Schack'Mate'

Hello där ute,

sitter nu på Söndagsmorgonen med en tekopp framför videohits på channel 10. Igår vart det utgång med el gang, jag jenny sanna och andrea mötte upp med jennys raggs kompisgäng som alla var ute på en årlig bargolfingrunda. De var utklädda till golftöntar likt Stig-Helmer och försökte fånga in de få tjejer som fanns med sina små plastklubbor. Ganska rolig syn, ganska knäppt folk, ganska roligt.

Vi själva hoppade runt på haken as well, först Scary Canarie  (typ av backpackingplace) vid Darling Harbour i stan, sedan tillbaks till Oakan (lokala haket i Neutral Bay) och sedan Minskys i Cremorne (också ett sånt där härligt genuint krypin). Där fanns också de mest exotiska typerna. Bland annat Ron Burgundy (Will Ferrell i Anchorman) som körde x-antal movielines med mig och aldrig tröttnade, inklusive hans entourage på 15 män i andra fantasifulla utstyrslar. Folk blir så otroligt självmedvetna och har inga hämningar när de får klä ut sig (till gott och ont), kanske borde prova på själv?



Jag var lite sådär sliskigt rädd men ändå fascinerad.

Förövrigt ska jag äntligen få slita tennisracket som jag fick nedskickat men inte använt än förren denna helg. Jag har blivit medbjuden att lira med en kille som jag träffade på en bar för ett tag sen, varav polaren dejtar jenny. Ska bli kul att få spela äntligen...och kick some dude's ass on the court. Mouhaha.

Annars är det skola igen, och vi har fått de första delarna av terminens briefs. En av briffarna, som vi kallar dem på Billy Bluff, är att re-branda skolan i 4 delar. 1. Skolmagasinet 2. Ipad-applikation 3. 3d-popupstore 4. Environment, alltså göra om en del av skolans lokaler. Allt detta låter kul och spännande, men pressen är stor och den som vinner får sitt koncept förverkligat inklusive pengar. Hoppas man hinner med allt, har ungefär 500 andra briffar på det som är minst lika advanced. Menmen, bara 3 månader denna termin.



Sanna & Moi på restaurangvift

Denna vecka vill gänget gå och se Inception, med Tom Hardy som jag fallit lite halvt pladdask för. Ska ju vara en riktig klassiker och en otroligt bra rulle. Hyrde 'Bronson' häromdagen, jag kanske inte var den rätta målgruppen för den filmen, men det är ju bra att se lite olika varianter. Hardy är i huvudrollen som ni kanske misstänker.



Tom Hardy i Bronson

Hörs soonen

En kyss i spagat

Hejhopp,

skolan är i full rullning och min nya klass, Cozzolino, verkar helt okej. Både Evelina från Berghs, Jenny och Linnea går i samma klass så det ska nog bli alldeles utmärkt.

Har haft några lektioner tillsammans med de andra klasserna också, mer föreläsningstypen av stunder. Hör dock inte vad läraren säger för de är experter på att babbla på snabb aussie, så jag ska nog sätta mig som ett ljus längst fram nästa gång.

Nu har vi ett hål mitt på dagen i 5 h, sedan har vi en 4 h lektion och slutar 21. Sugigt va? 21 på en tisdag, då missar man masterchef, kan inte utnyttja tisdagsbilliga biobiljetter eller hinna äta middag. Men vad göra?

Fick just reda på att allt jag lämnade in i slutet av förra terminen är bortkastad inklusive kommentarer & betyg som låg inuti. Allting. Jag är så jäkla irriterad, inte bara det att det jag gjorde och kämpade med i flera månader bara kastades iväg, jag har också betalat hur mkt som helst i printkostnader etc. Jenny var ju här i skolan sista veckan och skulle hämta upp mina saker, men då var de inte färdigrättade och skulle hämtas i början av denna termin. Men när man kommer hit så säger lärarna att 'think buddy' har slängt allt, och när man pratar med think b. så skyller de på att lärarna inte bad att få saker de fått in sparat. Men det är alltså sheizesnack. Och vad är det för regel liksom- att allt eleverna gjort och lämnat in ska slängas mitt i vinterlovet så ingen av oss internationella elever som är utomlands kan hämta sina grejer? Jag är otroligt störd och ledsen. Tråkigt att behöva skriva om sånt här, men denna skola är precis som allt annat, inte perfekt.

Igår var jenny jag andrea och sanna på en indisk restaurang i neutral bay och firade sannas 23 årsdag (eller 19 som hon själv vill inbilla sig). Maten var ingen höjdare tråkigt nog, ingen kryddning och ganska trist personal (tjejen gav oss konstant sura blickar efter att vi bett om mer krydda) (herregud människa - var glad för lite feedback). Restaurangen såg förövrigt ut som att någon hade spytt bollywood över stället, med filmaffisher, tyger och stenklädda väggar och krusiduller vart man än tittade.



Balmoral en solig men sval Söndag













Påväg hem kunde dessa skådas. Besvikelsen var ett faktum: "Tyvärr älskling, ingen snö i år heller"



Inga probblem



The sisters på Bollywoodrestaurang



The vomit is everywhere


Down under ones again

Hallåhallå, första inlägget efter en välbehövd semester i kära svedala. Och vilken semester det har varit, fått träffa alla söta vänner, bekanta och i ett supervarmt sommarsverige. Höjdpunkter: kronprinsessbröllopet (som obotlig romantiker måste detta med), gustav adolfs torg dansgolvsförvandling (otroligt osvenskt och härligt), midsommar, grillfester, skärgårdstur, bryggsegling och kattkramar.

Men nu tillbaks till verkligheten och det sista året på Billy Blue och min vistelse här i aussieland. Håller just nu på att ta igen mig efter den underbara flygturen från stockholm med allt från galet spring på en knapp halvtimmes mellanlandnig i Wien till handtatuerade indiska tonåringar och sniffande flygplatshundar.

Dock fick jag en bra start med restaurangbesök på kvällen med gänget då vi firade att Sanna fyller 23 på Måndag. Vi åt afrikansk/sydamerikansk mat på en restaurang i cremorne vid namn Radio Cairo. Väldigt trevligt och gott som omväxlings skull istället för thaimat. På Lördagen kom Sanna över och vi hade en hel dag i filmens tecken, och idag tänkte jag ta en tripp ned till Balmoral och kolla in hur stranden mår och hur den förbereder sig inför sommaren om några månader.

Imorgon börjar skolan och jag förbereder mig, faktiskt inte alls speciellt mycket... bäst att lata till det ordentligt innan skolan tar över ens liv återigen.

Saknar Sverige och er därhemma redan, tänker mkt på er.

Miot



En låt till alla er <3


RSS 2.0