltid något, inget får ju vara perfekt. Men nu är det så att jag och andrea och livet härnere med jenny och sanna och de andra är på topp. Är så himla glad att allting blivit som det är nu, med Andrea härnere och världens sötaste systrar att leva studentlivet med.
Visst har man haft sina up'sand down's, men nu i slutänden så känns det ändå som att det var värt det om man visste att det skulle bli bra tillslut.

Vill att ni därhemma kommer ned hit och får uppleva det Sydney som jag lever nu, men jag vet ju att det inte går. Önskade bara att ni var här och var en del av mitt liv härnere...

I Fredags hade jag och Andrea tjejerna över och förfestade innan vi drog ut i natten. Vi upptäckte att vår lya är perfekt för just det ändamålet, bra yta, balkong och ingen granne som väggarna ansluter mot och parkering under.. vildheten!

Och därför är också äntligen military road 2/560 klar för release, här är pressbilderna.



Slirig redan innan matchen börjat..inte okej



Alla vet att det "puttinuttiga" i mitt rum är från mamma. Blame her. ;)



Här är då alltså vår utsökta matsal och launge area/vardagsrum/mitt sovrum. Inga konstigheter!



Köket med det bubblande avloppet. En liten finess vi är lyckligt lottade med.



Stalin, jesusbarnet, Andrea + diverse giftpinnar.



Vi har fått etiketten mosmanborna med pinsam liten tv.



Japp, här bor det två tjejer.



Malin drar dagens bondihistoria.





Ute på vift på Argyle i The Rocks.



Killarna lever farligt inatt...

Ett stjärnklart alfabete



Under en av våra lektioner fick vi i uppgift att göra någonting annorlunda med ett redan existerande typsnitt. Jag, Jenny, Jenny och Linnea kom på den briljanta idén att skriva ut Didot på ett A3, trycka hål med häftstift längs konturerna och sedan hålla upp pappret mot en vägg och köra projektorn full speed. Då uppstod detta alfabete, som vi tyckte va la fin. Den skall nu sättas upp för allmän beskådan i skolans common room. Stoltheten!

Håret fläktar i air-conden

Go'morron go'morron, befinner mig denna lediga Fredag i vardagsrummet aka my room och har precis avslutat läsandet av 5 Söndagsbilagor + 2 Klick! Ja, det är vad som händer när man fått post från Sverige och har brist på annat att göra.

Borde ioförsig plugga för det är otroligt mycket som behövs göra nu. NU. Det är productionweek nästa vecka, men vi har i princip alla lektioner ändå. Känns ju som att en productionweek är till för att ta igen sig och hinna med allt det man inte gör annars på lektionerna, men nehepp. Så kul ska vi inte ha det. Däremot trippar nog Jenny över hit för lite pluggning, kommer nog deala med våra organisationers mötesplats/kontor. Jag har en workshop och nu ska den finjusteras och skapas i Google Sketchup eller After Effects. Dessa 3D-program blir man inte klok på, men sketchup ska vara made for dummies så jag får väl skärpa mig så att det inte blir pinsamt.

Ikväll vet jag inte vad som händer, hade planerat en utgång i Manly med gänget, men vad händer - jo - först ska Andrea iväg på dejt (hon hinner va här i 2 veckor och får napp direkt) va faen liksom, sen ska Jenny (slackern) bli bjuden på middag av en kock (rubb it in) å då är det väl bara en tidsfråga innan sanna ska på nått poolparty, cocktailbjudning, eller weekendresa i sista sekund.  Menmen, jag klarar mig väl alltid.....*snyft*.

Höjdpunkten på denna dag blir nog trots allt damsugarshopping. DÅ har man nått botten.

Tah


Midsommarbarn

Lady to ladette.
Vi låter bilderna tala sitt eget språk.































Tah!

Krypningen

Jag ber att få bocka och buga för de delikata gratulationerna jag bemöttes av på min födelsedag. Väldigt trevligt och glädjande! Nu är jag inne på mina 22+ år, alltså börjar nedräkningen till fyllda 23. Men det tar vi om ett år.

