Shaky after school

Hoho på er,

jag är tillbaks i skolbänken med dunder och brak, redo för briefskrivande, 3d design och allmän stress. Nya klassen träffade jag, eller iallafall delar av den vad jag tror. Vi är nästan lika många svennar igen, bara att några har blivit utbytta. Ska bli spännande att se hur det går den här terminen, som vanligt går man in med inställningen om att nu jäklar ska man plugga asset av sig (inte för att jag inte gjorde ngt annat förra terminen) men iallafall, hur det blir i slutänden är en annan femma.

I veckan har jag aklimatiserat mig i lägenheten, ett tag hade jag den helt för mig själv eftersom mina flatties var bortresta på varsitt håll. Jag trivs hur bra som helst, kunde inte ha önskat ngt bättre. Annars har jag vart i Manly och träffat brasilianaren, Matt, om vi kanske ska ge honom ett namn, blev bjuden på äkta traditionell brasilianskt te vid stranden (grönt te på sin yttersta spetts). Det dricker de tydligen 3 gånger om dagen (mer poppis hos äldre), ska vara bra för immunförsvaret och gud vet vad. Igår var vi i Neutral Bay och fikade, det var också najs, fick lära mig ett ord på portugisiska som jag skulle slå upp när jag kom hem; inesquecível. =) Jag truddiluttade lite på Maskinens Segertåget eftersom de säger ngt i sydamerikansk väg i refrängen, dock hade jag ju ingen aning om vad jag sa, han fattade dock eftersom det var på port. och smajlade lite. Jag fattade när jag kom hem och fick ngt av en pionfärgad nyans i fejjan... ;)

Förövrigt har jag o Jenny vart på gymmet som freaks, och det ska vi fortsätta vara under skolan. Ska dit idag och köra core, då blir man definitivt like shaky i benen. Sen måste jag se till att få den gamla lägenheten städad innan jag lämnar in nycklarna. Real estaten vill att man ska ringa några professional cleaners som rengör mattan o grejer, men jag är lite osäker på det. Har ju inte direkt skitat ner stället medan jag varit där. Annars får jag väl gå bersekra med 'Bam' och plasthandskar.

Sen har det hunnits med lite inflyttningsfester, den senaste i Crows nest hos rebecca, thomas o emma. Jättestor och fin lägenhet, med tillträde till pool och tennisbana..känn på den. Kanske får jag chans att använda mitt tennisracket om nedskickades ända från svedala och nu legat och skrotat i 6 månader i garderoben. Tennisabstinensen är total.

Just nu har jag inget mer att rapportera, men såfort ngt kul händer så vet ni vart ni ska föra musknappen.

Hörs och ses inom snar framtid

Adíos

Dags att ansa skinn och flytta

Ni skulle sett mig och Jenny på Ikea i Torsdags, vilken succé. Hade ju denna inköpslista med grejer jag var tvungen att köpa (ville köpa), och att få ihop hela listan under en och samma gång och samtidigt skapa ett sovrum är faktiskt lite trixigt. Men man är ju en viking, och en SNILLEstol wont put me down. Så, fulladdad med swedish meatballs och potatoe mash med brownsauce and lingonberry jam styrde vi stegen in i the heart of swedish budget furnishing. 2 timmar senare hade vi x-antal blåa kassar fullproppade med grejer, och 2 stora trollis (trollis?) med säng, madrass, bord, stol, etcetc. Efter att ha krånglat oss ut ur kassan tog vi trollisarna mot hemkörningskassan. 12 items till Waverton, 80 dollars och du slipper krångla i hissen själv. Innan vi tog tuben hem inhandlades daim, marabou och swedish wacuum cleaners i gult och blått. Det går helt enkelt inte att bara gå förbi den där affären...its unmöglich.

