En öl med sugrör tack.

Hej på er,

vad händer mig på andra sidan jorden kan man fråga, och jag gör detsamma. Man hade kunnat tycka att jag inte har annat att göra än att skriva på bloggen hela dagarna, men så är inte fallet. Har ytterst mkt att fixa och trixa med, är det inte skolgrejer är det pubbesök, är det inte pubbesök är det födelsedagsfester, är det inte födelsedagsfester är det maroubrabesök och så håller det på. Men jag ska inte klaga, är ju försjuttsingen i Sydney.

Har vart på husvisning med syrrorna i crows nest, ett fint radhus för 550 dollars i veckan, 3 toaletter, 2 uteterasser, 3 sovrum, kök och vardagsrum etc. 10 min promenad till skolan, ja tackar jag, men eftersom vi är ute 2 månader för tidigt är inte chansen stor att den finns kvar när det är dags för oss att flytta. Så vi ska fortsätta spana runt, det är kul att se på olika ställen, då kan det ju förhoppningsvis bara bli bättre!

I går hade Jenny födelsedagsfest i deras flat, förade först hemma hos mig med Steve, Sof och Simon, jag skulle locka Sof's hår, vilket resulterade i att vi fick stå i spegeln i en halvtimme för att trassla ut årets hårtrassel jag lyckats åstadkomma det första jag gör. Sen gick det dock bra och lockarna höll i 30 min, efter 2 timmars slit. =/
Festen var kul, var en salig blandning av svennar och aussies, av oss fick Jenny en kaffebryggare, och av de andra fick hon en käpp, hon fyllde ju gammal som gatan nu (enligt henne).

Ett återbesök på Ikea har jag hunnit med denna vecka, hela höjdpunkten av besöket skulle bli att få äta köttbullar i restaurangavdelningen, och vad är stängt om inte just den delen när vi kommer dit? Uh, 1 h med tåg och inga köttbullar? Argh. Blev dock ett täcke och kudde till mikkan när hon kommer på visit om några veckor, det ska bli så kul!

På Måndag ska jag gå och få min retrospektiva grejer om Edward Hopper utprintad, ett projekt vi haft om att skapa lite olika broschyrer, affischer etc om en utställning av en viss artist. Lärarna på skolan föredrar att man lämnar in allt proffsprintad, vilket resulterar i att man inte har några pengar kvar tillt mat, för det är väl för mkt begärt va?

Nog om mig, nu undrar jag vad sm händer därhemma. Gloria - nu är det inte långt kvar!! Hur känns det? Dessi&gran: snart kommer filmen, promise! Farfar&Maud - midsommar på Tyresö? Päronen - biljetter hit beställda än?.

Måste också tilägga att sverige står för stor musikexport här nere i oz, senast på gymmet hörde jag inte mindre än September, Etype, cardigans, cascada på samma gång. Då åker vikterna ända upp i taket och jag kan inte låta bli att känna mig lite svennigt stolt. Genast var det värt att släpa sig upp 05.45.

See ya later aligator!

En euro-vision

Hallå på er,

sitter här i plugget och surfar runt, efter en heldag hos frissan. Blev slingad, klippt och masserad för 60 dollars, som hittat! Äntligen en ordentlig uppfräschning, o lite sommarkänsla på det tillskillnad mot allt annat.

I Fredags styrde vi stegen mot ryssrestaurangen i Surrey Hills, trippade dit med karta i mobilen från Redfern, och kom fram till stället som knappt kunde vart ryskare. Här snackar vi sammetsgardiner i vinrött, tunga mörka trämöbler, matruschkadockor, sjalar och gudvetvad. Kameran var självklart med, ska ha lite references till vårt st petersburgprojekt. Lägger upp dem snart! Jag åt lamm, blev rekommenderad, och ja, den smakade inte kofta iallafall. På scenen stod det en filur och spelade fiol till playback musik, med eurovisionsemifinalen på i bakgrunden. När vi drog från stället fick vi en trevlig liten överaskning på notan; en entertainment fee på 26 dollar. Hallå? Det var det fräckaste, betala 150 spänn för en gubbe som spelar nån spansk trudilutt och tar en ton varannan minut. Niet säger jag bara, NIET!
Drog sen vidare till några barer i Surrey H, sedan gick Evelina till jobbet och jag och syrrorna Hed drog oss hemmåt.

I Lördags såg jag på alla Färjan-avsnitt hittills, hmh, ni läste rätt, jag hade maraton. Sen tog jag väskan med vatten och gick över harbour bridge in till stan och shoppade lite. Väl hemma igen laddade jag om och tog tåget till Bondi beach, åt middag, drack drinkar och spelade biljard med steve, kristin, phil och några av hans vänner. Jättetrevligt och kul, Kristin är en riktig viking när det gäller biljard, jag har mkt att lära.

