Aussie Aussie Aussie - Oi Oi Oi!

Perth är en härlig stad - lite mindre, lite mer personlighet. Jag är nästan lite kär om jag får erkänna det själv. Om Billy Blue hade fått för sig att ligga till här så hade jag inte tvekat en sekund. Men nu är det ju inte så och jag får gott nöja mig med Sydney...

Australia day (26th) har firats som bara den och även vi svennar sköt till med lite picnic och hurranden i skönsången. Inför denna årsdag har man kunnat köpa allt man kan tänka sig med aussiefärgerna på. De kan helt enkelt inte få nog av sig själva. Om det hade vart i Sverige (vilket skulle vara mycket osannolikt) hade vi väl blivit kallade för rena rama rasisterna. Men inte vara bitter nu. Hursomhelst så gick vi uppt tidigt på morgonen, köpte sallad och annat småttogott och gjorde picnic av det hela. Sen tog vi den långa promenade upp till en park som ligger i utkanten av stan på en kulle och som blickar ut mot stan och den stora sjön där fyrverkerier skulle skjutas av. Och inte var vi ensamma på plats, nej där satt även resten av Perth som på något sätt lyckats trycka sig in på ett och samma ställe. Helikoptrar flög i skyn, flygplan visade upp sig, folk skydivade och vi spelade Uno. En heldag i parken och det kunde knappast blivit bättre (utan den röda brännan hade det dock var perfekt).

Här kommer lite bilder:



Transperth! Så fyndigt



Sushi heaven!



Törstsläckare med snygg logga och typsnitt.



Nämen! Är det inte allas vår Dr Phil



Kronan till salu, man blir nästan lite tårögd....



Reklamskyltar these days....



Jag och Hanna gick på Hawaii/zombie-fest i förorten. Vi blev varnade lite sent så vi gick inte riktigt heela vägen.



Vissa gick liite längre.



Mikaela slänger ihop saladen inför picnicken.





U U U uuuuuno! Japp, det gamla hederliga spelet man spelade på fritis.



Hanna och Robin, tävlingsinriktade med Perth i bakgrunden.



"Welcome to city of Perth"



Flygplansuppvisning



Helikopeter med gigantisk flagga på släp.



Som laxar i en laxask!



Mikaela var inte sen att hänga på trenden



Fyrverkerier från skyskraporna, dock var "the big things" precis bakom trädet för oss...typiskt!


Mia är i Perth!

Eftersom min vän, även kallad Mikaela, var och hälsade på mig i Sydney för lite drygt ett halvår sedan var det nu tänkt så att jag skulle få göra detsamma men här i Perth. Mikaela bor med Robin som jag också gick på Berghs med, och nu har jag kommit hit och ska våldgästa dem 2 veckor framöver.

Flygresan hit tog ungefr 4-5 h, och jag var så pass exalterad att jag kom till flygplatsen typ 4 timmar innan planet gick, vilket gjorde att jag fick sitta och vänta på att incheckningen skulle öppna. Sedan satt jag med sushi framför de stora fönstrena ut mot flygterminalen och såg jumbo på jumbo och ett o annat A380 landa.

Själva flygresan åktes med Jetstar vilket innebar noll dricka, noll mat, noll tv och noll komfort. Dessutom satt jag inklämd bredvid massa indier med jättelånga tånagar. Brr!
Fick knappt en blund eftersm det inte gick att luta sig åt ngt håll, därmed kändes denna flygresa också längre än den  mellan sthlm-sydney. Mystiskt va?

Väl på flygplatsen hämtade Mikaela mig i sin gulliga Mr Bean bil och körde mig hem till Highgate/Mount Lawley som ligger i norra Perth. De bor jättefint i en lägenhet på andra våningen med stor balkong och fräscha rum. Tänk att få dela lägenhet med en bra polare, inte fyskam...avundsjuk!

Första dagen igår tog Mikaela mig på en promenad mot staden och runt om i city. Vi åkte ett stort pariserhjul precis vid sjön och såg ut över skylinen och de omkringliggande bostadområdena.
Sedan gick vi och fikade på ett väldig arty-party-café med exotiska konstverk på väggarna och x-antal glada killar i disken.

Framåt kvällen skulle Mikaela och Robin jobba vilket jag tog som en chans att leta igenom deras dvdsamling, lugn kväll vill säga. Idag ska jag hönga med Robin som ska visa mig hans favvie-del av Perthee.

Jag uppdaterar snart igen! Puss o kram på er.



Mikaelas trädgård , aka park i grannskapet.



Kulturella Perth.



The main street



London eye 2



Innan priset på biljetten gjort sig nämnd





"sjön"



The Bell Tower of Perth



Intrésaant läsning



Cafét



Person som fått smaka på en liite felblandad latte



Random filur på väggen





Prov på läskighetsfaktor när det kommer till klotter.



Söt liten oskyldig katt som blivit rakad överallt förutom på huvudet, flatmate hos Mikaelas kompis Hanna.



Här bor jaaaag!



Årets första dag skumpandes fram i husbil.

SItter nu bak i "soffan" aka passagerarsätet på en husbil som vi nu börjat vår framfärd i. Kan tillägga att det är noll fjädring här bak, så det är nätt och jämt att jag kan skriva. Hur som helst så håller vi på att köra ut från Cairns just nu, det har regnat hela natten, och även på nyårsafton då vi fick stå på en strandpromenad under palmer och paraplyer och se på när raketer sköts upp från båtar ute på havet.

Som ni kan gissa har vi inte legat på latsidan efetr våra strapatser hemma hos Nemo och hans pappa, ånej, vi har traskat regnskog, åkt skyrail högt upp över bergen, kastat bumerang, sett aborigindans,matat kängurur och gullat med koalor å så lite till. Det bästa var såklart den lilla koalan, mammas och mitt hjärta började slå på helvarv när vi förstod att man fick hålla den lille. Det var det sötaste jag någonsin hållt i, jag ville bara sno med dem hem och pussa den i evighet, men var ju dock tvungen att skeppa den vidare när det var mammas tur. Och mamma smällte likt smör i solsken och visst såg jag allt en tår i ögonvrån.. När det roliga var slut kände  mamma dock inte att det var nog än, utan höll krampaktigt tag i koalan så att skötaren nästan fick slita den ur mammas barm. Till råga på allt kunde hon inte heller förmå sig till att gå därifrån när det var dags för nästa person att fotas, jodå -  mammas hand syndes i smyg fortfarande klappandes på koalan.

Det var en fantastisk dag i regnskogen då vi fick komma de australienska vilddjuren riktigt nära. Det borde alla få göra någon gång i livet. Men nu åks det somsagt i husbil, startten på en veckas strapatser på vägen till Brisbane.

Tack för alla kommentarer, det är rikigt kul att läsa! Hoppas ni har det underbart i snön, njut åt mig.

Många kramar



RSS 2.0