Mosman goes guerilla

Här om dagen när jag gick till bibblan i Mosman såg jag att den gamla hederliga busshållsplatsen några fotsteg från mig fått en total make-over och ser nu ut som något hämtat från den svenska midsommaren.

Vita blommor med fjärilar och en tjock gräsmatta gjorde verkligen sitt, fick lust att samla gänget för picknick... guerilla marketing är så härligt ibland!

Btw så var det Spring Valley-drycken som ville ha lite uppmärksamhet...the pressure is on, and it better be good!


My cup of tea

Höjdpunkten på dagen i skolan har under de senaste veckorna varit drickandet av te, och som följd har jag och Jenny kommit på att vi antagligen måste framstå som skolans snålaste svenskar på grund av dessa punkter:

1. Vi har med egen kopp
2. Vi har med eget te
3. Vi delar båda på tepåsen och sedan sparar tepåsen i en plastkopp för återanvändning under dagen.



Men ack vilket gott te jag fått tag på, och se på förpackningen - vilken uppenbarelse! Haleleluja!

Lock down

Ojoj, en vecka sist jag sist skrev, sorry guys. Har ju varit productionweek och ingen skolgång på flera dagar. Förutom igår då när jag och Jenny var duktiga och möttes för gruppprojekt. Finns inget värre än att gå till skolan när man inte behöver det, känns som att man borde få betalt då typ (!)

I Torsdags flyttade Tara och hennes syster in (som ska flyga hem till Queensland idag). De är verkligen jättetrevliga, är så glad att det blev bra tillslut med flatmate-letandet. Vi var ute på en mysig Lördagsbrunch imorse tillsammans, drack latte och åt blueberry pancakes - är verkligen underbart att få äta frukost ute! Dessutom var det varmt idag så det var extra najs.

Igår kväll var jag och syrrorna inne i stan på en klubb som heter The Loft, dock var det lite stifft så vi gick ned till Bungalow 8, en annan klubb på våningen under. Där var det fullpackat och vi blev omringade av flertalet peeps, var av en del dregg... Men det var kul att inte gå till Oakan för en gångs skull, (vilket vi ska ikväll) surprise...vi är bjudna på en avskedsfest där av en kompis till Fin, Jennys dude. Sen drar vi nog vidare, på Oakan bör man inte synas för länge ;)

Annars i veckan har jag varit på en klassisk trivia night, där man är ett gäng som samlas på en pub (minskys) och tävlar i lag i en trivial pursuit-inspirerad frågetävling. Det var faktiskt väldigt kul, även fast jag och Jenny satt där som frågetecken när de andra visste alla svar. Dock var det ju mest aussiefrågor, så där hade vi iallafall en ursäkt för vår blondhet.

Här omdagen gick brandalarmet i huset, varav jag och alla andra arbetslösa rusade ut ur byggnaden och ut på gräsmattan där 2 stora brandbilar kom rusande i illfart. Väldigt spännande att vara in action för en gångs skull, dock var det ju ingen brand på g, men det var kul att få se lite brandmän up front...mehehehe.

Just nu sitter jag på biblioteket i Mosman och utnyttjar nätet, och byter för en gångs skull miljö från min säng till en grön allmänhetsstol. Man kännder sig smart och duktig genom att bara gå in på en bibbla, typ som att man kännder sig smal och igång bara av att sätta sin fot på gymmet.



Trivial pursuitkväll. Jag tittade mest på killen som ställde frågorna, och inte så mkt på svaren...;)



Diggar hon som kom ut i thights. Får vara glad att hon fick på sig ngt åtminstone.



Jenny smörjde händerna samtidigt som dregglet hängde från mungipan.



Skymtar den gulsvarta branddräkten där inne....aaaah



Satt och åt lunch i klassrummet för ett tag sen när en viss kackerlacka dök upp, sen höjde jag blicken och såg denna skylt. Bättre sent än aldrig....



Fick en hjärtatack häromdagen när vi stötte på denna parvel på vägen, vem vågar skrämma oss stackars svennar på detta sett?!



Tog en timmes prommenix i området nedanför där jag bor bland lyxhus och rikemän.