Den 10 Mars hedras på australiensisk tv, jag var väldigt stolt och tog därför detta minnesvärda kort:



Denna Lördag har spenderats hos Jenny med att försöka skapa en internetsida i Dreamweaver, ett program där man tillverkar sådana konstigheter. Skulle lika gärna kunna vara grekiska. And I don't speak that language. Får fuska, krypa undan, göra allt i photoshop och sen skylla på att man har stopp i synapserna.

Igår befann vi oss ( =jag & jenny, vi sitter nämligen ihop) i Bondi, åt på sushitrain och brainstormande i Stalin och Jesusbarnets nya lya. Vi ska kreera 3 magasin-ad kampanjer för ölen Bondi Blonde. Jag och Malin har teamat ihop oss och ska nu försöka klämma fram ngt vettigt och humoristiskt tills på Måndag, vilket jag ser som ett mindre mirakel om det ens kommer ske.

Håller på med min organisation Gradually också, har en enkät jag vill att ALLA ska svara på, det går snabbt och om du inte tilhör målgruppen så låtsas gärna. Tryck på länken och ta för dig : http://gradually.wufoo.com/forms/gradually-student-survey/

Och med ansiktet utåt:





Och här kommer lite random pics




När man verkligen bör tacka Gud för att ens egna fönster inte är storleken större under fönsterputtsning.



Med höga förväntningar svaldes den första av allt för många IKEA-köttbullar ned i Mias mage. Andrea tyckte de gled bättre ned med smör.

Ikväll blir det utgång med Andrea, Stalin, Jesusbarnet, Sanna och Jenny på någon het inneklubb i city.
Nu kryper jag vidare.

Cîao!

Btw: Märk väl det nya uppdaterade utseende på bloggen. Lite fräschare, lite snyggare, helt enkelt lite mer 22.

Födelsedag no 2(2) i Sydney!

Hejhopp!

En regnig och kall onsdag är det idag den 10 Mars 2010 i Sydney, Australien. Förra året minns jag att vi satt i en grönskande park med solen i ansiktet och gräset mellan tårna och tårta i munnen. Nu sitter man i klassrummet och firar 22 årsdagen i food courten med jenny, jenny och malin.

Ikväll blir det restaurangbesök med gänget på Fat Monks i Cremorne, en thairestaurang i närheten där vi bor. Jag och Andrea har förövrigt bott in oss jäkligt bra i lägenheten nu, har ett skrikande kylskåp, brummande aircond. och en bubblande diskho i köket. Det känns hur bra som helst (måste bara fixa resterande nämnda) och göra en återvisit hos Ingvar Kamprad.

Jag firade gårdagen med en uppvärmning inför idag med att shoppa loss på Nordic Fusion och hos Jennys Funky Femme, tack mamma för de fina grejerna jag köpte! ;) Kom väl till pass nu till hösten, en liten uppgradering måste man ju göra.

Detta är Mia, the Sydney version, lite fjortis lite bättre.


Snart bär det av!

Hallå igen,

Har nu bott hos Hederskorna i en vecka, och det har gått väldigt bra! Har uppträtt som en regelrättig hyresgäst ska uppträda, jag har nämligen diskat och städat när jag varit ensam hemma.

Har även välkomnat Andrea till staden, och visat henne vår lägenhet som bara blir bättre och bättre. Det kändes skitbra och jag tror att det här kommer bli bästa valet ever =D Och inte nog med det, när vi öppnar garderoben så står en TV högst upp i hyllan, fungerandes! Ah! En tv och livet är räddat! Det kunde knappt ha blivit bättre.

Så nu efter skolan ska vi ta oss till Ikea hela svennegänget (det är nämligen utförsäljning just nu) och shoppa loss för flyttar och gud vet vad. May Lynne och Jenny Blond flyttar nämligen även dem, fast inom Bondi. Inte fyskam"
Andrea flyttar in i lägenheten idag, och jag själv åker med flyttlasset imorgon förmiddag. Då kommer även en kyl/frys som vi ska hyra. Så snart är vi fit for fight och redo att erövra Mosman och dess finfina rikemansfamiljer. Booyeah ;)

Vår adress:
2/560 Military Road, 2088 Mosman, NSW, Australia.

Hör av mig när jag är inflyttad.

Toodles!


RSS 2.0