Sydney Festival

Hallå på er!

Lovet rullar på för min del och vädret har blivit en gnutta bättre, så på stranden har det hängts en del. Just nu är Taras syster Sarada i Sydney och bor hos oss en vecka för att fira Taras födelsedag idag bland annat.

Här i krokarna pågår just nu Sydney Festival, en av de största och bästa sommarfestivalerna i världen. Det består av flera olika arrangemang och event under ca 3 veckor med musik, mat, film etc. I Fredags blev jag exempelvis inbjuden av en av Jennys killes polare Harry till ett av dessa event vid Hydepark. Det var flera band som spelade i ett avsprärrat område runt en av de gamla kyrkorna i stan. Det var jättehäftig med en projektor som lyste upp hela  kyrkfasaden medan folk dansade runt framför scenen under ett jättelikt tälttak. Jag dansade självklart loss som en galen svenne bland alla Harry och Fins polare, måste ju fylla ut tomrummet när Jenny och Sanna är borta ;)

Igår var det också ett event i parken Domain, det var en Romeo och Juliettillägnad classic music event där i princip hela Sydney samlats med picnicfiltar och mat i horder. Var där med Tara, Sarada och Taras kille Jason, och eftersom det var dagen före Taras födelsedag hade vi med egengjord tårta och tända ljus, verkligen hur mysigt som helst. Tänk er den dramatiska orkestermusiken under stjärnklar natthimmel med fladdermöss flygandes högt där uppe, omgiven av 60 000 människor mitt i Sydney! Det hela avslutades med fyrverkerier och kanonsjutandes, sedan tog vi en taxi hem till Jason som bor i Kirribilli precis mitt emot operahuset och Harbour bridge. Helt sjuuuuukt fin utsikt, det var verkligen som ett vykort!

Idag åt vi en födelsedagsbrunch nere vid Balmoral beach, och snart ska vi ta oss till North Sydney och gå på ett dj-event (Kaskade och några andra jag inte exakt vet vilka de är). Vi har köpt biljetter åt Tara och ska överraska henne med det om en liten stund!

Jag har det bra annars, väldigt kul att umgås med Tara och Sarada, får hoppas att de kommer och hälsar på sedan hemma i Sverige!

Snart tillbaks igen!

Här kommer lite bilder från veckan:



Sarada och jag i Domain



THE flatmates ;)



60 000 pers på gräset! Oh my...



På spelningen i Fredags, försökte åtminstone få någon slags bild.



Harry tvingade mig att gå fram till en kille som uppenbart diggade sthlm. Smartaste frågan från mig: "where did you get that t-shirt from?"...



Pannkaksfrukost med aussiesyrrorna



Perrongreklam



Gigantiskt fraktfartyg i hamnen



(Hemma hos Fin) Även en 25årig kille behöver bli påmind när päronen är på språng.

Weekend i Palmee

Frida och jag blev inbjudna till generösa Seymour och Lee för en helg i deras hus i Palm Beach (där jag redan varit en gång under 2009).

Inte bara blev det fågelmatande, strandhäng och barbeques utan även bushvandring och fyrspaning.



Das Haus. (tänk audireklam)



Måttligt populärt tillhåll för palm beachs exotiska fåglar. (ska jag erkänna att jag var lite rädd först...)



Tror de sade att de nog aldrig hade haft så många olika arter på en och samma gång på verandan. (vi svennar drar tydligen till oss alla sorters individer)



Dessa små var lite blyga.



Såhär borde utsikten vart från huset om inte det var det gamla vanliga med träd i vägen.



Seymour drog med oss i ottan för en vandring upp till fyren som är med i 'Home & Away', den australiensiska serien som även visats på tv3 i Sverige.



Nylaggd väg som vi kämpade oss upp för. Skulle tydligen vara det "lättare alternativet".



Efter 10 min blev det fotopaus med stranden i bakgrunden. Där kan man även se villaområdet där Seymour och Lee bor.




Finn ett fel.



Seymour insisterade på att helt sonika klättra in i buskarna och upp på en stenplatå för en "utsökt vy på 360' ".



Seymour är fit for fight.



Väl uppe vid fyren, där fyrvaktarn för 100 år sedan slogs av blixten och dog. Aj.



Den gamla vägen tog vi nedåt.



Limmon som tog oss runt i byn.



Seymour, frida och lee med Whale beach till höger (stranden innan pb).




The Arms, ett populärt tillhåll (restaurang, pub, bar etc) för alla åldrar och smaker.




Innan vi blev avsläppta hemma åkte vi förbi deras lägenhet här i Mosman/Balmoral där deras son och hans familj bor (snubben i mitten).



