Blivande Mosman-tant

Hallå igen, herregud säger ni, ja för såhär tätt inpå inläggen har jag väl aldrig haft! Men nu är det nämligen så att jag ska imorrn flytta hem till Hederskorna i Neutral Bay, och innan dess lite senare idag, ska jag gå ned till en real estate och betala en första veckohyra. Vi fick lägenheten i Mosman! YEEY!! Inflyttning den 2 Mars. Här kommer lite pics:



















Rosa plupp: Bodde    Blå plupp: Skola     "Akvamarin" plupp: Kommer bo!

Stora kliv

Idag har faktiskt vart en bra dag enligt min mening.

Mitt i skoldagen var jag tvungen att åka iväg på duo lägenhetsvisningar. Den första låg i Crows nest, men jag tappade hoppet direkt när jag kom dit för där stod 10 par och jag. Inte en bra chans att få stället, dock gick mitt humör upp när jag såg hur lägenheten såg ut, inte min smak!

Iväg bar det direkt till Mosman istället. Eftersom vi som internationella studenter inte får rabatt i kollektivtrafiken brukar jag och alla andra köpa rabattbiljetterna iallafall. Och vid ett av busstoppen stampar 3 stora poliser in för att checka våra biljetter. Jag håller på att sätta i halsen, fanfanfan nu åker jag fast. Drar långsamt fram min biljett och lämnar över den till den surmulna karln och han studerar den och ger tillbaks den till mig samtidigt som jag ser att det var den regelrättiga biljetten farsan köpte åt mig för dyra pengar innan de åkte hem. PUH. Där hade jag tur.

På visningen sen har jag tur igen, jag var nämligen ensam på stället och det är vid dessa tillfällen man som student befinner sig i himmelriket. Jag applyade direkt. Fräsch (citat mamma) var den för det var nyrenoverat kök, nymålat och ny matta (ja mattan är australiens bästa vän), den hade balkong och låg på första våningen precis över ingången(då kan man spana på typer som bor i huset). Den var dessutom lite billigare, så jag hoppas hoppas HOPPAS att jag blir godkänd.

När jag var på väg tillbaks till skolan får jag ett mess av en viss nya zeeländare, vilket också var pretty kul. Överraskningar mår man aldrig dåligt av, såvida de inte är dåliga ;) Menmen, idag kändes som ett steg i rätt riktning och jag tänker fortsätta ta stora kliv.

Min nuvarande adress för den som vill ha är Hederskornas cribb, alltså: 105/151 Military Road, Neutral Bay 2089, NSW.

See ya soonen!



...och snart fyller man år också. Dags att värma upp!

Billy 24/7

Yuhuuu my little fan-skara!

Idag är det Lördag och jag har varit på lägenhetsvisning i Neutral Bay åt mig och Andrea. En etta var det, med apnajs utsikt över harbour bridge och the city, och inte nog med det så fanns det POOL i komplexet....ujujuj. Vi får hoppas att vi får det, är man internationell student och unemployed är man inte så het i denna bostadsdjungel.

Skolan har börjat för den som missat, helt plötsligt är man tillbaks i samma sits med läxor över öronen och ett pluggande som sträcker sig långt i på kvällskvisten. Lite längre ned visar jag en liten annons jag knåpade ihop, där uppgiften var att vi skulle göra reklam för oss sälva och vårt USP (Unique Selling Point).

Ikväll blir det en liten middag hos Hederskorna med Rebecca som går i parallellklassen. Sen får vi se vart det bär av, enligt Suzanna skulle det barbequas i Darling Harbour, får se om vi dyker upp där senare.

Hört att snön inte ger sig och blir bara värre och värre, det är väl så helt enkelt att vädergudarna vill att jag ska hinna komma hem och uppleva riktig snö för en gångs skull, men då får ni stå ut riktigt länge för hem kommer jag inte förren i Juni (och då hoppas jag få träffa er alla, och kanske kasta en snöboll eller två).

Vi hörs snart igen!





Nya tider, men alla <3 dag är som gammalt.

Söndag, en dag för städning, avslappning och allmänt degande. Och inte ett undantag bara för att det är den dag då alla singlar springer och gömmer sig i närmsta vrå. Däremot hade man ju tänkt sig att något exciting skulle kunna hända, men det blir helt enkelt inte bättre än en vanlig söndag.

I perth fick jag 2 bonusdagar eftersom mitt flyg blev inställt, men inte klagade jag för tack vare det fick jag vara med om invigningen till Perth festival, och gå på utomhusbio till rock picture horror show med Susan Surandon och massa transor. Folk hade klätt ut sig, och efter varje "Janet" i filmen skreks det "slut!" (hora) och när musik gick igång sprang folk fram till skärmen och dansade inövade steg. Sjukt speciellt!

