Advent i bikini

Då har nu sommarlovet börjat och jag försöker så smått planera vad jag ska göra i dessa veckor innan päronen landar i Sydney. Hittills (sen i Måndags förra veckan) har jag hunnit åka/gå til Balmoral ett antal gånger, slaggat hos syrrorna, utgång, städning, köpt barn-cyklop (självlart förlitet, men jag var desperat och ville inte inse), fått swimmers ear 2 gånger om, läst nere vid hamnen och blivit tillsagd av 2 i-övre-medelåldern-tanter på rad.

Så här var det: Jag ligger där på gräset i shorts och tshirt med hörlurarna i då jag svagt hör en röst som verkar tala till mig, tittar upp och ser en tant framför mig i full fart med att berätta hur hon i sin ungdom brände sina händer i trädgården och led helt i onödan. Jag som inte ens uppfattat hennes närmande försöker säga ngt om att jag faktiskt har sunscreen, men tanten är helt uppe i sin egen berättelse och fortsätter tala som en kvarn tills hennes hund kommit för långt bort och tvingas gå. Nästa dam då, ja, det första jag uppfattar är två hundar som springer förbi mig tätt följda av kvinnan i fråga som helt apropå ingenting bestämt sig för att säga ngt smurtitt i förbifarten och därmed kommentaren "you look red on your forehead" medan hon skakar på huvudet, bestämt störd över att jag låg där och hade det skönt i gräset. Får jag då snällt fråga var dessa kvinnor fick luft ifrån, och vad det är som ger dem allsmäktig vetskap om mig och mina solvanor? Kanske var det nyansen i deras solbrillor, dåliga syn eller allmän retlighet som gjorde dem så bestämt upprörda över en svensk flicka på filt. Det var väl enda sättet för dem att få sin åsikt hörd, om inte i pensionärsklubben så i park på random solande. Goosfraba*

Nåväl, vädret är som väntat varmt, soligt och utländskt. Har dock en känsla av att julen får man hoppa i år. Morsan ringde och det var tydligen första advent idag. Vad hände? Jag kan inte förstår hur man får julstämning i detta land? Det rimmar falskt och helt fel. Och jag som älskar julen. Jag får ta och stoppa huvudet i frysen vilket kanske för tankarna till sverige. Jo, så får det bli.

Vad händer i julruschen i sverige? jag är i stort behov av lite julstress, jag är alldeles för kolugn.

Pease out folks, bilder kommer i sinom tid.

Skolupplopp, men jag gör helt andra saker

De sista dagarna på termin 3 gör sig nu gällande, och det är presentationer, inlämningar och flashsidor som ska lämnas in. Jag är relativt lugn. Faktiskt alldeles för lugn för att jag ska vara helt övertygad om att jag har alla hästar i stallet. Jag har nämligen fördrivit tiden antingen 1. på stranden 2. på stranden 3. på stranden och slutligen nr 4. på stranden.
Känns detta rimligt i slutet av en termin? Svaret kommer lite av sig självt. Och ändå känner jag mig lugn. Vad hände?

Jo, detta:



Den som fick dåligt betyg kan göra pinan kort och ta steget till himlen.



Linnea demonstrerar hur en perfekt automatväxlad dator borde styras på Billy Blue.



Ett företag som inte vet när det blir lite för mkt av det goda. Ben & Jerry delar här ut gratis glass till Billy Blue students.



Tomten har gjort uppehåll i slädesflygandet och tar, likt svennen på bilrese-stopp på statoil, en förtjänt paus i Westfield köpcentrum i Bondi junction.



Jag och Cj tog oss till Sculptures by the sea i Bondi. Sydneys längsta kö kallade vi det.



Istället för stege



Bada någon?



Kängurur fick solsting.






Av hö. Brandvarning på den.



Cogee och Bronte beach till höger någonstans. Antarktis långt ned till vänster.






En gigantisk grodd någon?



Någom som vill vara filosofisk och säga vad skulptören ville med detta?



Här bor Bondis ökände uteliggare sedan 10 år (en i a-klass). Men mer än så blev det inte för häromdagen blev han "vräkt" eftersom han lett ned en liten skulturtittande tjej (inte mig denna gång) och blottat sig:
http://www.smh.com.au/national/bondi-cavemans-clifftop-home-demolished-20091118-ikta.html?autostart=1












Törstig?









Om man ville hitta smultronstället gick man fel.



Min nya flattie - Sergeant Pepper. (Megans nya nymfparakit). "Jag ska lära honom allt jag kan"



På vägen ned till Balmoral beach. Lyxvillornas mecka.






Värmer upp i mina pink glasses.



Smultronstället here I am.



Jomen precis, pricken där ute är jag som tar mig en simtur. Titta noga och se hajen som lurpassar 3 m under.







På vägen hem går man förbi Hederskornas chatau, här med blå balkong.


En vecka i bilder



När den slöa Mia inte orkar ta sig ända bort till Bondi griper hon tygpåsen och går ned till hamnen *also known as parken-som-framställer-mig-som-den-enda-som-inte-springer-omkring-som-en-galning-utan-latar-sig-istället*



När man inte har en extra spegel får man fråga sin vän kameran om hjälp. Frillan e viktigt veettuu *a'la göteborska*



Har nu som sagt börjat hänga i Bondi med May Lynne och JennyPenny. Ligger såklart på viphyllan.



Här kan man spana in allt från tant-och gubbsammanträden som unga surfare och annat smått o gott.



Å så några stekare på det.



Gud har plötsligt gett oss ett sanningens ord. Dock borde Jesus sätta sig vid skolbänken och lära sig både meningsbyggande och spegelvändning.



Ingen strand utan glass. Här med kemikalierosa strut.



Viphyllan  i mitten med havsbadspol 1 och 2



En Lördagkväll såg vi detta monster vid stranden, vissa verkade mer berörda än andra.



Pulkaåkande på gräs med blå plastpåse



Började Lördagen med vin/sprite/chips/godis/ och gossipsnackande vid Bondi beach. Sedan drogs det vidare till Darling Harbour i natten.



Här är då den mindre smickrande bilden av Sydney och dess invånares hantering av sopor och dylikt. Här ställs allt helt rätt och slätt ut på gatan. Inga probbblems!



Dett är, även om det är svårt att tro, Sydneys julskyltningen. Gosedjur som INTE ENS RÖR på sig? Lätta pengar du som gjorde skyltningen. Tacka vet jag NK.



Å så en liten fiolspelande Elton John lookalike katt på det. Vilken julstämning!



Lite skeppartema måste det ju va. Och en mormorshand som abslut inte kunde sluta peka ut exakt vart allt var för sitt branbarn. men jaa ungen har egna ögon.



här seglar tomten och hans renar över nyklippt gräs i +30°



Stieg Larsson är så svennekänd. Men "The girl who kicked the hornet's nest"? Återigen en bitchslap till den som namnsatt (vilken det nu är) av böckerna.



De härligt lila träden som fäller tårar över hela stan!


RSS 2.0