På BB en Måndagsmorgon

Hallå där borta! Hur leker livet i Svedala? Hört att våren är på g och att det nästan är sommarvarmt, haleleluja!

Här i Sydney blåser det på, har blivit lite svalare (vi pratar 20°c) och aussierna är ena veka krakar. Såg senast i går ett antal människor i vinterjackor a´la dun med fuskpälskrage OCH halsduk matchande med flipflops...hmm...ska bli spännande att se hur de ser ut på vintern, om de ens går ut?

I veckan bestämde jag och Jenny oss för att gå förbi FitnessFirst (australiens svar på sats). Ganska fint gym, ganska dyrt och väldigt fräscht. Vi skulle kolla priser för studenter och se om vi skulle komma någorlunda billigt undan. Pratade med en tjej som stod och delade ut infoblad om gymmet utanför skolan, hon bokade tid med oss och vi kom till gymmet dagen efter. Det ligger jättenära skolan, och ser ut som gymmen gör på film (notera Bridget Jones när hon trillar av motionscykeln). Vi pratade med tjejen som bokat tid med oss och hon visade oss runt i lokalerna. Inte alls mkt folk, rusningstiden e visst runt lunch, och omklädningsrummet var supetfräsch med ångbastu o grejer. Sen gymmade vi lite, cyklade en stund framför de cirkus 30 tvscreens på väggen. Naaajs. Så nu har vi ett gymkort för ett bra pris, hurray! Bättre sent än aldrig ;) Gymmet har massa olika pass i gruppträningar. Ska dit idag och gå ett pass i Body combat:

Fitness First Body Combat
Kick and punch your way to great results in this hi octane, adrenaline pumping workout. Incorporates many disciplines from martial arts, like kickboxing, boxing and Tai Chi.


För några dagar sedan gick Sanna runt med några linjerade teckningar med Disneymotiv för att samla in pengar till ett projekt i deras klass. Betalade 2 aud, och färglade en bild på Ariel och lämnade in. Man kunde vinna cd's, lushgrejer, choklad och andra produkter. Typ 50 pers var med tror jag, några av oss tjejer i klassen från BB, och sen säkert ett antal från businessskolan. And guess what? I won!! Sen kom Jenny på andra plats och frida på 3dje. Lite kul att vi på toppen är från BB och svenskar. Booyeah! Ska bli kul med lite gratisgrejer...får väl lägga upp min lilla teckning här på bloggen. Inget mästerverk direkt, men ni kan få se ändå =)

What else? I Onsdags kom Steve över och vi gick på en thairestaurang nedanför mig. Han fick sin mat serverat i en ananas...jah. En hel ananas liggandes på tallriken... hade egentligen ingenting med själva maten att göra men jah, det såg rätt kul ut. Asiaterna kan dom.
   I Fredags åt jag hemlagad sushi i Maroubra, jag har tydligen hittat värsta mästerkocken. Det är bara att tacka o ta emot, jag har tröttnat lite på falukorv och rotfrukt. Lördagen var det barbeque på g, vi var runt 9 pers som satt i hans trädgård och drack öl, lyssnade på musik och softade medan planen flög över himlen. Var jättefint väder, perfekt för stunden! Ah, längtar till jag o systrarna Hed hittar ett hus, förhoppningsvis. En tomt e guld värt!

Veckans träningsfreak: jag ser en kvinna komma springandes mot mig i hamnen vid Luna Park, kämpande och lite halvsned med svett rinnandes nedanför solglasögonen och ett pinande utryck i ansiktet. Anledning? Hon sprang med armen i gips. Hur långt får man gå? Har de ingen som helst tränigsbarriär, eller springer de snart runt hoppandes på ett ben när det andra gått av? ... jag håller er informerade.

See ya later aligator!



O´boy vilket vackörrt vädör



Måste mjukstarta när klockan knappt e 3 på dan.



Fick lust att haka loss å ta med mig hem.



Alla nödvändigheter är på plats



Sydney i fjärran



Kex e åtråvärt. Notera myggsprayen i mitten.



Montering av strålkastare på taket.


Varannan svensk



Raz's klassfilurer.



My name is Inga, and im from Sweeeedään.

Sydney blir bara bättre o bättre...

Förra veckan var näst intill helt vanlig, förutom den röda måndagen som vi ändå har ledigt på i vår klass. Hade lite inlämningsuppgifter bland annat; 3 loggor för min 'dont drink soda'-grej, 3 egna loggor för en själv, en färgskiss på en poster vi ska göra, och sen har vi även börjat med projektet att branda en stad. Jag Sof, Ev och jenny ska marknadsföra St Petersburg i Ryssland, ska hålla på med detta i cirkus 9 veckor. Ska bli väldigt kul att se vad vi får fram, projektet är värt 75% av betyget, så vi lär lägga i några växlar.

