Lugna gatan

Såhär 2 dagar in på lovet känns allting verkligen mycket lugnare, skönare och härligare. Känner mig välförtjänt av det här lovet, och om bara sommaren kommer igång kan jag fördriva tiden på Balmoral beach vareviga dag. Hittills har jag hunnit tagit spontana kvällshäng med syrrorna i Manly, hängt i park med Andy, inhandlat diverse nödvändigheter till el lägenheto och vart på gymmet. Igår kväll kom dessutom Tara tillbaks från Queensland så vi får se vad som händer de närmsta dagarna. Men somsagt, ingen brådska, här ska det slöas till max.

Häromdagen när jag stod i köket och höll på tittade jag ut genom fönstret och ser som vanligt den eviga trafiken på gatan, men även cyklister, och då framförallt den här cyklisten som kom cyklandes på en GIGANTISK enhjuling på trottoaren. I full träningsmundering kom snubben vinglandes fram högt över marken trixandes mellan gångtrafikanterna som glodde storögt (även efter att han hade cyklat förbi). Jag tror jag har skrivit förut om sydneybornas crazy träningsmetoder men den här var ändå i utkant.

Nu är det hästkapplöpningstider i Australien, nästa Tisdag är det till exempel Melbourne Cup och då bör man klä upp sig till tänderna med huvudbonad och allt och bege sig ut för ett glas champagne medan man tittar på racen. Vi kanske ska gå till en restaurang/klubb i Manly som kommer att ha ett evenemang med middag/dryck och storbildskärm från tävlingarna. Det är ju sånna här grejer man bör göra innan man åker härifrån, skulle väldigt gärna gå på Royal Randwick här i Sydney också, men det kostar ju en slant...

Imorgon är det Fredag och då blir det utgång med hela gänget, guud va jag ska släppa loss...fortfarande kontrollerat, mamma mia har alltid koll ;) Men med inga mörka pluggmoln över huvudet och inga tidiga mornar kan det knappast bli bättre!

See ya soonen.



Somrigt väder i park i Sydney. Hann tom bränna mig...



Andy på plats som faktiskt smörjt in sig *applåder*



Jag hade dock tröja a´la tält på mig, but still....urringning =(



Efter sangrian i Manly slogs vi av ett brinnande illrött klot i horisonten. Månen var precis i nivå med havsytan och såg helt magisk ut. Försökte föreviga stunden men det gick ju sådär...



Gick och köpte dammsugare igår och såg då denna ad på busshållsplatsen som jag faktiskt verkligen gillar. Texten såg ut att va i 3D eller fastklistrad utanpå..men icke. I likee.

En ny era har tagit sin början...

... och det är med glädje jag ber att få presentera BlackGuiver, min alldeles nya lappis som idag har vaknat till liv för allra första gången. Med hopp om att du inte ger upp och lämnar mig vind för våg som din företrädare gjorde så "lägligt" tillägnas detta blogginlägg nu enbart till dig. 

Jag skall ta hand om dig så som bara en äkta designstudent kan göra, och lära dig allt jag kan om livets hårda skola. Var inte rädd för vad vi kommer att mötas av, tillsammans ska vi kämpa och övervinna även de allra mest oväntade hinder.

Invigningssång:

Vem du än är
så välkommen till livet!
Jag ska va´med när du tar första klivet
Många långa vägar ska du gå
många hårda törnar
ska du få

men ändå

Vem du än är så välkommen till världen!
Jag ska va´med vart du än ställer färden
På dig väntar många stora äventyr
när din första morgon gryr!

//glädjetår

Zzzz...

...och jag sover fortfarande. Orkar knappt hålla ögonen öppna. Skolan har verkligen tagit kol på mig och denna vecka har varit något av de värsta so far. Jag och Jenny var vakna i över 40 h igår då vi inte hann gå och lägga oss dagen innan, utan satt uppe hela natten och jobbade för att sedan vid 7 gå till tryckeriet. Sedan var det bara att ta sig till skolan och presentera ett annat projekt och så hem igen och fortsätta jobba mot deadline.

Än är det dock inte slut, har på Måndag den sista presentationen och jag längtar så tills den är slut. Sen ska det firas big time.

Har bara en termin kvar snart på Billy Blue, sen bär det av hem till kära Sverige! Tänk att man kan gå få en liten sverigeförälskelse såhär på andra sidan jorden.

Uppdaterar snart igen.