Synd att man bor längst ned, annars hade man kanske sett en skymt av detta.



När jag gick till Balmoral här om dagen var det ännu ett bröllop igång.



Bästa läsningen vid klippan



En kväll mötes jag av denna filur (possum) som hängde i trädet framför mig och som trodde sig vara osynlig. När jag drog fram kameran förstod den dock sanningen och flydde panikslaget iväg, vilket tyvärr ruinade min bild.

I väntan på Marabou (polka)

Jho (tänk norrländska)

Torsdag idag och vi har precis presenterat ett gruppprojekt som skall heta BigSis och handla om en service som ska göra tjejer säkrare och trygga när de ska ta sig hem på kvällen/natten. Har en 3h lektion, och ska nu börja göra ordentlig research, convey some surveys, questionnairs och lite smått och annat gått.

Igår kom Andreas syrra Paula till Sydney och bor hos oss tills de flyttar ut. Hon hade med sig massa svenskt godis, en hel påse från Karamellgungen. Jag dreglade åt prasslet, och hoppas att paketet som kära mor skickat ned kommer asap! Måste ha ngt kul att knapra på i dessa pluggtider, satt hela dagen igår, samt kvällen hos syrrorna medan Sanna kollade på When in Rome (förövrigt usel film av det jag hann se). Idag efter lektionen blir det mer pluggning, innan helgen och production week nästa vecka - inga lektioner! Hurray =)

Imorgon ska vi kanske gå och äta en välkomstmiddag med gänget för Paula, fundar på en restaurang i Crows Nest med många suits (enligt Jenny). Blir trevlig att ta sig ut ur Mosman/Neutral Bay/Cremorneträsket.

Här kommer Andreas bilder från senaste restaurangbesöket:






Sånt är livet

Igår var gänget på en restaurang vid namn Sushi Samurai i Neutral Bay, och beställde in flera smårätter med bland annat helkokt mjuk krabba. Jag tittade lite skeptiskt på alla spretande ben som tydligen skulle sväljas hela, men det var gott och Jenny var helt lyrisk (som vanligt). Vi drack vin, pratade om hur vi borde göra tradition av att ha små restaurangbesök nån gång i veckan, nu specielt också när Andrea flyttar ut nästa vecka. Ska bli spännande att lära känna Tara, hon som ska flytta in snart. Hon verkade jättetrevligt, får hoppas att allt går bra i framtiden.

Igår började också Junior Masterchef som alla förutom jag är helt exalterade över. Massa snorkiga överklassfamiljer som försöker skryta med sina överklassungars dyra matvanor. Nä vet ni vad, dessutom blir man ju helt neddregglad när man tittar på sånna där matprogram medan man själv sitter med tonfisksleven i hand. Jag föredrar Offspring, romantiskt tjafs för en dramatönt som jag.

Idag ska jag lämna in min reflective journal som jag har arbetat på hela helgen, layouten blev flikinspirerade kort i olika färger som ligger förpackat i ett egengjort kuvert..typ. Är lite trött på att göra booklets, så jag körde på ett wild card denna gång.

Här kommer lite bilder från veckan som gått:



Försök till bild på journalen jag lämnar in idag



Min fruktförpackning IRL



Syrrornas nya palats som jag nu flitigt besöker. Trevlig liten park i förgrunden har de också.



En äcklig kråka satte sig majestätiskt högst uppe på fontänen. Kungligt!



Linnea och Jenny efter veckors slit bredvid fruktförpackningarna, som nu står prydligt i common room.



Lånade några böcker och tidningar från skolbiblioteket för inspiration, hittade då denna poster som gömmer 25 olika djurarter. Hur många hittar du? =)

Hoppas allt är bra med er alla, kommentera mera!! Jag blir så glad.

//miot

A distant dreamer

Sitter, som vanligt, i skolan och har, precis som alla andra (med något undantag), fått en bedrövad blick från läraren tillsammans med en relativt djup suck. Det var nämligen inte så värst många som hunnit med att sätta ihop dagens läxa; 3 boards med info/brandingidén till det "nya" billy blue. Men grejen är att man kan inte göra hur mycket som helst med en idé för rätt som det är så ber läraren en komma på ngt helt annat. Så för att undvika slöseri med tid så kommer man på brandingen in class och rådfrågar herr magister, mycket mer effektivt!...