I Fredags blev jag hembjuden på middag i Maroubra av killen i Rasmus klass, så gott med riktig mat och tv! Ah, saknat tvn ;) På Lördag gick vi till en pub i Surrey hills med sof&raz och simon i raz klass. Satt där till 3, sen bar det av i taxi. Har inte gjort så mkt annat i helgen än tagit det lungt och myst. Skönt att inte behöva vara ensam på helgen..hihi hi.

Har blivit lite svalare här i Sydney nu, granska grått och lite regnigt, drog ned fönster i rummet i dag. Vill inte ligga o hacka tänder på nätterna längre. Ja, jag ligger faktiskt med luvtröjan, mjukisbrallorna och strumpor och ändå fryser. Hm, Australia australia... but I like it =)

I veckan nalkas skola som vanligt, får se om det händer något spektakulärt. Vem vet? =) Hoppas ni har det bra därhemma, tänker på er! Och nu när mitt nät har återuppstått kan jag se era nunor på skype också, finally!

Många kramar från mich!

En härlig påskhelg

Ja, inte ska man klaga när man blir bjuden på 2 påskmiddagar i streck. Den ena var i Fredags hos Frida i vår klass som bor i Bondi. Väldigt trevligt och mysigt, hade med oss prince-sausages (direkt översatt) och åt för glatta livet av ägg, potatisgratäng, pajer och annat småttogott. Frida hade förutom oss 4 polare med sig, varav den ena var manager på baren där hon jobbar, och som plötsligt fixar jobb på stället åt Evelina. Se där vad viktigt det är att man tar vara på tillfällena, dock fanns det ingen cafémanager med vid tilfället, annars hade jag lagt till min smöriga sida.

I Lördags kom systrarna Hed hem till mig och började steka köttbullar, och invigde där med min spindelvävstäckta ugn. Hade till och med en avrinningsplåt som passade perfekt för tillfället. Tog cirkus 2 h att få ihop våra meatballs, men fina blev dem iaf! Alla åkte ned i en plastpåse och sen bar det iväg med taxi till Kristins cribb. Där var det ett antal peeps samlade på uteverandan; oss svennar, fede från vår klass, några från raz klass och kristins housemates. Alla hade med sig en varsin maträtt och dryck i variation. Fede slog på djungeltrumman och fixat lamm, pluspoäng! Vi åt så vi storknade och hade jättetrevligt med musik, spel och snack. Och självklart börjar det även snurras på lite gräs, ja, jag är verkligen i aussieland. Kom hem vid typ 3, fick sjuss ända fram till dörra igen av Sal. Najsnajs.

I går blev det storstädning, så nu kan ni börja anteckna från scratch igen. Tvättningen är inte nådig, måste ju betala för varje gång, och om man råkar glömma ngt e d ju inte så lajbans. Menmen, det gick bra så nu har jag gott samvete iallafall.

Tack alla för kommentarerna, tänker på er och blir jätteglad av att läsa dem! Glad påsk på er! (lite försenat kanske)

//miha



Jag stod inte för så många bilder denna kväll tyvärr...slit med måtta. ;)

Dodejojtoteror

Hihi, jaaah. I Söndags kväll var jag i Balmain på jazzgig med Kristin och Evelina för att kolla när Kristins roommate spelade saxofon i en blåsorkester. Tog färjan över från Luna Park, tog typ 2 sec och betalade inte ett jota. Det var jättekul att göra ngt annorlunda, och lite jazzmusic har ju ingen dött av. Dessvärre satt jag inklämd med en gubbe som försökte dansa med mig hela tiden, men jag tvingade Kristin att dansa med honom istället...förlåt. .... hehe

På Lördagen var jag i Cronulla och spanade runt, vilket ligger sjukt långt bort btw, bortanför flygplatsen på andra sidan bukten. Strandgigget var bra, men vi var inte där så länge. Såg stranden istället och esplanaden.

Fredagskvällen med skolan på puben var supertrevlig, verkligen sjukt kul. Bara lite trist att det var en kille från vår klass förutom oss svennar som var där, jäjä, hängde med peeps från razs klass istället. Var hur skönt som helst att ha gångavstånd hem, och att vi var vid baren så pass tidigt, kvällen blev alltså inte så sen men ack så god.

