Production week ahead!

...Vilket betyder exakt som det låter: här ska det produceras verk. Om man trodde att det betydde inga lektioner och timmar vid stranden trodde man fel, så roligt ska vi inte ha det. Nej, nästa vecka har jag x-antal grejer som ska in, vissa har jag knappt börjat på, men *jag har ju hela helgen på mig* som det brukar heta.

Denna vecka har det vart flera småuppgifter till varje lektion, och inlämningar och presentation av: Classic Bike logga och reklamplansch, Visual research report om sig själv och ens influenser samt Bar och restaurangen Chill. Det är fortfarande lika exotiskt att presentera inför klassen, för man vet liksom aldrig vad det är för nått man kommer säga, det liksom hoppar ut små konstiga ord som man varken vet betyder ngt på svenska ELLER på engelska, bara man ler och gör en intressant rörelse med händerna så är det lungt. Men det gör ju allt så mkt mer spännande, dessutom är klassen schysst så om man säger ngt a'la IQ-fiskmås så skrattar de bara med...hm.

igår var det våfflornas dag, jaharå, tro inte att bara för att ja e på andra sidan planeten så hamnar jag helt bakom flötet, nähedå! Våffeldagen celbretitades hemma hos jenny och sanna med pannkakor, glass och sylt. Yu-hu-mi! Hade inget våffelgärn, men det gick la bra ändå. Dock tror jag inte det är ngn vidare stor tradition i aussieland..kanske mer av en lite every-day tradition...

Idag, Fredag, gick vi till Aldi och köpte lite goodies, sen drog jag hem och dammsög. Japp, jag dammsög på en Fredag. Fråga mig inte varför. Jag bytte till och med dammpåse. Herre min je. Ja, jag har helt sonika bytt städsöndagen till fredagssug. Ja lade även i en extra växel och dammtorkade hela köket och badrummet. Så, nu är ni välinformerade om statusen på damm/skitnivån i min flat. Ni kan börja göra ett diagram och se hur jäkla skitigt det är nästa gång jag bestämmer mig för att städa. Jag vill inte veta.

I helgen blire plugg, kanske en utgång också. Ikväll blir det lungna gatan, kanske lite skype - vem vet? Det beror på er!

Adíos amigos und amigas ;)



Min classic bike ad + logga. Man skulle göra en logga åt ett företag i 50tals anda, + en tillhörande plansch där ett antal affischer skulle säljas. This is my version.

Maxat kaxat

Ja hur man nu ska tolka den meningen är en bra fråga, kanske att allt är ganska maxat och kaxat i Sydney. Både i skolan och annat. Håller bland annat på med en motorcykel logga + annons, går väl bra, ska lämna in en brief-proposal imorgon. Hade lektion idag där vi hade i uppgift att skriva en research om vår eget designintresse och framtid. Satt sen hela dagen i skolan, först med Jenny och sen ensam uppe ovanför rulltrapporna fram till 7.

Varje morgon när jag trippar, eller snarare kravlar mig fram med alla tunga väskor, till skolan så svischar det förbi femtiotals atleter på diverse exotiska färdmedel. Mest cyklar är det, har sett en kille som kom på en sån där cykel man ligger ned på och har benen framför sig i en kanotliknande position. Väldigt jobbigt tänkte jag, framtills jag idag såg ngt som tornade upp sig lite längre fram på min väg, och vad ser jag inte när jag kollar upp, om inte ETT jättestort hjul med en kille högst upp i värsta sportfreakmunderingen (som om han cyklade tour de france). Nog för att aussierna e träningsnarkomaner, men att cykla till jobbet på en gigantisk enhjuling är väl ändå att ta i?

Så, kort uppdatering denna gång, men jag e ju trots allt lite sjuk och det har bara gått någon dag sen sist. =)

Cíao!

