Nemo bjuder in för en dag

Nu är jag tillbaks igen, å aldrig har jag väl varit så snabb! Nu har det nämligen hänt så pass exotiska saker att jag inte kan hålla på det mer än några sekunder till. Se till exempel på bilderna nedan, hur skulle man någonsin kunna hålla sig med dem i fickan? Det går bara inte för sig. Förklaring följer:

Idag var det alltså dags för snorkling och dykning för dessa 7 äventyrslystna svennar, och upp i ottan var som så det oftast är. Buss 5 min till barriärterminalen, och iväg bar det med båt 2 h rakt ut i det blå. Vissa budgifvare hade laddat magen inte bara med kaffesump utan även sjösjuketablett i förbehållande syfte. Väl framme i det klarblå/grönt/violetta-vattnet var snygg kroppsstrumpa på (ifall jellyfish/maneterna kände sig extra retade idag) och cyklop, helt kamouflerade. Föga anade de små stackars korallerna att sådana fula fiskar skulle komma på besök just denna dag.

Men i gick det och oj vad häftigt det kändes, som att simma i skansen saltvattensakvarium! Korallerna sken i vackert ljus och fiskar med alla möliga färger och former samlades kring reven i olika konstallationer. Det första som ljuder genom luften är dock ordet 'SHAAARK' som både mamma och Lena stämmer upp i, samtidigt som jag blickar ned mot botten å ser en halvmeterslång liten haj som simmar fridfullt förbi oss långt där nere. Ingen överreaktion här inte! Annars var det hur lugnt och stillsamt som helst att snorkla i Barriärrevet, 3 stopp på olika ställen, med lunch och fika, samt dykning för Axel och Göran (kusin och morbror) samt fotografering under ytan. Såg även sköldpaddor och  maneter, och fick klappa en sjögurka ;) Kom hem vid 5snåret och ville genast ut igen. Men ingen nöd går det på oss, imorrn är det nämligen dags för den cairnska regnskogen inklusive krokodilsafari, linbanor, träskvandring och koalaklappning. Vad mer återstår att se!



Ack så oskyldigt



Vad hände?



Lena, jag, Clara och mamma, krampaktigt hållandes fast i det man fick tag på.

Väl bekommen!

Vi går över dammstänkta berg falle-ra!

Hälsningar från Cairns denna fagra gång, sitter i den inrullade extrasängen i lägenheten eftersom det bara fanns 3 dubbelsängar. Och på tal om lägenheter, vilket chataû Budgifvarna hamnat i! Åker upp på 11 våningen, öppnar dörren, och möts av en balkong med hela det oändliga havet som bakgrund! Och varmt är det, över 70% luftfuktighet, till skillnad från Ayers rock där det var 13%.

Kanske ska berätta lite om vad vi hade för oss i aussieöknen också, det var ju trots allt ganska mycket vi hann göra på de få dagar vi var där, till exempel gå 2 mil. Vi landade till att börja med i Alice Springs, en heldöd stad eftersom vi råkade landa på självaste julafton (25th) och det enda levande på asplanaden var vi och x antal ödlor. I Alice Springs stannade vi en natt, tog sedan bussen rätt ut i mitten av Australiens bush och körde längre och längre bort från mänsklighetens fotspår. Kom fram vi, men inte förren 6 h senare, varav vi avverkat kamelridning, kängurubörgare och souvenirköp. Vid Ayers Rock låg hotellen som i en söt liten klunga några kilometer från den stora kända stenen Uluru/Ayers Rock. Vi bodde på The Pioneer Outback hotel, ett helt ok ställe att softa på mellan varven. Egen barbecuegrillning och lite underhållning så håller man även de tarvligaste tyskar på humör.

Vårt första äventyr började så i gryningen därpå när vi bundit upp oss på soluppgångstitt vid 4 på morgonkvisten. Iväg bar det i buss och inte var vi ensamma inte, med oss hade vi 30 passagerare + en hel rad av bussar både bakom och framför oss. Bussen körde oss till Uluru och av hoppade vi och armbågade oss fram för att ro åt oss bästa utkiksplats. Fint var det när solen började skina, Uluru sken i rödaste rött, och alldeles förmånga bilder på ett berg blev det. Sedan föreställningen var klar tog vi oss en tur runt berget, vilket vi var få om att göra, det var nämligen en tur på lite över 1 mil, och tog cirkus 2-3 h. Halvkrypandes tillbaks till bussen tog vi oss efter 2,5 h och inte var det slut där, nu var det nämligen dags för tur no 2, guidning runt berget. Det handlade mest om gamla aboriginska sägner om berget och allt annat sånt där religiöst tjafs (no offence). Kom dock hem tillslut vid 12 på dagen, då vi bokstavligen slängde oss i säng för att 3 h senare ta oss till berg no 2; Kata Tjuta. Där tog vi en guidad tur igen, där det var stora varningsskyltar om krav på bra hälsa, vatten, och solskydd. Turen gick in bland dalgången, där vi såg vilda euro's (en typ av kängurur) och ödlor av olika slag. Denna promenix var på 7 km, och tog oss 1,5 h att sno oss runt. Väl tillbaks var det dags för bubbelvin och snacks vid en vacker solnedgång vid berget. En helspäckad dag i öknen, då vi på det hela fick se vilda kameler (finns över 1 miljon i centrala Australien), dingos, kängurur och ödlor.

Nu har vi alltså lämnat öknen bakom oss och landat i ett varmt och fuktigt Cairns, i en stor och häftig lägenhet, och har precis kommit upp från ett sent pooldopp på kvällskvisten. Det är livet det!