I Måndags satt jag hemma hos Jenny och försökte klämma fram de 200 olika logos, gick väl bra, har några favvies som jag ska vidareutveckla. Och igår åt jag middag i Circular Quai med en kille från razs klass, übertrevligt faktiskt. Bästa hittills...vi går alltså i samma skola ni som inte fattade =) Im happyhappyhappy. ...hihi. Var lite kul, för jag skulle ta färjan till cq, bara det att den aldrig kom. Tillslut kom en man i en liten båt (med tak tackgodegud) och erbjöd oss leftovers som stod på bryggan sjuss till cq. Så där hoppade jag in  en liten båt på kvällen, skumpandes över vågorna under Harbour bridge, helt random..haha. Sen lägger han till vid hamnen där alla stora kryssare brukar vara, hoppar ut på trappan ned i vattnet och håller i hela båten med ena armen. Kul om han hade släppt, det var ju lite sjögång också. Då hade det gått vilt till minst sagt. Betalade 5 dollar för hela kalaset, varav den ena dollarn skänktes till havet eftersom han tappade myntet, och skyllde på mig. N00bie.

På Fredag är det påskmiddag hos Frida som går i min klass, hon bor i Bondi. Sen på Lördag kanske Kristin ska ha en liten gathering, och på Söndag är det bartime på Operabaren med några killar i raz klass och diverse peeps. Fullspäckat jajamensan, det e så det ska va =D

Och så till värsta bästa överraskningen: vad får jag helt random på posten, om inte ett paket från de sötaste polarna man kan ha Fridos, Granen och my Desire, svenskt godis OCH melodifestivalscdn!!! Haleleeeeluja! Jag blev så otroligt glad och klistrade genast upp det supergulliga kortet de hade gjort till mig. Sen var det melodifestivalslåtar för hela slanten. Aaaahh nu är jag migsjälv igen! Taaaaacck!!!!

See ya soon

//miha


Vardagsunderhållning!

...det e bara att titta ut genom fönstret. mouhaha!



den som gissar rätt på vilken film det är i bakgrunden får en puss när jag kommer hem igen.

Im back

Efter en hel veckas slit är jag nu back on track för lite barfirande och helgnöjen. Har suttit i skolan i princip från 9 till 8 och arbetat med alla inlämningsprojekt vi har haft. Har gått någorlunda bra, hoppas jag iallafall.

Ikväll är det skoluppslutning på en bar här i North sydney, gratis mat och nedsatta priser på dryck. Ska bli kul att snacka lite med folk man bara sett i korridorerna, hoppas att det är många som kommer.

I veckan var det earth hour, och eftersom det startade i sydney så kändes det som en ganska stor grej. Exakt vid halv 9 på kvällen släcktes skyskraporna ned i hamnen, harbour bridge blev mörk och min lägenhet släckte jag ned som när på några stearing ljus. Dock höll det i 5 min, sen tände jag igen ... ;) Jag, jenny och Sanna åt på en indisk restaurang, satt sen hemma hos mig ett tag och åt skittles och drog sen in till stan och klubben 'Bungalow 8' i Darling Harbour. Där stötte vi bland annat på 3 soccerkillar som drog med oss till sydneys svar på las vegas - ett skitstort kasino, mitt i natten, kom inte hem förren halv 5. Men det kan ju va spännande att se alla delar av sydney...hm

På Lördag är jag medbjuden av en aussie på en strandfestival med massa band i Cronulla. Det ligger typ bortanför flygplatsen, så det tar nog ett tag att åka dit...menmen, även det kan ju bli kul att se. Hur många strandgigg har man vart på liksom? nä juste.

Helgens plugg tillägnas de 200 logotyperna man ska ha skissat fram tills på tisdag, japp, 200 olika logos till mitt "don't have sweet drinks - project". Känn på den ni. Men man är väl en viking.

Hur har ni det där hemma i Sverige? Saknar svedala lite nu faktiskt, men det är inte så farligt. Får tänka på att tiden går fort och att jag snart kommer tänka tillbaks på åren i Sydney. Trivs jättebra på skolan, passar verkligen mig, kan inte tänka mig att gå någon annan utbildning. Mot grafisk designer och vidare!

//miha

Oh här kommer det ni alla väntat på, school pics!



Min vardagliga syn längs promenaden upp till skolan. North Sydney.



Färgstark entré till skolan och north point-skrapan. Dock är detta den lilla ingången.



Rulltrappan upp till expeditionen och hang-around area där de flesta eleverna är som går på restaurangskolan och business. Svänger man runt trapporna kommer man till Billy Blue-lokalerna.



Här hänger somsagt de flesta asianpeop.



Rulltrappan från andra hållet (japp ni ska få se varenda vinkel ;) ned till food courten.



Nu börjar det bli lite mer arty, vi närmar oss BB...



Ingången..sparkling! Ska ta lite bilder inifrån också...promise.



En liten färgstark pippi som hälsade på när jag stod o lagade mat. Han/hon var väldigt nyfiken. Vi stod o snacka en stund.



Earth hour, väldigt passande tillfälle att ta kort. Men jaja, ni kan ju tänka er iallafall, harbour bridge är helt nedsläckt, alla skyskrapor som brukar ha neonloggor o sånt är också släckta. Mitt rum var bäcksvart....i hela 5 min.


RSS 2.0