Mamma Mia, here I go again

Tjohej på er,

sitter just nu i skolans common room och surfar kanske lite för mycket än vad som egentligen är bra. Borde catcha upp på de två skoluppgifter jag missat medan jag legat under täcket, men jag skyller på att jag behöver inspiration.
Jag har hunnit återhämta mig från gudvetvad jag drabbades av, förhoppningsvis har jag fyllt kvoten för sjukdomar och kommer att vara frisk som en nötkärna resterande år ut. Var dock och lämnade ytterligare ett blodprov idag så att doktorn kan se om mitt inre mår bättre imorgon då jag ska dit igen. Sen får det banne mig vara nog med vårdcentralsbesök.

Annars kan jag ju tillägga att min come back till verkliga livet var värt minst 5 getingar. På Fredagen var det lite party hos Hederskorna i deras nya lya i Neutral Bay; 30 min prommis från mig. Där samlades vi ett antal svennar och en aussie (vi gav honom temporärt medlemskap i svenneklubben), jag närde mig på aussieläsken Solo och hade en helnykter kväll. Scannade av varannan minut och memorerade allt pinsamt som sades och gjordes under mina vänners mindre nyktra tillstånd, bara det var värt hela kvällen. Vi tog oss till The Oaks (en pub/bar) som ligger ett behagligt krypavstånd från lyan, där stötte vi på spännisar från flottan och lite annat smått o gott.

På Lördagen åkte jag och Sanna hem till Malin och Jennys nya hem i Bondi. En etta där Jenny sover i vardagsrummet som gjorts om till ett sovrum med hjälp av Ikea. Det blev en tjejkväll sittandes på heltäckningsmattan i Malins sovrum i djupa diskutioner om medier, andar, spöken och det allmänt okända. Malin har en soft tilldragande förmåga av andar och kände av att alla i rummet var cirklar och hade en viss mottaglighet att kunna se och känna av "den andra sidan". Alla förutom jag då som tydligen var 'square', alltså en fyrkant. Men skeptiker som jag är måste jag ha bevis eller sätt det själv, men jag förnekar ingenting. Jag är trots allt en stolt fyrkant.
Vid 12ish drog vi vidare till The Ivy, snobbklubben i city. Där stöttes det ihop med ett gäng okända svennekillar (dock purunga) och det dansades hela natten lång. Jag var fortfarande helt nykter, men hade vant mig vid tillståndet och kunde fjanta mig hur mkt jag ville utan att nån brydde sig. Vid 4 när stället stängde stötte Sanna och jag ihop med två aussieguys som bestämt skulle bjuda på drinkar hemma hos dem i ottan. Jag var inte med på noterna, men efter många om och men hamnade vi iallafall i Darling Harbour; jag smuttandes på juice och Sanna på lite annat. Kom inte hem förren 6 då det börjat ljusna och sopgubbarna drog gatorna runt. Det var deprimerande. Jag vaknade inte förren 3 på dagen. Det var också deprimerande. Men det var en kul kväll och ingen hang over för mig inte, billigt och bra.

Kan ju fortsätta med att skriva att jag var hos Jenny och Sanna igen igår kväll, hyrde en aussieklassiker från 94 på blockbuster : 'Muriel's wedding', kunde inte valt en bättre film.  Vi låg dubbelvikta av skratt och så var det ju dessutom roligt att den utspelade sig i Sydney. Människor HYR!

Nä, nu måste jag definitivt ägna mig åt skolarbete...men först: lite inspirationssurfande! ;)

M.i.a

Ser rött

Igår kväll var det blixt och dunder, det underliga här - vilket jag redan fick erfara vid inlandningen till sydney i februari - så sker oftast blixtarna i molnen och är tysta. Det ger mig en känsla som inte helt riktigt stämmer, ungefär som talesättet 'Ingen rök utan eld'. Hur kan en blixt ske utan åska? Fastnar ljudet däruppe bland molnen, eller är det jag som är knäpp? I och med detta väder tillkommer även vind, på cirkus 100km/h, vilket känns eftersom mina fönster är precis i kastläge. Det fullkomligen vibrerar i hela rummet och det låter som om de ska kastas in över mig där jag ligger i min säng.

Inte nog med det. Vaknar klockan 5.30 imorse av att hela mitt rum är rött. Genom springorna i mina sjukhusliknande persienner lyser det in en mjuk röd färg som om någon tänt en röd lavalampa utanför fönstret. Jag tar steget fram till persiennerna, tittar genom en av springorna och den vanligt fina vyn är som bortblåst och istället är där en tjock röd dimma ända in på glasrutan. Jag tror att det är vanlig dimma som träffats av en vacker morgonsol, så jag blir lite halvlycklig och går tillbaks i säng. Två timmar senare vaknar jag och trippar in i köket. Jag går fram och tillbaks i vanliga bestyr och ser hur det blir fler och fler röda märken på golvet. Till min förvåning är det visst jag som åstadkommer detta och upptäcker tillslut att det ligger som ett tunt lager av rött damm över hela köket. Fönstret har nämligen vart öppet denna natt. Så min tanke om en fin dimma gick över i nyheten om att detta var en ovanlig attack av ökendamm som lagt sig över hela Sydney och fått folk att stanna inne. Det röda dammet gick från morgonen över i orange, till gult till beige, till grått, och när jag gick till vårdcentralen hade asiaterna gått bananas och varenda en bar ansiktsmask (alltså för munnen). Men jag är en viking och lite skit rensar magen, inte sant?



