Googlemap:ar och plötsligt har man gått 1 mil (till fel ställe dessutom)

Hey ho everyone.

Sitter i lö plugg och har eftermiddagslektion i 'Design research and ideas generation'. Vi har gruppprojekt och omvandlar en park i Newtown till nått nytt och spännande. Vi har gjort en mockup till ett magasin som ska marknadsföra plasen, och nu ska den finslipas på och printas ut inom snar framtid.

I Tisdag blev jag inbjuden att dinera med Evelina coh Kristin samt Evelinas aussiekompis som var på besök. Puben vi skulle till låg i Paddington, och jag googlemappar stället och upptäcker att jag för att slippa gå allt för långt lätt kan ta mig till Bondi Junction och gå därifrån. Föga anade jag att det hela skulle sluta i en 45 minuters springprommenad längs hela Oxfordstreet (går i princip genom hela sydney). Google hade nämligen bestämt att jag skulle till en annan pub som var utsatt på min karta. Menmen, fick se den snoffsiga delen av Sydney, fint som snus må jag säga.

Väl på puben var det frågesportstävling vilket vi inte deltog i, utan satt mest och kollade på fågelburslampor och klagade på den oförskämda servitören som blivit ditskickad av pappa. Såhär såg det ut:




På vägen hem hittade vi en tårtbutik. En lite väl komisk begravningstårta perhaps?



Japp, detta är också en tårta. För den som alltid undrat hur Marge i Simpsons hår skulle sett ut om det inte varit blått.



Beige hus: my flat. Med sydneyC i bakgrunden.



Toodles!

HipphippHurra för 'Mia i underlandet' 1 år!

Och det är bara barnet! Har uppväxten så här långt varit bra? Ja, vi har varit med om mycket bloggen och jag, från de första stapplande stegen om koalor och metromedverkan, till zoo voluntär och symbol i sydneytidning. Tiden har gått som på räls utan stopp, och vi har hunnit med SÅ många saker.

Firar ett år genom att lägga upp strategin hur jag ska ta över 'Kissies' på bloggtoppen och sikta på karriär som IQfiskmås-fjortis som partajar med sydneys bratelit. Det ska bli SÅ kul.

Börjar med smygstarten på min celebrityklättring och därmed framträdandet i Metro hösten 2008, första inlägget och starten på min karriär.



Som inför årsdagen var jag på besök hos ett medium bara för skojsskull, jag är ju skeptikern no 1. Om man ska välja att tro på vad som sades kommer mitt liv att ta vändning vart 7 år, och jah, min framtid enligt henne var helt annorlunda än vad jag har planerat. Vi får se vem som har rätt....

Här kommer ett äggpaket jag gjorde i en uppgift som handlade om att skapa en förpackning till ägg som både var skyddande och lätt. Fick bara använda paperboard. Ägget skulle hålla kast från olika håll. Min höll bra och jag fick ett D! =)

Här kommer den! The Eggspert ;)







Pappret tog jag ur, och den klarade sig bra ändå!



Och här kommer en logga jag gjorde för Malins tjejförening i Linköping:

Den gamla, och den nya

-          -        


Sydney hyllar Swiiden

Hallåj alles,

en söndag som denna har jag inte mer än rätt att mysa till det, inte sant? Dock gjorde jag precis just det i fredags; hyrde 4 filmer (killen i videobutiken var SÅ söööt.. - tänk er dataspelande fjortis som inte sett dagens ljus sen datorn uppfanns), varav The Reader, Valkyrie och Priceless med Audrey Tautou var de sevärda. Hyrtips.

Lördagen var ägnad åt the Swedish party som arrangerades på Side bar vid central. Först var det uppvärmning i Bondi, jag fick tag på en hulahulakrans som smidigt omvandlades till midsommarkrans. Lite svenne måste man ju va när switzerland, oj nej ja mena sweden, ska firas.



Ja men visst, Ingvar Kamprad är inte så snål att tackar nej till dj-erjudande.