Roligt klipp vi såg på lektionen i symbol and distribution:


Inhoppande voluntär på Taronga zoo

Igår hade Seymour och Leigh bjudit med mig på en 60/70 tals-show som anordnades av The Sun Herald på Taronga zoo. Jag tänkte Guu va chill och bara bli medbjuden helt gratis och dessutom komma in på det berömda zoot. Dock hade de uteslutit vissa detaljer om min medverkan, för helt plötsligt kommer det fram att de jobbar för nån slags rotaryklubb och därför voluntärarbetar för att få in pengar till zoot genom att sälja lotter/biljetter till publiken innan konserten börjar. Och detta säger dom i bilen medan de slänger en apful rotary keps och en namnbricka på mig, för det skulle självklart jag också göra. Och till råga på allt kände jag mig lite sjuk, vilket jag också är nu.

Så helt plötsligt står jag framför scenen och ska sälja lotter till 2000 person som sitter utbredda på filtar med picknick och gottar sig, och varje gång jag och leigh kom fram till nån så sade hon "oh mia is an exchange student, and she is veeeryyy nervous". tack för den liksom, och jag är faktiskt INTE en exhange student. sådetså. Där gick vi då omkring i en timma innan, och sen tillslut, thank god, började konserten. Trippade nöjt tillbaka till våra filtar, bara att när vi kom fram så har några kärringar självklart satt sig rakt på våra grejer. De vägrar dessutom flytta på sig, men tillslut får vi ett par stolar av några vakter, så det ordnade sig tilslut ändå.

På scenen var det ett band med sångare och körtjejer som körde massa gamla godingar, och folk gick fram under scenen och dansade...herregud vad gör dom tänkte jag. De kommer få hjärtattack hela högen... Dock var det ganska roligt att studera danstilar som jag trodde var långt förgångna och nedgrävda. Jag säger bara, män i 50-60 på dansgolvet - se upp. En man tog liksom upp en ruta på typ 5 m när han gungade fram och tilbaks i exakt samma steg, och drog liksom ut med höften vid varje nedtramp - typ shakira no 2, vilket gjorde att han höftstudsade med dem runt omkring. Sen var det ju så att de runt omrking gjorde nästan precis likadant, så det var ett väldigt skumpande och gumpande där framför scenen. Tur att man satt på säkert avstånd.

Själva zoo:t såg jag inte mkt av eftersom det blev mörkt när vi hade delat ut biljetterna, dock hann jag faktiskt se en känguru! =) Men jag vill absolut tillbaks dit i avslappnat tilstånd utan att vara tvungen att sälja lotter till folk.

Annars sitter jag här i flatten och är sjuk. Ja, jag blev faktiskt sjuk nu till råga på allt. Tjock i halsen, ont i ögonen, huvudet och trött i kroppen. Min ranson på Alvedon är också snart slut, så jag får väl njuta så länge jag har painkillers...

Ska plugga hela dagen idag, har sjuukt mycket att göra. Det hade vart kul om det var kreativa uppgifter just nu, men nu är det uppsatrsskrivning och proposals som skall göras.. Buhuuu

Långdistanskram på er.
//mia

Som ett brev på posten!

Tjohoo

SovmorgonsOnsdag idag eftersom jag börjar kl 13.30, men jag steg upp i gryningen ändå för att bli klar med en barinbjudan. Runt 9snåret ringde det dock plötsligt på min dörr, och en asiatröst (surprise!) sade ngt oförståerligt, så jag gick lydigt ned till entren, och wiihoo där står denna kille med mina långväga paket med kläder och skor från sverige! Ahhh, underbart, äntligen lite ombyte! Hittade även några små födelsedagspaket, granens fotoalbum som jag fick, min lilla nalle, några tennisbollar och en sverigealmanacka. Hehe..jah. Hade även en avi från posten, vilken jag gick och lämnade in innan skolan - vilket var mitt tennisracket. Vilken härlig daaag, ja ja ja jaaa!

Igår kväll tog jag bussen till Kristin i Cammeray (typ 20 min buss härifrån), kom dock bara halva vägen och fick gå resten , helt vilsen. Hittade fram tillslut till huset där hon bor inneboende med några andra guys, och gick husesyn och tittade sen på Lars and the real girl. Mycket bra film, söt, och lite sorglig, handlar om en kille (med svenska rötter) som är lite egen och ensam som får hem en naturstor docka. Lars spelas av Ryan Gosling (the notebook ni vet)..se den! Efter filmen fick jag sjuss hem av Kristins aussiepolare Salvador, rikigt bekvämt att åka bil ända fram till dörren... slippa ta bussen som va jättefrustrerande.