På Söndagen drog jag och hederskorna hem till Rebecca, Emma och Thomas lägenhet för att titta på ESC. Och jah, inte hade man några större förhoppningar, men att komma fem-i-botten var väl ändå att ta i? Norge då, hmm, söt kille? nja, bra låt? nja, bra text? nja....gud va säger jag, NEJ menar jag ju. Hade ingen favie i år, dock kan jag ju säga att vi alla stämde upp i fasettskratt när greken magdansade på scenen. Måste youtuba det igen, har aldrig sett ngt så underhållande förut. Ha..

Ikväll kommer jenny förbi för att titta på despo, ska hem o laga mat nu innan jag blir allt för hungrig.

Hoppas ni har det bra där ni är!
Kramelikram

En trevlig kväll i northy

Hejhopp på er,

Sitter i skolan as usual och surfar runt som man brukar göra i några timmar innan man bestämmer sig för att göra ngt annat ovettigt. Idag är det Fredag och dags för att ta sig över bron och in till stan för att gå på ryssrestaurang i Surrey Hills. Tänkte ta gruppprojektet lite utanför skolans dörrar och upptäcka rysslands guldkorn på andra sinnliga sätt.

Igår efter skolan var jag, Evelina och Kristin ute och fikade efter plugget, sen drog vi till en bar här i northy och tog några drinkar. Riktigt trevligt att bara göra ngt sådär apropå ingenting, mer sånt tycker jag. Det finns faktiskt ett par riktigt trevliga ställen här, folk från jobben kommer ju ner och afterworkar så det är ganska bra drag på seneftermiddagarna (specielt Torsdagar). Kom hem vid 8 och lagade kyckling och lite annat smaskens i ugnen. Det känns som att jag sviker min trogna spis nu när jag övergått till ugnen, mina kastruller bara står där och ser ledsna ut... (jag borde nog definitivt skaffa rooomies). Sedan hade jag minimaraton på nätet och såg lost, the hills och gossip girl. Ah va skönt det är att bara koppla av hjärna och kolla på lite lättsmält. MmMM.

I helgen annars ska det ses på ESC på Söndag på en bar i stan, ska bli jättekul, vi är några tjejer som ska dragga dit och skämmas lite över vad alla noobieländer hemma i Euroland tror e bra musik. Så våga inte avslöja något till mig innan jag sett det själv!

På Måndag ska jag till frissan med Rebecca och få en liten hairmakeover, hon fick ett specialerbjudande och kunde ta med sig en polare. Ska bli skönt med en liten uppfräschning, det var ett ganska fint ställe också tror jag, med skalpmassage o lite sånt.

Hoppas ni njuter av vädret därhemma och inte bokar semesterresan alltför sent! Tänker på er.

Många kramar från mig



Mina typeportraits, bilder gjorda av text för er som inte riktigt hänger med i termerna.  =)

Productionweek no 2

Sitter i min flat och tittar på tv medan ugnen blir varm. Ska laga några chicken enchiladas ikväll, får festa till det lite ibland.

Gick upp i morse vid 6 och sprang till gymmet med jen o sanna för att gå på body pump, ni vet det där med vikter o grejer. Gick bra, kändes skönt att vara tillbaka på gymmet efter min lilla insjukning förra veckan. Satt sen hela dagen i skolan och försökte komma fram till en bra logotyp för vår city branding av St Petersburg. Jag och Jenny trixade fram en ganska snygg variant, dock långt ifrån klar än. Ni ska få se =)

I helgen åkte vi 7 pers till Bluey Beach 4 h med bil norr om Sydney. Bodde i en kille i Raz klass fästmös pärons sommarställe (klura på den ni) och hade det piano. Huset låg jättefint precis vid stranden, med stor terass och pingisbord. Säg en grej varje sommarställe ska ha så är det ett sånt.
Hann göra lite skolgrejer, gå längs stranden, rädda krabbor från direkt död efter krabbrace, laga mat och bli redlös full. Det där sista kan ni stryka, men jah, ibland händer det ju att man somnar på badrumsgolvet...

Övervåningen på huset var uthyrt till en barnfamilj som va ena grumpy ones, vi var inte direkt högljudda, ändå vid 7 på kvällen stod de på balkongen och gormade om att vi var för högljudda. Jag vet själv när folk har fest och grannarna är för vilda, men jag kan lova att vi var rena barnleken jämfört med det. Dessutom var vi helt däckade vi typ 10, så jag förstår inte alls vad de där grannarna snackade om. De kan ju knappast ha vart med om nåt, jag däremot vaknade i ottan av att deras lilla kära unga springer omkring skriker, men ja klagar inte, nejdå, jag är ju svensk, klagar hellre efteråt som det så fint illustreras i detta underbara klipp: http://www.youtube.com/watch?v=j5g2fg86gUw .
... Men annars var det en kul helg, mer weekendresor säger jag bara!