Hulahulakrans i ny förpackning



Sveriges elit (harkel) klädde väggarna



när man klär ut sig finns det en gräns. vissa fick helt enkelt inte nog.



alla vill ha en bit av det svenska smorgasbordet






det kan inte bli mer svenskt.



Inte en svensk så långt ögat kan nå. Å det är inte långt.



Inga problems!



Det bästa som smorgasbordet hade att bjuda!

Grafiska utsvängningar



Vi som nu bosatt oss i landet där nere har allt eftersom vant oss vid otalet huvudvärkskvalitativa reklamer på tv samt radio. Tänket outside-the-box har inte riktigt greppat mediabruset, trodde vi, men ack så fel vi hade.

Random busstur senare hittar vi detta underbara grafiska informationsmärke för vilka man ska ge en hjälpsam hand. Till skillnad mot Stockholm ska man här i Sydney ge utrymme åt höftrullande damer med portfölj och päronformade kvinnokroppar med krabbklor till armar som ätit lite för mkt av det goda under, låtsäga, sommarlovet (ska man ta åt sig?). Män med ett halvt ben och kryckor skall också ges förtur. Annars är det fritt fram att ta för sig, vad vi dock väntar på är de höftrullande gubbarna, en återuppstående Elvis perhaps?

Ett ämne som engagerar...


Today's good feelings = Tomorrow's headache!

Så lyder mitt horoskop för stunden, eller rättare sagt för imorgon (läs Tisdag). Skulle egentligen lika gärna kunnat varit idag, är nämligen mitt uppe/början av mitt Reflective Workbook-skrivande - en essay där jag ska reflektera och skriva allt om vad jag gjort, tänkt och andats under varje lektion i Introduction to Design Research. Det är ju så tråkigt att man sp*r. Ja men research är ju jätteintressant och viktigt tänker ni säkert där hemma framför dataskärmen och drar en lätt suck över att jag ens har mage att klaga. Och ja, ni har rätt. Men jag klagar ändå.
Så nu undrar jag lite lätt om det är någon som fifflat med horoskopet för sådär "bra" kan det faktiskt inte stämma enligt skeptikern mig.
Det började med att jag efter uppvaknandet läser allt för många kapitel ur min nya bok "Fördjupade studier i katastroffysik". Tillslut sneglar jag lite försiktigt mot högen med skolpapper och kan inte längre ignorera den där jäkla workbooken som ska va klar i tryck på Torsdag. Släpar mig upp och tar motvilligt tag i macbooken och sätter den på matbordet. Men först lite te såklart. Kokar te och ställer bredvid datorn. Ett ljus måste jag ju också ha, så tillbaks i rummet hämta ljus och tänd. Voila! Mysstämning och jag är redo för pluggning! Men hm, ser en brödsmula i köket, ska kanske ta en liten svepning och göra rent bänken. Vilket resulterar i städning av hela köket, disken och kylen.

Men tillslut blir jag tvungen att styra stegen mot datorn iallafall och mitt kalla te. Tar då först en liten tur på nätet (inspirationssurfande som jag kallar det) och fastnar på facebook som vanligt. varför blir jag förvånad? slutar med att jag chattar med may lynne (läs malin i bondi) på skype för länge och tar knappt en titt på worddokumentet som ligger i bakgrunden och morrar. Sen börjar jag tänka på mat igen och till köket bär det av igen. Sen ville malin (läs malin i linköping) att jag skulle uppdatera loggan jag gjorde för hennes skolförening så då satt jag framför illustrater som borde gått vid namnet Word. Sådär höll det på framtill 6 ikväll då jag äntligen skulle äta middag och kände mig förtjänt av en stunds tvtittande. Ja, ni kan förstå hur allt slutade. Så nu till frågan - vem har fifflat med horoskopet?!

God damnit om horoskopet stämmer och det blir en repris imorrn. Då är inte astrot nådigt och jag ska genast astroemigrera. Men för er alla andra som inte har skolgrejer att kämpa med och är intresserade om drömprinsen dyker upp inom snar framtid - ta en titt på astro.com. Only the penitent man will pass.


Im outa here.

RSS 2.0