Jo just det, "stekte" pannkakor igår, köpte en pulverburk som jag sen fyllde med vatten och skakade. Använde en panna jag inte haft förut, vilket blev helt fel eftersom den röt till och fick värsta utbrottet när jag lade i lite smör, så hela min lägenhet rökfylldes. Såg ut som en rökeffekt i melodifestivalen. Byte tillbaks till den gamla hederliga böjda stekpannan, och smeten jag hällde i lade sig som en soppa i mitten, så när jag skulle vända på pannkakorna så åkte ju det översta lagret ut och sipprade ned så att allt blev till en degig klump i mitten. Så jag fick gott äta en pulverdegklump med grädde och sylt både till middag, lunch och middag dagen efter till råga på allt. Hmpf... pancakes scmancakes.

Nu ska jag fortsätta med skolgrejer...min dator går för högtryck här.

Miss ya'll!!! ;)

Kramar från mig



Naaaw fick gamla kort på comos och kajsa när de var små kattungar, ett kort med massa gamla bilder på mig, och ett kort från granen med 'Bruuuuce' hihi. Loove it, camilla du får visst alltid till det! Och tack päronen, blev suuperglad.



Min visual report där jag har visualiserat research om mig själv. Dessi, Johanna och frida svarade på lite frågor, och deras svar satt jag här och skrev in för hand...varje bokstav...lite slitigt, men det blev ganska bra tillslut. =)



Chillbar vi har fått i uppgift att marknadsföra och skapa en grafisk profil för. Logga + meny och inbjudningskort. Detta är menyn, som öppnas upp med fliken, och uppslaget därunder.


Och såhär ser inbjudan ut för tillfället, i mitten är en drinkbiljett, och rutan längst till höger är baksidan av biljetten. Inbjudan öppnas upp i mitten, med uppslaget under. Hela kortet skall doppas i vatten och frysas, så att det blir lite frostigt när man får den, så att man måste "bryta" upp kortet...vad tror ni?



Min lilla designmapping med grejer som jag inspireras av och gillar. Ska senare bli en booklet med copy och en mer fördjupad bild om mitt designintresse och vart jag är på väg.

Skepp'o'hoj!

Hallå på er därhemma!

Måndag idag, lediga dagen, dock inte så ledig som man skulle kunna tro. Har nämligen spenderat hela dagen i skolan med en artikel om att få Sydneypeople att sluta dricka läsk till lunchen...  you spoiled pricks ;) Satt hela dagen igår i flaten och försökte desperat komma på vad jag skulle säga till alla sydneybor om jag fick chansen. Såklart kan man inte säga vadsomhelst, nä för det måste ju vara samhällsenligt och korrekt. Kul. Så därför blev det detta otroligt småroliga meddelande att få människor att sluta dricka läsk. Om jag egentligen fick säga vad jag VILL skulle jag nog göra reklam för mig själv eller för dessi...my new idol. Man måste ju va smart.

I Fredags var vi faktiskt inte på dry cleaner-stället...det var liiite för gamla suits om ni missförstår mig rätt. Second hand från 60 talet e liite above my edge. Så vi drog vidare till the ivy...men nja, det var väl sådär..ganska exotiska människor..om ni missförstår mig rätt där med.

I Lördags var det dags för the surprise då sof&raz, evelina, kristin och jenny tog mig till Darling harbour och gick på Thaimarknad. Dock trodde de att den skulle vara större, så vi drog till en bar längs hamnen istället. Och jag skojar inte när jag säger att HELA hamnen var full med sailors. Salongsberusade dessutom...så kul och se dem i deras vita små uniformer med hatten på sne. Tog självklart lite bilder..i smyg. På baren kom det dessutom fram en kille (inklusive hans polare och han farsa?!) som fyllde år och ville att vi skylle signa hans rygg. har såklart bild på det med ;)

På kvällen var det hemmafest hos Rebecca i Lane Cowe, hon bor i ett litet rum i värsta lyxhuset vid vattnet med 5 andra inneboende. Helt sjukt fint var det, modernt, stylish med pool, biljard etc. Han som ägde huset bodde där också, och de hade gjort värsta barbequen med allt möjligt, massa olika drinkar och världens utbud på snacks. Väldigt trevligt när det är en ordentlig fest med mat o dryck, speciellt när man är en fattig student.