Så igår gick jag med kassarna i 30 min till waverton (för snål och för gymstolt för att ta tuben) och kom fram dyngsvettig. Där togs jag emot av meg och cameron, som jag tillslut nu fick träffa, och han är jättetrevlig han med =) leveransen kom runt 2, sen började jag skruva ihop sängen, som jag inte förren nu insåg skulle ta upp 80 % av ytan i rummet. Jah. Men jag ska klämma in skrivbordet...JAG SKA. Efter att succesfully fått ihop min masterbed gick jag hem mot Kirribilli. På vägen stötte jag dock på ett spännande tilfångatagande av vad jag tror var olaglig växtodling. Vid ett hus under tågbron ser jag 5 poliser, 2 stora polis-pickups, en kostymnisse med backslick som springer omkring med mobilen i högsta hugg, och en kille som står på knä bakom sin bil med bakluckan öppen. Mina ögon var stora som tefat..hallå, jag är ju svensk liksom, kan inte hjälpa. När jag gått förbi hela scenen kommer SkyNews minibuss med antenn o hela köret i illfart och kör förbi mig. Mia - actually Not Missing In Action.

Fredagskvällen började lungt hos hederskorna, med Masterchef på högsta volym, dock lagades det lammhjärna vilket gjorde att jag inte ens kunde smaska vidare ur godisskålen. Vid 9 bar det hem för att sedan ta mig vidare till Darling Harbour och dejt med en brasilianare jag träffade förra Lördagen. Jättetrevlig kväll, jättetrevlig kille, och jag kom hem välbehållen ;)

Idag ska jag tillbaks till Waaaaverton och bygga ihop min byrå, sen är det housewarmingparty i neutral bay ikväll hos felix & mia. Juste, min nya adress kanske är bra att ni får veta;
9/10 Carr street, Waverton 2060 NSW. Så, nu kan ni börja stalka mig och skicka brevbomber.

Hoppas att päronen har det najs vid Gardasjön också, får man inte samtal från sverige om att det är så "förskräckligt varmt" så får man det från italien. Enough already! Själv ligger man här o huttrar fullt påklädd under lager av täcken och filtar. Detta är Australien det...hmpf.

See ya later aligator, nu ska det ikeasnickras.

Cíao!


Tillbaks i omklädningsrummet.

Hejhej,

ligger nu här i min säng en Lördagsmorgon och tänker. Man tänker på mycket när man är så långt hemifrån. Grubblar än hit än dit. Tillslut får man ont i magen och bara vill gråta. Sen får man rycka upp sig igen och försöka vara den superwoman man vet att man egentligen är. Even when I'm a mess, I put on a vest with an S on my chest, oh yes, I'm a superwoman, yes I am...Yes she is.

Mikaela åkte i Tisdags efter 2 jätteroliga veckor. Hon har skrivit värsta inlägget om sin vistelse här, så jag ber snällt om att får refferera dit: http://vardagsregn.blogg.se/2009/july/den-stora-staden-i-det-stora-landet.html . Vi har gjort allt turistiskt man kan tänka sig här i Sydney. Vi har vart i Bondi junction och shoppat, vart vid operahuset, darling harbour, Sydney aquarium, Taronga zoo, Manly beach, Sydney Tower, Harbour bridge, Bondi beach, gold class-bio, imax-bio, north sydney, partat, druckit drinker 2 på dagen etcetc. Det roligaset var nog att åka till Taronga zoo, se alla häftiga djur och ta massa kort. Taronga är en elativt stor park med alla mljliga djur man kan tänka sig. Ligger cirkus 20 min med buss från north sydney, med utsikt över sydney och operan. Kändes jätteskönt att vara runt alla djur, är ju så van att alltid ha cosmos & kajsa runt mig hemma, så lite tomt är det ju att va helt utan dem. Så jag har fått för mig att jag ska skaffa ett miniakvarium i plast. Men bara fått för mig, inte bestämt.

Kanske ska berätta också att jag ska flytta nästa vecka! =D Det blir den lägenheten som var min favorit, i Waverton. Meg som bor där gillade verkligen mig och ville jättegärna att jag ska flytta in hos dem. Så någongång nästa vecka ska jag träffa dem för en drink och sen bär det iväg till Ikea för att köpa säng och annat matnyttigt ;) Så byebye Kirribilli, tack för de senaste 6 månaderna...men nu har jag fått nog.

Så vad ska man hitta på resten av denna semester? Hur det nu kommer sig så lider jag av distress, vad ska man göra? Går ju på gymmet varje dag bara för att an ine har ngt annat att göra liksom... Känns som att om man inte hittar på ngt varje dag så mår man dåligt. Fan att inte alla ni hemma är här och umgås med mig ;P Blä.