Väl back in Sydney har jag spenderat ganska mycket tid med Suzanna, vi har gått på bio med hennes ena roomie och sett Valentines Day (säg den hollywodceleben som INTE va med i den filmen?), haft mysiga matkvällar, haft heldag på beachen i Manly och vart ute och partat med några Kiwis. En bra sista vecka inna skolan börjar har det vart, och jag måste väl vid detta laget efter 3 månader vara ganska uppvilad inför skolan? Hmmm...

Andra pretty stora nyheter är att det har flyttat in en medelålders irländare i rummet bredvid, men att jag ska flytta ut den 28 Feb och flytta ihop med Andrea som jag gick på Berghs med för över ett år sedan. Hon kommer hit från Sverige till Sydney för att gå på apm, skolan bredvid min. Vi ska försöka hitta något mysigt ställe uppe i Crows Nest inom en snar framtid, det ska bli spännande och framför allt skönt att flytta!

På Tisdag ska jag på intervju för en praktikantplats en gång i veckan på tidningen Marie Claire här i Sydney. Jag vill ju (eller tror jag vill) in i magasin/tidningsbranschen) efter skolan, och vad skulle då inte passa bättre än lite erfarenhet? Skulle dessutom vara ett kul avbrott från skolan, få göra lite annat och känna att man lär sig 'in action'. Ni får hålla tummarna för mig!

Annars är det stormväder här just nu, regnigt och ruskigt och inte ett torrt löv någonstans. Men som jag lärt mig så kan vädret vända på nolltid och plötsligt befinner man sig på playan. Men sånt är det väl slut med nu när plugget börjar igen... =/

Nu måste jag sätta mig och plöja igenom M C, tjock som bibeln... då kanska jag får ngt att göra idag trots allt! Vilken lättnad! ;)

Kram på alla hjärtans dag från mig

En liten fin trudilutt:
http://www.youtube.com/watch?v=3QCZ_bv9aLc




Firar ett år som fejk-aussie!

Hejhopp på er där ute,

igår var dagen då ettårsjubileumet firades eftersom det var då, den 2 Februari 09, som jag tog mina första stapplande kliv ut ur flygplanet och in i Australien. Mycket har hänt sedan dess som man brukar säga, både ont och gott, men alla erfarenheter är bra erfarenheter, inte sant?

Dagen firades med akvariebesök i Hillary/Warwicks med Robin, om ligger 4 tubstationer från centrala Perth. Akvariet låg precis vid hamnen och vi höll på att blåsa bort. På kvällen möttes vi upp av Sanna som också pluggar här och som gick med mig på Berghs, för att åka upp i en av skyskraporna och ta en cocktail i den snurrande restaurangen på högsta våningen. Det var hur fint som helst, vi hade nämligen timat solnedgången exakt (trodde vi) men när solen vl gick ned hade vi snurrat så pass att vi var på fel sidsnurr och såg ingenting... Hm!

Annars har vi spenderat några dagar på stranden, det är helt kristallklart blått vatten och hur varmt och skönt somhelst. Har t.o.m köpt en sån där boll som studsar på ytan när man kastar den, instant classic.

Idag är näst sista dagen innan jag åker tillbaks till Sydney, och den ska spenderas på stranden, sedan blir det utomhusbio i Kings park, och imorrn har Sanna ett litet poolparty för oss som vi ska njuta av.

Toodles!



Exotisk isglassbar



Fråga mig inte varför, men av någon anledning tar jag green tea glass med röda bönor. . .



Som sagt.



Jag och Michailo på restaurang vid stranden





Drive-in-bio!



Det var Mikaelas lilla panda (bilen) och resten familjer med deras stadsjeepar. Värsta campingen



Alltid provsitta innan köp!



Glasögonprovning. Obs, det var ett skämt. Jag ser ut som en fuga.



Sanna och Robin i indiska oceanen.





Utanför akvariet. Sydney (check) Brisbane (check) Rome (check) Paris (check)



Innanför akvariet.



Exempel på hur du inte ska göra när du tar kort på en fisk.



En väldigt mystisk varelse har tagit sig ned på djupet



DA-DAM - DA-DAM ...







Varför ha tur när man kan ha otur?



Självklart kommer Robin undan.



Uppe i den snurrande restaurangen. En helsnurr tog 1,5 h





I det vita huset i mitten bor Robin och Mikaela.  Lycka till!



Sanna och jag. Happy happy!



Robin o sanna även happyhappy de med (efter några drinkar)



Le sea



Solnedgång samt välplacerad smygreklam!

RSS 2.0