http://www.smh.com.au/environment/sydney-turns-red-dust-storm-blankets-city-20090923-g0so.html

Men nog om vädret, gick och lämnade blodprov igår, och resultaten fick jag av doktorn idag. Jag känner mig mycket bättre än jag gjort innan, men enligt doktorn som kan se mina värden så är jag långt ifrån frisk. Det som var rött var inte bra, det var mycket rött på den listan....  Men jag kan helt enkelt inte vara borta från skolan längre. Men farbror doktorn skrev ett brev till mina lärare, vilket kors i taket inte händer ofta, där han skrev att de ska ha överseende med mig och att jag måste ta det lungt - med tanke på lektioner, uppgifter och inlämningar etc... Jag får helt enkelt vara försiktig, annars kan man vara sjuk i veckor, månader och till och med år. År?! Jag tänker inte ha körtelfeber i flera år! Nej, någon måtta får det vara.



Nu ska jag dricka Horlicks, något jag precis upptäckt, något slags vetepulver man blandar med varm mjölk. Det var något med namnet som fick min uppmärksamhet. Horslickar? ... Måste påminna mig själv om att jag är i Australien.

Mot nya äventyr!


Körtelfeber oh yes

Efter det senaste blodprovet har det visat sig att jag mycket riktigt har körtelfeber för första gången i mitt liv. Och en ganska severe sådan därtill. Har ju varit hos doktorn nu varje dag sen helgen, lämnat blodprov och fått piller på piller. Men grejen är ju den att inget piller funkar på körtelfeber, det är nämligen ett virus som bara behandlas med vila och vatten. Som om jag inte gjort något annat de senaste veckorna... Doktorn visade alla mina värden från blodproverna och jag kan säga att det var mkt som var rödfärgat (=inte bra) och han konstaterade att jag är 'väldigt sjuk'. Han förlängde min sjukskrivning med en halv vecka till, alltså fram tills nästa onsdag (som tidigast, lade han till). Körtelfebern kan nämligen hålla i sig i veckor eller månader, beroende på hur väl det artar sig och hur mkt man vilar.  Jag kan verkligen inte vara borta för länge från skolan. Då e jag körd. Men hälsan kommer förts och de lär väl de flesta lärare förstå...hoppas jag.

För första gången i mitt liv kommer jag tacka gud för ngt; nämligen webbtv. Hade jag klarat mig utan Färjan3, Stockholm Arlanda, Svenska Hollywoodfruar och Här är ditt liv? Nä, skulle inte tro det. Gå in där hörrni om ni har missat nått program i svedala, hur lätt som helst. I loove it. And don't mock me for my taste. Den har ett brett spektrum.

Kramar på er

Njurröntgad

Nu är det så att mina stackars njurar inte har det så lätt. Trots att de redan är outvecklade och går på mindre än 50% kapacitet än vanliga njurar har de nu drabbats av en njurbäckeninflammation. Herr doktor misstänker även att min lever har fått sig en törn. Hur det kunnat gå så här långt har jag ingen aning om. Jag har fått gigantiska moderskeppssprutor i min bak, sista ska jag få imorgon, jag har lämnat blodprov varje gång jag vart hos doktorn, och nu ska jag även gå på tabletter 3 gånger om dagen. Blev även ivägskickad till röntgen idag där de som vanligt kletade massa salva på en och så ska man andas in djupt hundrafemtioelva gånger så att de kan ta kort.

Fick en diet av doktorn att dricka minst 3 L vätska om dagen; då ska det handla om vatten, juice och powerade (fråga mig inte varför just en sportdryck). Att äta: (absolut inget med fett) utan enbart vitt bröd, torra kex, jelly (ja, slajmet) och isglass. Isglassen nemas problemas. Men alltså... hur kunde detta hända? Och hur sjutton ska det gå i skolan för mig nu när jag kommer och har missat så mkt!.... det e ute med mig...UTE!

Dessutom kan ja tillägga att alla dessa medeciner och undersökningar och besök kostar multum, MULTUM! ja måste se till att fixa mitt medicare card så att ja inte blir helt ublottad. Pass opp, snart kanske ni skymtar mig på gatan i sydney. det skulle iallafall va nått nytt..

//mia =(

Sjuk

Det är inte kul att ligga inne med feber och u-vägsinfektion när det är 30 grader varmt ute. Mår inte bra alls. Missar massor i skolan och kommer hamna efer vilket jag abolut inte har tid med.
Var hos doktorn på medical centret här i north sydney i onsdags, fick antibiotika, men såvitt jag förstårr var det inte tillräckligt. Ska släpa mig upp dit idag, Måndag, och försöka få ny medecin utskriven. Jag orkar inte ligga i den här sängen längre, och jag orkar inte vara sjuk.

Jag återkommer.

//mia

RSS 2.0