Har en annan hand in på Måndag, ska skriva en reflective journal om studiebesök, in class discussions och framtiden i helhet. Får slänga ihop de där 20000 orden i helgen, och sen komma på en otrooligt bra bound document som man ska hinna printa också. Panniiiiiiiken. Det var den helgen det.

Ikväll visas Jamie does..., alltså Jamie Ollivers matprogram som visas här i Australien på kanal 7. Lite roligt att denna gång står Sverige som värd, och han är på besök i Stockholm! Ska se om jag hinner se, men det är ju en lite dåligt tid en Fredag liksom...vem är hemma då?! ;P


Fruitage!

Nu har jag suttit som en dåre hela helgen med fyrkantiga ögon i Sketchup och lyckats framställa Delighten, presentförpackad exotisk frukt till överklassen.

"Delighten is a sub-brand to the company David Jones, and is a unique gift-of-fruit line. The sub brand enable David Jones core consumers to buy rare exotic fruits individually gift packed, ready as a gift for someone special or for special occasions."

Nu har jag the client proposal kvar och sen är det bara att sätta igång med presentationen. För er som inte vet vad Sketchup är så är det ett 3d program från google där man kan skapa egna modeller och visualisera dem. Ganska enkelt och väldigt kul (när man väl vet hur man gör).



Loggan i färdigt alster



Frukterna: Lychee, Mangosteen & Snakefruit (gissa vilken som e vilken...)



Här i kommer frukten Lychee presenteras



Mangosteen i sin tur



Och sist men inte minst the Snake Fruit

Sunday date

Denna vecka har vart i plugget och flyttningens tecken då jag hjälpte Hederskorna att flytta lägenhet i Onsdags. De har bott i Neutral Bay i 1 år men flyttar nu ett snäpp närmre mig till Cremorne. Det tog lite tid, men det var det värt för på kvällen så bjöd de mig på middag på Fat Monks i samma område, en thairestaurang vi var på när jag fyllde år. Väldigt trevligt och gott! Har levt på rå broccoli och tomater den senaste veckan så den måltiden kände jag mig välförtjänt av.

På kvällen sedan mötte vi upp Rebecca och hennes fästman Grant som friade till henne när hon landade i Sydney tillbaks från semestern i Sverige. Hon kommer också från Bromma (Nockeby) och kom till Australien samtidigt som jag, väldigt kul att se hur livet ter sig för oss här nere. Man vet aldrig vad som kan hända...

Efter den vanliga 50 minutersprommenixen till skolan stter jag nu här och designar fruktförpackningskonceptet, och jag har kommit en ganska bra bit på vägen. Har lite finjusteringar kvar, sen är det "bara" att slänga ihop en presentation innehållandes style sheet, client proposal, mock ups, sketches etc. Men när jag väl är klar med förpackningen så ska väl det gå relativt smidigt hoppas jag. Skjuter undan allt annat i helgen, nu är det 100% fruit time.

Apropå helgen så ska jag ta det lungt eftersom de föregående har varit ganska intensiva sort of. Ska nog hyra någon film och njuta av hjärnaktivitet zero. På Söndag ska jag träffa the pilot, eller Steve som han heter, ska ha en relaxed sunday afternoon tillsammans. Trevligheten!

Tills dess, see ya'll!

Xoxo Gossip girl.



Inga lik, "bara" kläder



Kackerlacksluckan



Sanna gillar att bli fotad. Not.



Som alltid serveras maten i naturliga förpackningar. Denna gång ett löv.



Gardinen de gamla hyresvärdarna lämnade i deras nya flat; en mangaserie i Sveriges tecken med både lovikamössor och Stockholms stadshus (som här blir uppätet av en T-Rex). Kan man kanske också ana globen till höger som besten kläckts ur? Ja mycket skall man få se...


Sisters are doing it for them selves! Ha så kul i helgen btw...mouhaha

RSS 2.0