Dan före dopparedan.

Det är helt sjukt egentligen. 
Sydney... Haha, ja det ska faktiskt bli min hemstad för ett tag framöver. Hur nära man än kommer avresan så känns den fortfarande lika avlägsen och surrealistisk. Som om man läste om sig själv någonstans, bara att man inte fattar att det är en själv det handlar om. Det går inte riktigt att förställa sig att man står i Sydney på Måndag - i högsommar - på andra sidan jordklotet. Flytta hemifrån med minsta tänkbara last. Ja, min resväska fick jag packa om minst 4 ggr och den e fortfarande över 20 kg...och jag har lite kvar som jag verkligen MÅSTE ha med mig. Så det finns väl inte så mkt annat att göra än att betala för sitt, det dröjer väl antagligen ett tag innan man flyger igen. Ska ha på mig de tyngsta kläder jag tar med mig, så det kommer se ut som om jag just stigit ur soffan där hemma - mjukis big time. Menmen, vad gör man inte för bekvämlighetens skull?

Flygningen blir spännande den med, har hört att Thai air ska vara en av världens bästa flyg, så där kan man nog inte klaga. Har laddat upp med böcker, musik, tidningar, öronproppar you name it. Oh det ska bli kul att flyga låångt. Kom ihåg att när jag var yngre så var det flygresan i första hand som verkade skrämma mig när jag tänkte på Australien. Trodde det typ tog 3 dagar att flyga dit. Och så fick jag också för mig att ju längre man flög - desto större risk var det att man skulle störta. Vilket inte är särskilt troligt, däremot att man hamnar i fler luftgropar och annat bångstyrigt är nog inte helt främmande. 

Har fått hjälp att hitta nya små bekantskaper där nere i Sydney nu, så jag har lite att göra när jag kommer ned, förutom allt annat också då förståss. ;) Men det är jättekul att folk engagerar sig och vill hjälpa till. Tack! 

Så nästa gång jag skriver så befinner jag mig antagligen i Sydney, och har sagt hejdå till Sverige för några år. 
Shoot, jag missar melodifestivalen!!! Hm...det kanske finns någon exotisk motsvarighet i Aussieland?..eller inte.

See ya soon i en dator nära dig! Kram på er alla

          air

Berghskatalogen 09 har anlänt

Det som var lite roligt med denna katalog var att jag skulle vara med, framtills jag såg bilden idag och bara undrar hur fotografen kan välja den då jag typ är mitt inne i en minrörelse? Que? Intervjun var väl intressant, men bilden hmm... nä, då har det ju funnits bättre kan man säga. Men kul var det iallafall att få vara med i katalogen, oavsett hur bilden blev. Men ja lite irriterande är det ju. Gaaaaah.

       strof

Eller ska jag kalla den Berghskata(strofen)?

Bara 2,5 veckor kvar

Tiden går fort...och spänningen stiger! Har sjuka drömmar om flyget och att det kommer krångla, men det ska det väl inte göra hoppas jag. Det ska faktiskt bli kul att få sätta sig i långflygen, det känns ju lite häftigare då, och själva tiden lär nog inte vara ett sånt stort problem för mig. Har ju alla mina femtielvatusen filmer med mig, ioförsig räcker inte databatteriet specielt långt så jag får väl hoppas att jag inte redan sett alla filmer de visar på planet. Det där med batterier o sånt e himla krångligt, man kan väl knappast ladda grejer på flyget? Nää, det undrar jag just. Sova kan man ju inte direkt göra i 24 h...

Har vaccinerat mig nu, egentligen var det ju inget jag behövde ha, men twinrix (hepatit A+B) är ju alltid bra att ha så den tog jag. Sjukt dyrt också, 500 per spruta (och det är 3 st). Den sista ska jag ta veckan jag åker, det blir la lite spring hit o dit då iallafall. Trodde jag bara kunde ta re pyjamas den sista veckan men tji fick jag.

Vandrarhemmet är också klart tack o lov, det finns ju en del att välja på men den vi ska bo på nu känns ändå helt okej. Det heter Bedlam Mates place o ligger mitt i partydistriktet (http://reservations.bookhostels.com/kilroys/hosteldetails.php/HostelNumber.16683/PHPSESSID.fed22f016506ae4b51392df54bfb2f44). Så här kommer det inte bli en lugn stund ;) Där ska vi bo i 10 dagar än så länge, medan vi letar reda på vår boning. Sen börjar ju skolan den 23...vilket jag nästan lyckats glömma bort i allt det andra. Jag ska ju faktiskt dit och plugga i största egenskap. Haha, det ska bli lajbans. Vill ha lite aussiedialekt också, det är ju inte så pjåkigt.

Har hört på nyheterna att det är badförbud på många ställen där nere nu efter alla hajattacker, mig gör det ju inget eftersom jag redan är så pass vettskrämd för själva vetskapen om att det FINNS hajar i samma vatten. Nejnej, då kan det lika gärna vara badförbud för min del så kan ingen annan bada heller..mouhaha.

Var och kollade upp överviktspriset på thai air, jag höll på att sätta andan i vrångstrupen när han i receptionen sade 391 spänn per kg. Alltså, hur i * ska man kunna flytta hemifrån med enbart 20 kg bagage? Nu får jag verkligen tänka om i min packning säger jag bara. Får be päronen skicka ned lådor i expressfart när jag kommit dit och hittat någonstans att bo. Bara själva väskan väger 5,6 kg. That leaves me...typ minder än 15 kg åt själva packningen? Aaaaah. Goddie. =S

Nä, tänk positivt. Ju mindre du måste ta med dig - desto snyggare packning har du. Man väljer ju hellre värsta blåsan än hooden liksom.

Mot de sista 2 veckorna och vidare.
Adíos!

RSS 2.0