Idag kom Seymour förbi med en liten hyllsektion och en lampa från deras hus, de har ju sagt att jag får låna vad jag vill av dem. Så nu har jag iallafall ett ställe att lägga alla grejer på. Seymour bjöd på kaffe också, glad blev jag för jag hade just blivit tvungen att lägga ut 10 dollar (60 spänn) på en svartvit utprintad A2 på min artikel. Helt sicko. 60 SPÄNN för ett jäkla papper i svartvitt?! Uh. Är det inte nog med att man betalar multum för utbildningen..nej tydligen inte.

I veckan som kommer är det fullt upp med skolgrejer, men det är kul så det ska förhoppningsvis gå någorlunda bra.
Försökte se melodifestivalsfinalen utan att se vem som vann, men självklart så är detta det första som dyker upp på svt play: Vinnarintervju med Marlene Erhman. Jahapp..så kul var det liksom. Aja, men det var väl kul att hon vann, men det går ng åt hvete för oss som vanligt. Det skulle ju vara ganska irriterande om Sverige gick o vann for once och det blir Eurovision sc i sverige nästa år och jag är HÄR. Nä, sån otur ska jag inte ha. Sverige ska INTE vinna i år. Ha ha ha. =/

Uppdaterar snart igen! Kramar på er



kanske inte det snyggaste exemplet..men ja. Man tager vad man haver.



Hermafrodit till vänster. Nån som tror sig veta?



That's a bar in my taste.



Birthday drink!



Jenny moi é Evelina..notera att drinken inte är uppdrucken än. Wow, jag imponerar migsjälv.



Tyvärr du kille i bakrgunden, man måste vara tjej för att få skriva.

På Torsdag äts det ärtsoppa, på Lördag e re fest, men Fredag e ändå den dagen som känns bäst!

Wohooo längsta rubriken hittill! Och ni som vet, rip Vita lögner... ;)

Har varit en bra vecka i skolan, lärt känna klassen lite, vi har tydligen en fbgrupp...varför blir jag förvånad? som heter Kin-Yee cause that's our name. Föresten, blir man inte förvirrad av alla ändringar på den sidan? Ah...

Hursomhelst, det har vart fint väder här nästan hela veckan, synd bara att man är inomhus, då kan det lika gärna regna. Har handlat, tvättat och gjort annat husmorsnyttigt. Pluggandet tar upp mest av tiden, men det är så roliga saker vi får göra, även om man är helt utpumpad efter varje grej. Har lyckats unna mig lite kvalitétstid med att titta på Melodifestivalen på svtplay, aaah I miss it! Blir så nostalgisk och saknar hela karusellen, men jag får lyssna på rixfms webbradio, då känner jag mig lite hemma iallafall ;) Jaaaa jag är en schlagernörd. En stolt schlagernörd.

Ikväll är det dags för utgång, ska förmodligen till ett drycleaner ställe..(kallas barer där tjejer lättas får suits...he) som heter Establishment. Ska hem till Jenny och sanna för lite uppvärmning först, sen bär det in mot stan! Har inte vart på andra sidan bron på en vecka typ, jag är en sann north sydneyare. That's me =)

Här kommer lite grejer jag gjort i skolan hittills, så kan ni hålla koll på min utveckling! ;)



Den här upgiften gick ut på att tolka följande ord med svart papper, och bara skapa bilden med hjälp av bakgrunden.



Skapa bilden av ljudet utan att måla händelsen.

emm dessa var de enda som funkade att lägga upp, ska försöka lägga upp de andra lite senare.

Well well, nu ska jag ut i nattlivet!

Kramar på er.

Haappy birthday to me, happy birthday to me, happy biIIiirthday!