Högst upp i huset ligger lägenheten med utsikt över öppningen in till sydneys hamn och Balmoral beach.



Även här kommer fåglarna på besök, denna gång en aningen större variant.



Mögligt bröd någon?



Jabbadabba doooo.

Nyår i Paddington

Nyåret firades somsagt i Paddington inte långt från city, hemma hos en av Fins polare som hade panoramavy över stan på taket. Obs: vissa bilder har "ramlat bort", vilket kan vara till en viss lättnad för känsliga tittare.



Påväg till nyårsmiddagen som skulle hållas i Fins mansion lite längre ned i Mosman.



Lite snittar, lite lax, lite av varje helt enkelt.



Väl i Paddington sparkades festligheterna igång. Sanna, Frida, Fin och Jenny



Söta Sannish och Frids



Peeps.



Sun set



På taket var det snyggt iordninggjort för nyår, sätt dit 2 svennar så blir det perfekt!



el view.



Det är inte förren i efterhand som jag såg fridas glasögon...hm.



Inte världens bästa bild, men jah, typ så här såg det ut på taket.



tomtebloss även i sydney!

Juletider x2

Detta är då alltså bilder från den svenska julen samt den australienska den 25 December.

Den 24:



Vårt kök här hemma har nog aldrig sett på maken sånt sjå som det var med bakning och matlagning och glögg-och shirazdrickande.



Den 24 var vi hemma hos Rebecca och Grant där x-antal svenskar samlats för att äta julbord och dricka nubbe. Detta är Paula och Tara på altanen med sjöutsikt.



Någon gång in på nubbarna togs denna bild, Frida Tara och jag.



Middagen åtnjöts i värmen med julmusik på högsta volym.

Den 25:



Den 25 var det dags för äkta aussiepicnic på stranden med julmat som de flesta landsmän gör. Jag och Frida hade gjort janssons frestelse i miniformat, mandelmusslor, rödkålssallad och Paula tog med ischoklad och vår franska vän Claire tog med en redig kladdkaka. På bild är Claires brittiska pojkvän, moi, jenny, paula och sanna innan resten av gänget kom.



Även poliserna frös lite om huvudet när vinden ligger i på Balmoral.



Extremt söt sak som sprang omkring på gräset och som Frida skuttade fram till.



AAAAAAAhhhhhh.

I'm riding solo

Hej på er! Nu är el bloggo tillbaks i rullning efter 3 veckor av äventyr och galenskaper. Frida har åkt hem och syrrorna är iväg så nu är det jag o T:et kvar (dock så jobbar hon så det är i princip bara jag kvar). Har dock blivit underhållen av Fin och hans galna killpolare på diverse barbe's så så synd är det inte om mig!

Vad hände när Frida var här då? Ja, vad ska jag säga, vad hände inte, om ni förstår mig rätt ;)
Det hann med jul x 2 det vill säga den svenska julen hos Rebecca och Grant i deras mansion med flera andra svenskar, och sedan även aussiejul enligt tradition på stranden med picnic och julmusik.

Nyår firades på en privatfest i Paddington med otrolig utsikt över Sydney, och det dracks champagne, tändes tomtebloss och ringdes samtal hit än dit.

Frida och jag hann även med en förlängd helg i Palm Beach hos Seymour och Lee där vi matade papegojor i olika storlekar och färger, halvsurfade i havet och klättrade upp till Home & Away-fyren.

Vi var självklart ute en hel del, och Frida fick vara med om traditionella aussie-barbeques, träffa roligt folk och helt enkelt inandas den australiensiska kulturen! Frida insåg dock precis som jag att killarna här är precis lika short and stubby som jag beskrivit och att navy/army-killar är absolut INGET att hänga i julgranen. Glöm inte det ni alla tjejer som tänker åka down under.

Självklart hann vi med en hel del turistiska saker som att gå över harbour bridge till operan, åka till bondi, bada i manly och shoppa i Westfield. Somsagt, vad gjorde vi inte? Jag hoppas Frida är nöjd med sin vistelse och att jag förhoppningsvis "lärde henne allt jag kan".

För mig handlar det nu om att komma tillbaks i den gångna formen, gå till gymmet, schteeka på stranden (när vädret tillåter) och bara relaxa. Avundsjuk? Jo men visst.

Snart kommer de härligt avslöjande bilderna från våra eskapader, måste dock vänta på att mitt internet kommer till liv igen...

Många kramar på er, o glöm inte - detta år kommer jag hem!

//miot

RSS 2.0