Glömde säga förut att jag och Jenny var på Ikea här om sistens. Uuunderbart, alla namn är ju på svenska som ni säkert vet, låter sjukt kul när aussierna ska beställa varorna...one smeeeadeeeig heelllaa thanks. Åt en damsugare i cafét och njöt, så bra har ja inte haft det på länge. det bästa kom sist när vi shoppade loss i affären med svenska godsaker, inhandlade Leksand knäckebröd, 4 tuber med Kalles (varav ett antal till evelina och frida i klassen), swedish fish, marabou, remmar och en matvarubag med texten "a taste of sweden", japp, patrioten mia har anlänt.
Väl utanför entrén står vi där som ena riktiga packåsnor, ser inte kloka ut med alla ikeapåsar med klädhästar o gud vet vad i. Dessutom var det "den lilla" promenaden bort till tåget, så hejdå rygg än engång. Tur dock att vi slapp byta tåg, kan tilägga att det tog dryga 45 min dit. Men det var det värt. Igen igen! Kan åka dit bara för att gå runt o va stolt. ;) Har förövrigt läst att de ska bygga världens största Ikea här, 20 fotbollsplaner eller nått. Interésaant.

Menmen, nu ska jag snart ta ut maten ur ugnen, kan meddela att det luktar gott. Inte bränt dock..än...hoppas jag. =/

Tack alla för kommentarerna, ni vet att jag blir så glad! Saknar er, saknar sverige, saknar svenskt. Nä nu får ja skärpa mig.

Många kramar på er!



Vi är påväg.



Väl framme, perfect väder och härlig utsikt.



Bra view för lite pingis. Ska man titta på bollen eller på havet?



Var iiite rädd när jag skulle traska ned i buskagen på kvällskvisten. Ormtämjare någon?



Fick lust att bada, men rädslan att bli uppäten tog över.



Hann fånga pingisboll OCH surferdude på samma kort. Jajamensan.



En av ett antal stackars krabbor som fick leka offer för killars galna upptåg. Jag såg motvilligt på.



Ofrivilligt gangbang.



Jag ställde mig på en pall, vill inte ha en tå mindre efter detta spel.



5 guys med spadar mot en stackars ensam krabba? Världen är orättvis.



Moonlight


regn = plugg = mhm



Surfa, någon?



Skoog. Kan säga att den va ganska läskig att köra igenom på kvällen, helt dött och kringelikrokvägar hit och dit. No living thing in sight.

The winner takes it all!

Yoo i stugorna!

Mia is back on track, redo för nya andetag och med ny energi. Förra veckan var ingen kalasvecka, var inte så nöjd med grejerna jag gjorde och blev sjuk till råga på allt efter all träning. MEN det roliga i kråksången är att jag på Tisdagen fick en jättestor flätad korg med massa presenter i som pris för att jag vann teckningstävlingen. Fick bland annat Lushprodukter, prepaid kaffekort, 8 cd's, massa samples av hudkrämer, ett åkkort upp i klubban (tornet) med mera. Var tydligen värt mer än 300 dollar. Tjohej!

Och igår var det avgjort vilken symbol som vann i 'symbol and distribution', som vi nu ska förverkliga och lansera i varsina grupper klassöverskidande. Först röstade vi fram 3 loggor från klassen, sen gjorde vår lärare Matt en utsållning hos de som går första året och bett dem rösta (150 pers) och de röstade fram bland annat min bland finalisterna, sen valde lärarna ut vinnaren bland dem- och vilken blev det? DET BLEV MIIIN!! HIHIH, så nu ska alla klasser i 2an dela in sig i grupper och få sydneyborna att sluta dricka läsk till lunch med min symbol. Hurray! Det känns helt sjukt roligt och lite overkligt!
Här e länken: http://designbridge.blogspot.com/search/label/SEMESTER%202%20Class%2010

I Torsdags hängde vi på puden vid skolan: 'Rag and Famish' (eller Fag som ja kallar den) med steve, raz och de andra i deras klass och drack öl (mer rom o cola, mjöl o baileys för mig). De beställer alltid in stora chipsskålar (feta friterade pommes) varje gång, och när jag har lite godis, ja då är det "bad for you" men inte pommes inte, nhähädå. Pff aussies fattar ju ingenting. Då kan de lika gärna bli feta och få landet att svämma över.

I helgen var jag hos steve, vi åkte in till stan och åt lunch med sof&raz, sen på kvällen mötte vi upp killgänget och gick på BIO! Hurraaay! Och som jag har längtat efter biobiobibioooo!! Wolverine var på tapeten, varav jag var den de enda som tyckte den var bra (kan ioförsig berott på ekstasen av att iöverhuvudtaget vara i en biosalong.) Kul var det iallafall, fick biljetten för studentpris vilket var typ 16 dollar (typ 85 spänn).

Har jättemkt att göra i skolan denna vecka, får bli lite sistaminutenjobb som vanligt. På Fredag bär det av med killgänget till franscanadensarens landställe 4 h up north. Där ska vi stanna i 3 dagar och plugga och njuta av att det är productionweek nästa vecka.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta för jag som trott att tvn är lika stendöd som den ser ut är faktiskt livslevande utan att jag vetat om det. Det var geniet steve som lyckades trycka på de rätta knapparna och uppliva den. Så nu sitter jag med tvn på hela tiden, överlycklig över att äntligen kan se på skräpserier och aussiereklam! Haleleluja!



Soda kills. Booyeah.

//mihaaa

RSS 2.0