Hello all!

Ni ser läser nu en blogg skriven av en helt ny människa, en pånyttfödelse, nya insikter, förstärkt intellekt och framförallt en snyggare variant.
..
Nja, om jag ska vara riktigt ärlig så kanske inte födelsedagarna förändrar en sådär över en dag, dock kanske i längden kan man hoppas. Men nu är jag iallafall 21, och här i Australien är det en viktig händelse, typ Sveriges "18". Men eftersom jag inte konverterat till Australialismen än, så tar jag det lagom behärskat.

Vaknade upp i morse, tack och lov att jag var tvungen att gå upp tidigt och inte spendera mina första timmar som 21 helt ensam. Gick till skolan där jag skrev ut lite grejer, päronen ringde och grattade självklart, men trodde dom att de var först så trodde de fel. ha ha ha. Granen hann först - congratulations! ;)

Fick gratulationer och kramar från polarna, och under 'Symbol and distribution'-lektionen gav Alysia (australienska i klassen) mig ett brev från klassen med hälsningar från alla, och så började de sjunga för mig! Helt oväntat, men å så kul! =D Jättegulligt av dem, och trots att vi inte känner varann så bra än så ställer de ändå upp och bjuder på sig själva. Me likee! Blev jätteglad =)

Efter lunchen gick jag och svennegänget + Kristins senaste kompis Salvador och köpte en supergod chokladtårta, för att sedan gå och sätta oss i Lavender bay-parken. Himlen sprack upp och det kom en lite solstråle på oss, perfect! Satt och drack Solo och vin med tårta smetad runt hela ansiktet i princip och njöt av dagen. Fick ett gulligt kort med katter på av gänget, och en smarrig söt liten bakelse av Kristin. På Lördag ska jag tydligen inte planera in något för de har planerat något för mig...hmm spannung!

Satt och snackade i parken i några timmar, sedan följde jag med Jenny och Sanna hem och de bjöd på middag och en helkväll med plugg! Urmysigt och jättegulligt av dem att bjuda hem mig, och det är så kul att vi bor nära varandra! Satt och höll på med barprojektet, ska göra en meny till min logga. Lägger upp allt sen som jag gör, så kan ni hänga med lite grann iaf!

När jag kom hem nu låg det ett kuvert i brevlådan, långt var det, och i låg ett grattulationskort från päronen (surprise!) med hälsningar från dem och kissarna (cosmos stavas fortfarande med C). Så nu är min dag fulländad och jag har verkligen njutit av den! Tack alla för gratulationer och hälsningar, sorry att jag inte kunde svara i mobilen när jag var på lektion, fridos.

Skriver snart igen!

Många kramar!



Klasshälsningar!



Kort från the swedes och päronen!

Da beach YAO!

Ååååååååååååååååå!
Jag har äntligen badat! =D Första doppet i Australien och stranden blev Palm beach, ain't getting much better than that.

Seymore hämtade mig och Kristin i Kirribilli efter skolan och körde oss upp till Palm beach, vilket tog cirkus 45 min. Åkte genom skog, förbi sjöar och längs havet. Otroligt fint! Lyxiga hus dit, lyxiga hus dit.

Väl framme i palmen såg vi hur otroligt fint området ligger, palmen är som en stor kulle och längs kullen ligger alla hus med havsutsikt och/eller sjöutsikt, eftersom sjön ligger på ena sidan, och bara typ 2,5 km på andra sidan ligger havet.

Seymour och Lees hus ligger högt upp och med havsutsikt, mitt bland palmer och andra exotiska växter, väldigt lummigt och vackert! Jag och Kritsin sov i deras ombyggda garage som är en gästlägenhet. Resten av huset är enplan med väärldens altan. Där bjöds det på barbeque och vi hade en jättetrevlig middag med prat om Australien, Sverige och andra exotiska länder. Seymour och Lee är verkligen hur trevliga som helst, och vill hjälpa oss med allt möjligt. Vi fick ordböcker, möbler om vi vill ha och massa annat som är bra att ha.