Nä, superwoman ryck upp dig. Så. Här kommer lite bilder, har miljoner av dem så det blir bara ett axplock av vad som finns. resten kan ni se på länken till mikaelas inlägg =)

Kramar till er alla



Gul plupp till höger: Här bor jag nu.
Röd plupp högst upp i mitten: Skolan
Grön plupp till vänster: Dit jag ska flytta.



Bio i fåtölj helt ensamma i salongen, med glass och kaffe serverat efter 30 min i filmen.



Påväg till Manly beach med Mikaela och Jenny. Det blev mkt färjåkande. Där i horisonten kan ni tänka er Nya Zeeland.



Manly harbour. Båten håller inte på att förlisa.



Mikaela känner den kittlande lukten av saltvatten.



Sydney tower, mamma skulle hissnat.



Små småååå skyskrapor.



Cosmonovabiotajm! Transformers, och man behövde köa i en timme innan för att få bra platser. Transformers var väl lite av ett skämt, bioduken var gigantiskt, blev nästan lite yr.



Först på plats. Alltid.



Taronga zoo och den sötaste av dem alla!



Babar!



Simba



Food time, och vi passade på att ta oss in i buren.



Mofasa.



Synd o klaga liksom.



Även en känguru kan ha en dålig dag ibland.



Party animals fanns det också



På äkta spanskt chokladcafé i Bondi.



Bondi beach booyeah. Inte lika folktätt en vinterdag som denna.

Matchpaus

Hallo på er!

Är mitt uppe i lovet som pågår nu mellan semester 2 och 3, och jag har finfint besök av Mikaela! Hon pluggar ju i Perth i vanliga fall och har lov nu också, och vi lovade varann på Berghs att vi skulle åka över så fort som möjligt till varann.
Vi har hittils vart vid operan, darling harbour, sydney akvariet, skolan, bondi junction, gått över harbour bridge, vart på bio, gayklubb och karaokebar. Har lite kvar men jag måste ju iaf ha en liten matchpaus för bloggen =)

I övrigt har jag letat boende för mig själv på gum tree, ett ställe där man tex kan hitta folk som söker flatmates. Där har jag vart och tittat på totalt 3 olika ställen här i northy. De 2 första var hus, och den tredje en stor 3a i waverton. Den är också den som är min favorit. Där bor en kille och tjej (20 & 22), aussies, och som ville ha en person som bor i rummet med jääättestort fönster med utsikt över hamnen och öarna i sydneys västra del. Vardagsrummet var jättestort och det fanns balkong där killen odlade sina egna kryddor.. höhö. Köket var också fint med mikro, diskmaskin etcetc och de har även egen tvätt.
Tjejen var urtrevlig och jättesnäll och det verkade som att hon verkligen ville att jag skulle bo där, hon hade vart i Sverige och tyckte mkt om det och vårt kära språk. Så nu sitter jag här och hopas få en fika med dem i helgen så att han killen kan träffa mig med och se vem jag är. Håll tummarna!

Vad gör ni nu alla på semestern/eller vad ska ni göra? Skriv ngt i kommentaren!
Är lite avis på er budgifvare som får va med och välkomna en ny liten Anna till släkten. Men jag kommer hem snart och då ska jag få se henne! =)

Kommer med en uppdatering lite senare, kan ju inte lämna mikkis ensam allt för länge.

Många sommar/vinterkramar!



Hälsade på Kristin en söndag i northy när hon sålde smycken på marknaden



livemusik! där skulle desiree suttit.



massa skräp för alldeles för mkt pengar ;)



hos rebecca, thomas och emma firades midsommar, såhär ser de ut i deras mansion.



ungefär den här utsikten var i rummet jag skulle kunna få hyra i waverton.



sista dagen i skolan satte vi oss på puben och firade med öl och white russian.



välkomstdrink för mikaela i darling harbour med eve och jenny.



Hel shoppingdag i Bondi junction, 6våningscentret som man blir yr av att titta ner i:



Kista; släng dig i väggen.



Uppvärmning inför besök på fredagsgayklubb där eve jobbar som bartender.



Våra nya skor! Mina till höger.



Tog mikaela på frisörbesök på stället under skolan. Minen säger allt.



Gänget utanför klubben Agyle där vi firade Rebecca som fyllt 25.



Sen drogs det vidare till Karaoke world, äntligen!



Öl och svennar och aussies.



Och här står jag då ensam i hörnet när alla gått hem... ;)

RSS 2.0