Zzzzzzzzz

The magic of liquifying

Igår var det en toppendag med varmtväder och sol, om det inte var för att man satt inne i skolan och tittade ut =/ Men promenixen till och från el pluggo var iaf trevlig, skönt slippa dra på sig korvskinnet till jacka. Idag däremot (för att fortsätta prata om väder och vind) är det regnigt och blåsigt som vanligt, dock fortfarande relativt varmt vilket gör att det blir extra geggigt innanför tröjan. Sen släpar man ju på 20 kg övervikt bestående av dator, adapter, skolgrejer you name it. Stackars Eve fick till och med gå till läkarn idag för hennes nacke och axlar svullnat upp pga allt bärande. Quasimodo is apparently the look nuförtiden.

Hittills har dagens höjdpunkt varit godisshoppande i snaskaffären på andra sidan gatan, där har dom plockgodis och lite svennegrejer as well som tex Daim. Har haft lektion sedan 9 i morse, och sitter nu med samma lärare när klockan är 17.20. Har färdigställt mina första 3 basic ads för Delighten, mitt giftfruitbrand för David Jones. Har även suttit och pillat med Billy Blueprojektet som skall vara inlämnat på Fredag om en vecka. Måste göra Manifestos i allt också...det tar hundra år för där ska ALLT pressas in; intro, research, background, idé, target audience, process work, mock ups, final outcome, reflection etcetcetc...... AH. Ska hem efter lektionen och plugga, blir inte nått holabandola för mig och jenny i helgen, strikt plugg. Menmen det är sluttampen nu så det är bara att bita ihop. Tänk om ett halvår är jag utbildad grafisk designer! Booyeeah.



På stan sågs ett flertal utspökade statyer, lite freaky.



A'la omelette jag lagade häromsistens. Tänkte passa på att glänsa lite inför mamsen.

Mina första ads för Delighten: 1. Fruit gift for you 2. Fruit gift for partner 3. Fruit gift for friend

Modeller: 1. Jenny 2. Jenny & Linnea (aka man) 3. Linnea & Moi






Eat pray study

Det kan omöjligt bli så mycket mer skrivande än om pluggning och deadlines såhär års. Idag kom Evelina över och pluggade med mig och Jempi, hon har inte varit i Mosman förut så vi drog runt på en liten sightseeingtur ned till Funky och åt lunch.

I Söndags gick jag och Sanna och såg Eat Pray Love, brabra och inte allt för amerikan-i-europa aktig. Det värsta exempel är ju 'under Toscanas sol'...får kräkreflexer bara jag tänker på den. Roligt var det också att både sverige och aussieland var representerat, det uppstod allmänna tjut när den nakna aussien på Bali dök upp... gud så klockrent.

På vår lokala bio har de förövrigt en trevlig lounge area med en pianist som sitter och trudiluttar en stund innan filmen börjar. Tog kort som jag lagt upp lite längre ned, mysigt och annorlunda!

Jag kämpar på med Jennys macbookskrutt, är väldigt glad att jag slapp sitta i skolan i ur och skur. Det skulle inte funkat alls. Snart har jag gjort klart mina fruktannonser hoppas jag, så då flyger de upp på bloggen så att ni får se vad jag håller på med i skolan from time to time.

I helgen kommer nog ingenting extraordinary hända, måste plugga, näst sista helgen, sen är det 3 månaders lov! OOOooo så wunderbar! Hoppas sommarn kommit då dock, nu är det oftast bara regn och rusk. Det är värsta översvämningarna i Queensland nu, tur att man inte befinner sig där...

See ya soonen



Piano dude i Cremorne



Exotiskt jurassic park-träd i trakten



Kanske fanns med i Sagan om Ringen as well, who knows?

Laptopbegravning

Du som varit med mig i vårrt och torrt har sedan i Torsdags lämnat mig och jordelivet. Det är med sorg och viss besvikelse jag lämnar tiden med dig bakom mig och undrar varför du lämnade mig i denna sits 2 veckor innan deadline i skolans värsta period. Jag har skött om dig, kramat dig, tagit med dig på äventyr en dator bara kan drömma om, och nu detta. Det är tacken man får för 2,5 trogna år.

Inför din begravning på Mac Repair har jag nu förberett denna sång som skall symbolisera vad du betytt för mig, och framförallt stämma ut i "Jag vore ingenting, jag vore ingenstans. Om du inte fanns"

Vill också framföra ett tack till Jenny som nu lånat mig sin gamla kärra till Mac så att jag slipper kommunicera via svenska pa en utlandsk dator och kampa mig genom skollaxor och facebook och bloggen pa ett tangenbord som saknar aao. Arkar inte skrava pa svanska mad bara dassa jadrans aaaaan.