Imorrn gås det upp vid 6 för snorkling och dykning vid Barriärrevet, håll tummarna för att turisterna gick hajarna åt igår ;)

Åhoj på er!

Wrap myself in paper for you babies!

Haloo och god jul på er era insnöade små nissar. JA. Jag e avundsjuk. Har man åkt till Sydney för att få vara med om en sommarjul ska man absolut räkna med att det för en gång per århundrade blir en VIT JUL i sverige. Det är väl inte mer än jäkligt typiskt? Jaja, ni får väl ta kort, göra egna bloggar och visa mig där ni sitter med äkta julgran, kalle och prinskorvar så det står ut genom öronen. Själv har man precis ätit hotellfrukost a'la äggröra, vita bönor och croissant.

Halva släkten har nu tillbringat en vecka i Sydney, och därmed också avverkat det mesta denna stad har att erbjuda (som en vanlig svenne hinner med). Vi har: Åkt alla sightseeingbussar som finns (budgifvarnas huvuden nickade till lika ofta som antal graders värme), vart i Darling Harbour (där morbror med familj även bor), ätit ostron i Cirqular Quay, tagit 511 kort på operahuset, gått på den sugigaste julkonserten i Opera huset (dont do it) gått omkring i stan, vart uppe i Sydney Tower (också kallad Klubban), shoppat i Westfieldcentret, åkt tunnelbana 2 h till Blue mountains, spenderat en hel dag på Taronga Zoo, Vart i Bondi, och ska nu i skrivande stund ta oss till kusinerna för julklappsutdelning och sedan ta färjan till Manly Beach för julmiddag. En annorlunda jul minsann!

Imorgon bär det av med flyg till Ayers Rock, in the middle of no where. Ska bli otroligt kul att se lite andra delar av Aussieland, komma ut ur Sydneybubblan som kallat. Ska uppdatera så fort jag får chansen, har tagit med mig allt pickopack till denna roadtrip så ni lär inte missa något ;)



EttårsReunion!



Släkten på Blue Mountains



Tog den "lilla prommisen" från Hotellet till Balmoral beach.



Turist - javisst!



Världens sötaste sak på Taronga Zoo

Ett aussiesmorgasbord av bilder



Denna modell a'la plastgran går hem i Sydney, gå 5 meter och du ser en likadan i nästa foajé.



Dags för lite gratisreklam! Optus kör på wild animals-tema. Denna gång väldigt söt.


Paket från mor där hemma, dock passade hon på att smuggla ned okända svenska preparat i paketet som inte den australienska bordern uppskattade. Jag säger bara 'Sötsockrade Bilar', det e grejer det.



Mamma tyckte det fattades något.



Sandslottet jag knåpade ihop en rast på sisodär 10 min.



Jenny och Suzanna på Scubar, Central.



Det var SÅ skarpt



Påminnelse från ovan. Morsdag i December?



I Balmoral kan man göra mycket som turist, till exempel fria om andan faller in.



En nougat jag och Sanna fick av en filur när vi var ute och drog runt. Han var dessertkock, det var väldigt passande för oss.



Sergeant Pepper och jag. Vi har våra små tvister ibland.

Cyklopet och jag

Hejhopp på er!

Jag är tillbaks, dock inga bilder än men de ligger och ruvar i en urladdad kamera. Har vart en del att ta kort på, men mitt internet tillåter inte uppladdningar just nu tyvärr. Får vänta tills jag kan utnyttja syrrornas grannes nät..mouhaha.

Senaste tiden har jag vart inne i stan några svängar (köpte ett par thongs/flippisar som det enligt oss heter) med mood stones...vilken färg förutom blå kan det egentligen bli när man ofta bär flipps på sommarn? Döh. Menmen, sen har jag även såklart vart vid stranden, gick upp vid 8 och tog bussen vid 9 snåret. Det är få saker som kan mäta sig med en hel molnfri varm dag på stranden laddad med Klick!, en ipod och bok. Då njuter man. Sen fick jag sällskap av Jenny som slitit sig upp ur sängen, dock inte lika badglad som en annan, är i/under vattnet stup i kvarten. Cyklopet var ju somsagt en storlek för liten, men vill man så går det, har sett små stimm av ganska stora fiskar, inte så färglada dock, sen en hel flock mini fishes och ett par glada smala saker simmandes vid ytan. Men jag badar inte längre ut än att jag bottnar, har någon konstig föreställning av att jag lättare ska kunna undslippa en haj om jag har sand under fötterna. Ioförsig har jag ju mina fingrar som jag kan poka hajens ögon med, men i stundens hetta är jag lite smått osäker på om det skulle hålla.

På kvällen igår kom en gammal gymnasiekompis till Jenny förbi (Suzanna) för lite fika hos syrrorna, vi har setts lite i stan innan och i Lördags gick vi alla ut. Hon är förövrigt syrra till Stefan Nystrand, ni vet vår os-simmare. Hon har fått jobb som siminstruktör på olympiapoolen vid Harbour bridge, så jag och Jenny ska försöka lura oss in där...förhoppningsvis ;)

Idag blir det nog åter en varm dag, men man får vara försiktig i solen, men det vet redan australiensarna. Går man in i random affär kan man endast få tag på antingen sunscreen 15 eller 30, det är liksom hela utbudet. Konstigt va? Medan vi i sverige har typ allt mellan himmel och jord...hur går det ihop egentligen?

Jäjä, nu ska jag käka lite frukost. Hoppas ni har det bra där hemma!

See y'all!


RSS 2.0