Melbourne Cup i Manly

Igår samlades vi hemma hos Hederskorna för att fixa till oss inför Melbourne Cup. Vi var bokade på ett klubbevent i Manly, där det skulle spelas på hästar, drickas lite drinkar och äta lite snittar. Jag, Eve och syrrorna tog bussen i full utsmyckning till Manly, och kom fram till klubben vid 1. Kändes lite sådär att ta första drinken redan innan 2, och eftersom det var öppen bar mellan 1-4 så kändes resten av dagen relativt osäker för oss alla.

Inne på klubben var det dukat och tillfixat och fint, med en storbildskärm att se loppet från. Vi bjöds på lite plockmat och var trogna barbesökare. Här skulle pengarna vi lagt på biljetten tjänas in!

Vi spelade på hästarna enligt Evelinas tips, vann dock inte (tack o lov lade vi inte mer än 10 dollar) men det var roligt att se loppet. Just innan det gick av stapeln kom det in en hel drös av människor som skulle titta, och det blev het stämning när hästarna for ut ur boxarna. Så mycket mer spännande än att se på Solvallatravet.

I slutet var det tävlingen i snyggast klädsel bland oss gäster avgjord, och vår kära Jenny vann! Inte mindre än en Moet champagneflaska var priset, vilken vi höll ett vakande öga på resten av eftermiddagen.

Vid 5 var vi rejält slitna och fast dagen än var ung kändes det som mitt i natten. Ovanligt att raggla hem bredvid barnfamiljer som kollar snett på en. Men roligt var det och ett minne för livet!

Här näst är det förlovningsfest på Fredag mellan vår gamla klasskompis Rebecca (svenska) och hennes kille Grant (aussie) på hans restaurang någonstans vid vattnet. Då blir det tjusig uppklädnad igen, går ingen nåd på oss här inte.

Toodles!



Lätt snyggast på bussen



Lulliga och gulliga



Vi placerade oss på bästa plats; nämligen 1: armkast från baren 2: benlängd från storbildskärmen 3: 2 cm från dj:n



Är det Melbourne Cup skall det synas



Tänkte rösta på Hol(m)berghästen, men i hästlängder vet jag inte hur långt vi Holmbergare håller.



Smörgåsbord av våra fascinators (hattar)



Vi var inte ensamma om att gilla den öppna baren



Spänningen är olidlig (dock ett av de mer okända loppen)



Valde att lägga upp ett av de mindre belamrade bordsbilderna. Här kunde nämligen synas minst ett dussin glas... bartendern gillade oss starkt (inte).

Kommentarer
Postat av: Farsan

Bra bilder och eleganta motiv :)) Du var nog inne på rätt tanke med det där hästnamnet, jag minns att farfar (som inte heller kan något om hästar) när han en gång var i Brasilien bjuden till en bana och satsade en hyfsad slant på en kuse som hette typ "Winter Storm" (eftersom det rådde vinter hemma)och mot alla odds vann storkovan.



K

2010-11-03 @ 10:14:31
Postat av: Andrea

Åh vad fina ni var! Ser supermysigt ut!

2010-11-03 @ 10:40:24
Postat av: Mamma

Urtjusiga unga damer!

Kram

2010-11-03 @ 14:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0