Så för att denna minnesstund ska fortgå ber jag nu om en tyst sekund för min laptop (den är inte värd mer).
Nu stämmer vi upp.

Du fördrev mig Laptop.
Från mitt hemland slets jag bort.
Här är jag en flykting och en främling, och det ödet finner jag mig i.
Men du tog min hårddisk, och du tar mej från mitt internet,
jag kan inte längre se en mening.
Vad är det du vill? vad ska jag tro?

Tanken är svindlande, framför mig gapar en avgrund.
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej.
Frågan är väckt och nu darrar min själ innför svaret.
Att du inte finns till, fast jag trodde på dig.

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?

Nej du måste finnas, du måste. Jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns.

Aldrig förut har jag haft dig i tal eller tanke.
Det lilla ordet som skrämmer och plågar mig så.
Ordet är om, om jag bett alla böner förgäves?
Om du inte finns till vad ska jag göra då?

Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta?
Friden i själen, ja vem skulle skänka mig den?
Vem skulle så ta emot mig till slut efter döden?
Om du inte fanns till, vem tog hand om mig sen?

Nej, du måste finnas, du måste, jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns

Du måste finnas du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting.
Om du inte fanns.


//sörjande

With a hint of luxury

I Fredags firade jag helgens intågande med ett besök hos frisören i Cremorne, kände att det var dags för ett försvenskande (aka toning). Här i Sydney kallas dock vi råttfärgade för blondiner i vilket fall, bara man inte har kolsvart hår så är man tydligen blond.

På Lördagsmorgonen gick jag och Tara och åt en brunch i Mosman på ett italienskt café/delikatessmarknad. Trots att jag nu bott i Mosman i 8 månader har jag aldrig sett detta ställe, och undrar nu varför jag aldrig tagit mig för att vika av från Military Road utan bara fortsatt rakt fram. Hur som helst så var det jättemysigt att gå ut och äta på morgonen tillsammans med andra Mosmanbor och rikemansfolk. Tara är en så himla trevlig tjej, är så glad att hon flyttat in! Hon berättar allt om Byron Bay där hon kommer ifrån, och att jag borde komma och hälsa på någon gång när hon är där. I går kväll gick vi på den nya Sushi Train-restaurangen i Cremorne som jag visat loggan på här på bloggen för ett tag sedan. Måndagen var en röd dag här, så det blev ett bra avslut på långhelgen med lite exotisk mat.

På kvällen i Lördags tog jag och Jenny bussen till Evelina i Sydenham för en eftermiddag/kväll med vedugnspizzabakskvallerkväll (känn på den). När vi först gick av vid hållplatsen får jag dock vara med om nära-A380-upplevelse då airporten ligger ett stenkast därifrån. Helt plötsligt kommer helvetets dån och världens största passagerarplan dyker upp över träden, kändes som bara meter över våra huvuden. Jag var helt amazed o stod gapande med öppen mun, medan Jenny studerade sina naglar.

Söndagen spenderades med Andrea på ParkLife, en stor festival i en av Sydneys parker. Vi köpte biljetterna för några månader sedan med hopp om en sommrig festivalupplevelse, dock tyckte vädergudarna att det passade jättebra med spöregn just denna Söndag. Kan väl säga att jämfört med resten av besökarna var jag och Andrea rena rama morsorna, medelåldern borde vart över 18, men såg ut som 14. Har aldrig sett så många pårökta fjortisar på en och samma gång, det var vi och säkert 20 000 till. Men allt var otroligt organiserat och välplanerat, jag behövde inte ens blunda när jag skulle gå på toaletterna (oh!). Hade dock inte världens koll på vilka band som spelade på de 4 olika scenerna, men bra var det iallafall! Bekvämt och kunna gå mellan de olika spelningarna, vilket vi gjorde frekvent under de 9 h vi var där.

Nu är det dock tillbaks till skolan och de sista 2,5 veckorna med deadlines och projekt som måste blir klara. Kommer känna stoooooor lättnad när lovet kommer och det är dags för sommar. Nu är jag så jäkla trött på regn och rusk att jag snart åker tillbaks till Sveirge om det inte blir ändring.



Service-minded... I LIKE



Chokladbutik bredvid mitt och Taras brunchställe i Mosman



Lördagsmarknad ett stenkast därifrån









En promenad i kvarteret bredvid Balmoral



My new flattie!





Evelinas sambos egengjorda vedugn som står i trädgården



Tänk er  pizzorna...!

RSS 2.0