De har inga husdjur, men fåglar lider de inte brist på. Väl upe på altanen stroppar värsta papegojliknande fågeln omkring på räcket och vill ha mat. Helst sjukt att de går omkring som om det vore världens vanligaste sak (vilket det kanske är), medan jag står där med öppen mun och frågar om de tar betalt...höhö.

Senare på kvällen kom en liten ökenmus och åt ur fågelmatsskålen, och helt plötslig kommer ett pungdjur srpingandes på linan över altanen, heeelt sicko. Dock hade jag inte kameran just i det ögonblicket. shoot.

Imorse vaknade vi upp, åt härlig frukost och åkte ned med Seymour till beachen vid 10. Jättelång fin strand med ett livräddarställe i mitten och inte alls mkt människor. Väldigt avslappnat och härligt! Fick låna små surfbrädor/wakeboards som vi hade i vattnet (när jag tillsluts lurats ned i vattnet). det var runt 21 grader, helt lagom, och apcoola vågor som man dök under, eller åkte över när man stod väl till pass. Jag var så lycklig där bland vågorna och med brädan under armen, äntligen bada! Och ni vet ju vilken fisk jag egentligen är, så nu är jag en helt människa igen! ;)

Var i och badade säkert ett antal timmar, solade lite och sen åkte vi upp igen till huset och åt en mysig lunch med Seymour, Lee och hennes syster. Systern hade jag redan bekantat mig med eftersom hon var den första jag stötte på i vattnet tidigare och började varna mig för att inte gå för långt ut, att hålla mig till där de andra är, vara innanför flaggorna, se upp för hajarna eftersom det var den tiden på dag, se upp för hajarna en gång till eftersom det var mkt fisk i bukten, och en en gång till akta mig för hajarna eftersom de var hungriga OCH eftersom de är varning för hajar nu. Så, Vem är redo för ett dopp?!

Efter lunchen visade Seymour oss sitt lilla dog house (arbetshus) som det kallades eftersom han går dit om han blir skälld på. Huhu. Efter detta sjussade han oss till bussen och vi åkte hem till north sydney igen. (jag tog en buss i Neutral bay som åkte förbi north sydney, så jag fick gå över hela harbur bridge tillbaks igen...) Seymour ville verkligen inte att vi skulle åka eftersom vi egentligen skulle stannat hela helgen, men dels är det mkt plugg i skolan och sen är det Mardi Gras denna helg; stor gayparad i sydney, och det kan ju va lite småkul att se. Men ett återbesök till palmen blir det säkerligen, de har tom planerat saker vi ska göra som vi inte hann med denna gång. Och inte tackar man nej till en liten weekendsemester?

Ikväll ska vi in till stan och bar'a runt. Ganske blir lite gayparade också, we'll see!

Här kommer lite pics!



Nedanför mich för några dagar sen



Hejdå en av alla färjor!



Ständig ström av båtar, rakt utanför fönstret.



Palmen!



Sjön til vänster, pacific ocean till höger



mia till vänster, minnessten till höger.



papegojjan posar bättre än jag



aaah give me!



Barbeque!



altanen...som om man skulle va avis..pfff.



nämen lille vän, kom ska mamma ta hand om dig.



aaaah jag drunknar, jag druuunknarrrr.



lovely lovely lovely... (vilken film? ;))



jaja...jag brände mig. är ni nöjda nu??!



ihi, heeej...jo om det kommer en haj...räddar du mig då?



ahhh, spindelhörnan med ekonomiplugg i högsta hugg.. that's life!



australia!



en segeltur, ja tack.



se upp i trafiken säger jag bara.



åkte precis förbi i hamnen! Bra att ha kameran i beredskap.

Work work

Hejhopp!

Sitter hos Jenny och Sanna i deras lägenhet i North Sydney, Jenny går i min klass och Sanna är hennes syster som också går på Think education, men businessinriktat. Har suttit här och skrivit på "My values as a designer" till lektionen i Frameworks of designkursen. Ska läsa upp det inför klassen, så man får passa sig så att man inte låter som ett svenskt ufo...

