God Jul/Merry chrissy!



Nu är det julafton och det ska firas enligt den svenska tradition, såklart. Bara det att min lägenhet har förvandlats till ett hostel eftersom både Frida, Jenny och Sanna bor här nu med mig och Tara. Syrrorna var tvungna att flytta ut från sin lya och har nu nästan alla sina grejer här. Men man firar ju jul med sina vänner åtminstone, det får man vara tacksam för!

Pussar ch kramar och en god jul på er där hemma!

All I want for christmas...

Spenderade en toppenfin dag på stranden i Onsdags nere vid Balmoral, bara några enstaka entusiaster och jag på plats. Vattnet var ganska varmt, och det fanns ingen skrikig ninjafamilj så långt ögat/örat kunde nå. Dessutom hade jag 'Filip och Fredriks podcast' nedladdat i ipoden så där låg jag själv småskrattandes och säkert uttittad av snubben bredvid.

I Onsdags kväll hade vi en avskedsmiddag för Andrea som ska åka hem över jul, det blev en tapasrestaurang vid oxfordstreet med the sisters Simons och Hed, Claire och jag. Kvällen avslutades med en Affogato spetsad med frangelico på ett mycket exotiskt och retrospektivt café som var inträngt mellan strippklubben och 7elvan. Sedan valsades det hem igenom staden till busshållsplatsen, med prat om hur sjuk världen är med alla hot, bombande och mänskliga idioter. I Sydney känner man sig faktiskt relativt säker, går jag hem på natten i stan i Stockholm skulle jag vara i princip livrädd.

Igår var det en regnig dag igen, då var det dags för gymmet once again. Det är verkligen praktiskt att ha 5 min till FitnessFirst, slippa åka kommunalt eller ta en bil man inte har. Bor man bara på rätt ställe så kan man klara sig hyffsat bra utan varken cykel, bil, moppe you name it.

Igår vart jag medbjuden till Manly och Hugos (restaurang) med Tara och hennes två polare Nick och James. Det blev finaste bordet på bryggan vid vattnet med utsikt över hamnen och solnedgången. På menyn stod gourmetpizzor cocktails och dessert, och så bjuden blev man också på köpet vilket var ypperst trevligt.

Idag blir det nog inget strandhäng, kanske lite julshopping dock? Sedan blir det städning och uppvärmning för Frido som kommer på Tisdag och underhåller mig för 3 veckor framöver ;) Ska bli så himla kuuuuuuuul!!!!!!!



En random karaokekväll i Paddington för några veckor sen, fullt ös minstsagt



Min och Taras försök till julstämning (ni kan skymta påsken i bagrunden as well)



Vad tar man med sig till en öde ö om man bara fick välja en grej? Gitarren såklart (efter surfbrädan). Om man är aussie.

Kvavt var ordet

Trots att det är molnigt och ganska grått så är det som att öppna dörren in till ett växthus idag, Torsdagen den 9 December. Jag menar, det hade ju vart trevligt om solen hade vart framme på samma gång så att man kunde ha gått ned till stranden åtminstone, men nej så kul ska vi inte ha det.

I början av veckan tillbringade jag tiden med att vara hobby-guide åt Herr och Fru Ericson som efter ett regnigtbröllop i Brisbane kom ned hit till Sydney och hälsade på. Med dem kom också solen, och det blev 2 otroligt fina dagar med solbränna som pricken över i:et.

På menyn stod besök i Darling Harbour, QVB, The Rocks, Cirqular Quay, Sydney Tower, Manly samt Bondi. Och ett antal trevliga restaurangbesök med diverse dryck och annat smaskens som en student bara kan drömma om i dessa tider! Jag ber att få tacka samt bocka till Maria och Per för två härliga dagar som turist, och för ännu mer hemlängtan så här i juletider!



Four seasons hotell, nästan lika fint som på Mälarblick.



Hotellets eget tomteland med jultåg i nordeuropeiskt tema



Rödbrända och härliga på restaurangbesök i Manly



Och så den traditionella sightseeingturen i staden där man får fler överraskningar i ansiktet än man kanske väntat sig.



Jag och Ericsons såg fascinerat på hur renen Rudolf helt sonika förvandlats till en rullande version. Tomten är snäppet modernare än vanligt i år.



Tree-cycling. Min enda fråga; varför inte?

Är snart tillbaks! *Kasta en snöboll på närmsta träd åt mig, tack*

Varför snöa när det kan regna?

Jahapp, medan ni där hemma sitter å myser inomhus framför brasan med en kopp rykande het choklad med vispgrädde, sitter jag här i bikinin i badkaret och förgäves försöker ignorera det faktum att sommaren tagit ett abrupt slut. Numera är det regn för fulla muggar, och vad gör man då förutom att ta sig till gymmet eller sitta inne? Mjeeh...



Så just nu har ni inget att vara avundsjuka på, glöm sommaren för en stund här nere.

I'm out, eller nej, jag menar in.

RSS 2.0