Igår hade vi 2 lektioner, den ena som mest handlar om vår egen utveckling och mål inom designyrket. Ska fördjupa oss i våra egna influenser, och intervjua personer som vi ser oss själva som om några år, och arbetsplatser vi kan tänka oss att jobba på. Jag ska nog försöka ta kontakt med en kreativ tidning, typ Frankie (aussietidnig om art,design, music and fashion typ) och intervjua dem. Förhoppningsvis blir det bra, allt är ju för ens egen skull ändå i slutänden.

Fick art kitet igår, en stor jkla påse med pennor, kritor, penslar, tejp, målarfärg, you name it, plus en stor väska med alla möjliga pappersblock och linjaler. Fick även ett litet digitalt ritbord...dough...jag som redan har ett liksom. =/ menmen, det var portabelt åtminstone, lite mer än vad man kan säga om den jag redan har. Så där hade jag lite att släpa på när jag skulle hem. Till råga på allt bestämde jag och Jenny oss för att gå till Australiens äldsta bibliotek i Sydney för att samla lite research för vår kommande uppgift; att göra en "50's bike ad". Så vi traskade över harbour bridge, sedan en ordentlig väg till biblioteket, och där var vi i typ trehundra år eftersom vi blev runtskickade till olika stationer, och för att vi aldrig riktigt fick tag på det vi sökte. Tillslut hittade vi iallafall några bra böcker som vi fick fota. Sen gick vi hela vägen hem igen, och jag kan säga att maten har aldrig smakat godare och sängen har aldrig sett så inbjudande ut som efter den strapatsen. Nu kan man iallafall vara lite nöjd...ett (eller ett antal) plus i kanten tack.

Nu ska jag snart ta mig hem och förbereda mig inför morgondagens lektioner, börjar 11 slutar 3. najs. Sovmorgon, hurray!

Ha en bra dag där hemma, själv går jag och lägger mig. God natt!

Man blir ju lite trött

Ja, på optus iallafall. Har precis krånglat mig igenom mitt pre paid mobile card...och det sitter alltid nån indiskt eller asiatisk människa i växeln med världens accent, babblandes som om de var en jäkla maskin. Vet inte än om det blev rätt, men om det blev det så är mitt nya nr: 0412 43 63 19. Är så himla trött på allt detta fixande med försäkringar hit, gas dit, bredband hit och mobilgrejer dit. Jag vill ju bara göra rätt och betala..leeeave me!

Helgen då, ja, den var bra. I lördags flyttade Kristin ut, och råkade ta med sig min skolmapp, vilket blev lite turbulent. Jag hälsade på hos Jenny och Sanna som bor 10 minuters gångväg härifrån, vi åt middag på en restaurang vid tuben, och sen drog vi in till Central och träffade Sof&raz och evelina på en bar. Trevlig stämning och varierat folk. Kom fram en aussiesnubbe som var lite på lyset, hade världens aussiedialekt och ville att vi skulle känna på hans muskler, jag sade att  mina egna räckte bra. Sen skulle vi gissa vad han jobbade med, allt från mekaniker till crocodile hunter..hö och trot eller ej, han var en profesionell kängurujägare. Haha, hur sjukt är inte det?! Han hade till och med bilder i sin mobil på massa stackars kängurur hängades i en ställning, sicko. Uhuhu, men hallå, hur långt är man inte från Sverige?! Jag säger då det..

Igår satt jag hemma och höll på med skolgrejer, och idag fick jag springa upp till skolan och hämta min mapp från Kristin, printa ut grejerna jag gjort igår, fixa mitt bank account, fixa mobiljäkeln, och så handlade jag på Sydneys svar på Lidl: Aldi. Gu va billigt och bra, dock en ordentlig bit att gå hem. Så jag fick släpa mina kassar längs trottoaren i princip. Men nu är kylskåpet mättat iallafall. Här ska det lagas middag ikväll. MUMS! Tänkte köpa lite småttogott också men det tar jag nästa gång. Får gå ned till delit runt hörnet...in case of emergency. Menmen, ska nu fixa allt annat som e kvar att göra, må det någongång ta sluuut, och sen tillbaks till pluggandet. Hurray.

Syns och hörs snart igen.

Kramelikram

RSS 2.0